Jokirannan Eläinlääkärit -klinikan toimitilojen remontti valmistui

perjantai 15. tammikuuta 2021
Projekti Turku, Jens ja Pauliina, Lea Froloff DSC_3540

Jokirannan Eläinlääkärit -klinikan johtaja, eläinlääkäri Jens Kraushaar ja klinikkamanageri Pauliina Kotamäki iloitsevat kissojen tutkimus- ja odotustiloista avautuvasta näkymästä Aurajoelle.

  • Jokirannan Eläinlääkärit
  • Kotamäki
  • Kraushaar
  • remontti
  • Seilo
  • Turku

Klinikan toimitilojen uudistuminen ja nimenmuutos Jokirannan Eläinlääkäreiksi on kulkenut käsi kädessä. Asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan klinikan uuden nimen ja tuoreen, raikkaan ilmeen. Tammikuusta lähtien kolmena päivänä viikossa eläinlääkäriasemalla palvelee neljä eläinlääkäriä, mikä joustavoittaa potilaskäyntejä.

Klinikan johtaja, eläinlääkäri Jens Kraushaar iloitsee uudistetuista toimitiloista.

– Henkilökunnan työtilat ja erityisesti laboratoriotila ovat nyt paljon kätevämmin järjestetyt. Olen todella iloinen muutoksista ja positiivisella innolla odotan työskentelyä uusissa tiloissa.

Hukkaneliöt on otettu tehokäyttöön, sen myötä myös hygieniaolot ovat parantuneet. Ennen remonttia laboratorio sijaitsi käytävällä henkilökunnan työtiloissa. Nyt se toimii huoneessa, jonka Eläinsairaala Vettoriin siirretty CT-kuvantamislaite oli jättänyt tyhjäksi. Ripuloiville ja oksentaville lemmikeille on varattu eristyshuone.

Klinikkaeläinhoitaja Jasmin Seilo kiittelee toimivammiksi muunnettuja tiloja.

–  Muutokset vaikuttavat henkilökunnan takatiloissa työskentelyyn. Laboratoriotila on paremmin järjestetty ja käytännöllisempi. Saimme todelliseen tarpeeseen yhden tutkimushuoneen lisää. Hoitajienkin stressi vähenee, kun potilaille on nyt käytössä enemmän huoneita.

Uudet lattiat estävät eläinten liukastelua

Klinikan tarkka jakautuminen erillisiin kissojen ja koirien odotus- ja vastaanottotiloihin on säilytetty. Odotustilat ovat saaneet raikkaan, vaalean ilmeen. Koiravapaassa kissojen odotustilassa avautuu ikkunanäkymä Aurajoelle ja myös kissojen tutkimushuoneeseen tulvii ikkunasta luonnonvaloa.

Kissojen ja koirien odotustiloihin sekä myös kaikkiin tutkimushuoneisiin on asennettu uudet liukuestelattiat, mikä on erityisen tärkeää koirille.

– Aikaisemmin täällä oli liukkaat laattalattiat, jotka ovat varsinkin isolle koiralle ongelma. Tämä materiaali on koirille parempi, Kraushaar toteaa.

Sisustus on pientä viime hetken säätöä vaille valmis.

– Kodikkaammaksi sisustettavaan monitoimihuoneeseen tilattua divaania odotellaan toimitettavaksi tammikuun lopulla. Kyseessä on huone, jossa tarjoamme asiakkaille kliinisiä tiloja lämpimämmän ympäristön, esimerkiksi silloin kun lemmikit tulevat viimeiselle vastaanottokäynnilleen, kertoo Kotamäki.

Klinikkamanageri Pauliina Kotamäki korostaa klinikan paikallisuutta ja työntekijöiden vilpitöntä työtä lemmikkien terveyden hyväksi.

– Haluamme olla helposti lähestyttävä eläinlääkäriasema, jonne on helppo tulla. Sijaitsemme hyvällä paikalla Aurajoen rannassa, ja tänne voi vaikka kesken ulkoilulenkin tulla vain punnitsemaan koiransa ja jatkaa sitten matkaa.

 Odotustiloihin ja kaikkiin tutkimushuoneisiin on asennettu uudet liukuestelattiat, jotka estävät erityisesti isoja koiria liukastelemasta. Elli-koiran seurassa klinikan johtaja, eläinlääkäri Jens Kraushaar ja klinikkamanageri Pauliina Kotamäki.

Neljä eläinlääkäriä palvelee kolmena päivänä viikossa

Tähän asti Jokirannan Eläinlääkärit -klinikalla on työskennellyt päivittäin kolme eläinlääkäriä. Tammikuun alusta klinikalla uurasta neljäskin eläinlääkäri kolmena päivänä viikossa.

Uutena eläinlääkärinä aloittaa Pietarista Suomeen kotiutunut ja Helsingin yliopistosta vuonna 2019 valmistunut Maria Pushkina. Häntä kiinnostaa erityisesti yleiseläinlääketiede ja pehmytosakirurgia.

Edelleen klinikalla jatkavat tutut eläinlääkärit, muun muassa lemmikkien hammashoitoja ja pehmytosakirurgiaa tekevät Vivi Airas sekä Jens Kraushaar. Tanel Maranik on kiinnostunut sisätauti- ja päivystyspotilaista sekä yleiseläinlääketieteestä. Tuki- ja liikuntaelinsairauksiin sekä kirurgiaan perehtynyt pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Karoliina Mikola ottaa potilaita vastaan maanantai-iltaisin.

– Olemme myös hyvin ylpeitä siitä, että voimme palvella asiakkaita venäjäksi, saksaksi, englanniksi ja viroksi, kertoo Kotamäki.

Jokirannan Eläinlääkärit -klinikka on auki arkipäivisin aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Asiakasvirta on kasvanut huomattavasti verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen, ja ajanvaraukset täyttyvät nopeasti.

– Nyt kun meillä on neljäskin eläinlääkäri osa-aikaisesti vahvistuksena, uskon voivamme hoitaa kaikki tulokkaat. Jos kuitenkin lemmikillä on akuutti hätätilanne, ja tiedämme ettemme voi antaa eläimen tarvitsemaa hoitoa, lähetämme sen eteenpäin päivystykseen Eläinsairaala Vettoriin, sanoo Kraushaar.

Henkilökunta huomioi lemmikin lisäksi omistajan

Terhi Kosonen on tuonut viisivuotiaan tiibetinterrieriuros Waldon hammaskiven poistoon. Hän on asioinut klinikalla kolmisen vuotta.

– Huomasin, että klinikka on saanut kasvojenkohotusta. Täältä on pelkästään hyviä kokemuksia. Osaava henkilökunta huomioi sekä eläimen että omistajan. Koirani on aika herkkä. Vaikka välillä on jouduttu pienien pulmien vuoksi useamminkin käymään, tulee Waldo tänne edelleenkin iloisella mielellä eikä pistä kampoihin.

Isona etuna Kosonen pitää myös sitä, että autolle löytyy aina ilmainen parkkipaikka