Evidensian Eläinklinikka Syke aloittaa Porin seudun pieneläinpäivystykset perjantaina

torstai 2. syyskuuta 2021
kuva päivystys 2

Eläinklinikka Syke ottaa vastaan akuuttia hoitoa tarvitsevia pieneläimiä perjantaista lähtien aukioloaikojensa lisäksi myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Vuodenvaihteen jälkeen tällaiset potilaat ovat tervetulleita hoitoon 24/7 Porin seudulta ja sen ulkopuoleltakin. Kuvassa Pyry-kissaa valmistellaan katetrointia varten tarkoituksena poistaa Pyryä akuutisti vaivaava virtsatietukos. Eläinklinikka Sykkeen johtajaa, eläinlääkäri Marika Virtasta (vasemmalla) toimenpiteessä avustaa hoitaja Sade Hagman.

  • 24/7
  • Eläinklinikka Syke
  • Marika Virtanen
  • Pori
  • päivystys

Evidensiaan kuuluva Eläinklinikka Syke aloittaa jaetun pieneläinpäivystyksen Porin kaupungin kanssa huomenna perjantaina 3.9.2021. Eläinklinikka Syke päivystää perjantaista lähtien viikonloput ja arkipyhät. Kaupungineläinlääkärit hoitavat pieneläinpäivystykset arkisin ja suureläinpäivystykset kokonaisuudessaan ympäri vuorokauden.

Vuodenvaihteessa Eläinklinikka Syke ottaa hoitaakseen Porin alueen pieneläinten 24/7-päivystyksen kokonaan. Silloin klinikka palvelee lemmikkejä ja niiden omistajia vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Kaupungineläinlääkärit hoitavat tuon jälkeenkin alueen suureläinpäivystykset ympäri vuorokauden.

Porin kaupunki on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen pieneläinpäivystysten järjestämisestä Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy:n kanssa. Päivystyksen järjestää Porin Mikkolassa sijaitseva, Evidensia-verkostoon kuuluva Eläinklinikka Syke. Päivystys on tarkoitettu Porin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen eli Porin, Ulvilan, Eurajoen, Nakkilan ja Harjavallan asukkaiden omistamille sekä alueella oleskeleville pieneläimille.

Porin ja Evidensian välistä sopimusta pieneläinpäivystysten järjestämisestä Porin seudulla ryhdytään toteuttamaan perjantaina. Viikonloppujen ja arkipyhien päivystykset alkavat tuolloin Evidensiaan kuuluvassa Eläinklinikka Sykkeessä Porin Mikkolassa. Vuoden vaihteen jälkeen pieneläinpäivystykset siirtyvät Eläinklinikka Sykkeelle myös arkipäivien osalta, minkä lisäksi Syke ottaa jo nyt tarvittaessa vastaan myös päiväsaikaan kiireellistä hoitoa tarvitsevia pieneläimiä.

– Eläinklinikka Syke on varautunut hoitamaan arkisin aukioloaikojensa puitteissa ajanvarauspotilaiden lisäksi myös akuuttia hoitoa vaativia potilaita. Tarvittaessa otamme potilaita vastaan myös päivystysalueen ulkopuolelta. Klinikka on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–20 ja päivystää perjantaista kello 16 maanantaiaamuun kello kahdeksaan asti, kertoo Eläinklinikka Sykkeen johtaja, eläinlääkäri Marika Virtanen.

Suureläinpäivystykset hoituvat edelleen ympäri vuorokauden ja seitsemänä päivänä viikossa kaupungineläinlääkäreiden tuottamina, näin myös jatkossa vuodenvaihteen jälkeen, jolloin pieneläinpäivystys siirtyy Eläinklinikka Sykkeelle myös arkipäivien osalta.

Porin kaupungin pieneläinpäivystyksen puhelinnumerossa 0600 301 301 tulee olemaan tiedote, jossa pyydetään soittamaan Eläinklinikka Sykkeen päivystysnumeroon päivystyshenkilökunnalle klinikan päivystysaikana. Viikonloppuisin ja arkipyhäisin Sykkeen pieneläinpäivystyksen tavoittaa myös klinikan suorasta päivystysnumerosta 0600 418 824.

Porin kaupungin eläinlääkintäyksikön päällikkö Elina Sipilän toive toteutuu, kun Eläinklinikka Syke aloittaa pieneläinpäivystykset. Kauan ahtaalla olleet kaupungineläinlääkärit saavat keskittyä suureläinpäivystyksiin. Myös Sipilän omat koirat, pystykorvainen länsisiperianlaika Vida ja mustat luppakorvat omaava australianpaimenkoira Rokka kuuluvat jatkossa tarvittaessa Eläinklinikka Sykkeen avun piiriin.

Päivystysyhteistyön toteutuminen tietää uusia työpaikkoja Poriin

– Päivystysyhteistyön toteutuminen yksityisen sektorin kanssa Porissa pieneläinpuolella on minun ja varmaan monen muunkin pitkäaikainen haave, josta tulee nyt totta, sanoo Porin kaupungin eläinlääkintäyksikön päällikkö Elina Sipilä.

– Odotan päivystysyhteistyön parantavan päivystyspalvelun laatua niin pien- kuin suureläinasiakkaillekin, kun eläinlääkärit pystyvät keskittymään päivystyksessä ainoastaan yhden asiakasryhmän palvelemiseen. Samoin toivon, että muutos osaltaan parantaisi kunnaneläinlääkärien jaksamista, kun sekä suur- että pieneläinpäivystystä on meillä pitkään jouduttu pyörittämään pienen porukan kesken vajaamiehityksellä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Eläinklinikka Sykkeelle 24/7-pieneläinpäivystysten haltuunotto merkitsee lisärekrytointeja.

– Rekrytointitarve on useammalle eläinlääkärille sekä klinikkaeläinhoitajalle. Rekrytointi on aloitettu jo kesän aikana, Eläinklinikka Sykkeen johtaja Marika Virtanen kertoo.

Pieneläinpäivystyksiä aloitteleva Eläinklinikka Syke toimii kauppakeskus Iccon tiloissa Porin Mikkolassa. Tämä hiljan ovensa avannut, uusi pieneläinklinikka on avoinna arkisin kello 8-20 ja päivystää perjantaista kello 16 maanantaiaamuun kello kahdeksaan asti. Vuodenvaihteen jälkeen päivystys toimii 24/7.

Vaativiakin hoitoja, päiväsairaalaosastot, kissoille ja koirille omat tilansa

Eläinklinikka Syke on Porin Mikkolassa sijaitseva hyvin varustelu pieneläinklinikka. Päivystyksen pyöriessä kokoaikaisesti asiakkaita palvelee ajanvarauksessa ja päivystyksessä yhteensä seitsemän eläinlääkäriä, 11 eläintenhoitajaa ja useampi tuntityöntekijä. Klinikalla pystytään hoitamaan poliklinikkapotilaiden lisäksi myös muun muassa vaativampaa pehmytosakirurgiaa, hammashoitoja sekä eksoottisia eläimiä.

– Vaativammatkin anestesiat hoituvat osaavan henkilökunnan sekä nykyaikaisten laitteiden avulla. Nukutustoimenpiteissä käytössämme on inhalaatioanestesia, anestesian valvontamonitorit sekä tarvittaessa ventilaattori. Kirurgiaa voimme helpottaa ja nopeuttaa kudosfuusiotekniikkaa hyväksikäyttävällä polttolaitteella, jolla voidaan sekä tyrehdyttää että katkaista verisuonia. Klinikan laboratoriossa voimme määrittää muun muassa hematologian ja kliinisen kemian perusveriarvot, tulehdusmerkkiaineet, hyytymistekijät sekä verikaasut, Virtanen selvittää.

Eläinklinikka Sykkeellä on käytössään myös päiväsairaalaosastot klinikalla pidempiaikaista hoitoa vaativille lemmikeille. Koirille ja kissoille on klinikalla omat osastonsa. Tehohoitoa vaativat potilaat lähetetään tarvittaessa jatkohoitoon 24/7-eläinsairaaloihin Tampereelle ja Raisioon. Yritys tarjoaa asiakkailleen myös laskutusvaihtoehdon.

– Haluamme Eläinklinikka Sykkeessä palvella kaikkia asiakkaitamme eläinystävääsi kuunnellen, parhaalla mahdollisella tavalla. Odotamme innolla, että voimme tarjota kaivattua apua Porin alueen pieneläinpäivystykseen. Lämpimästi tervetuloa Porin Sykkeeseen, Marika Virtanen toivottaa.

Teksti Virpi Perälä, kuvat Marjo-Kristiina Nieminen ja Anna-Maija Sillanpää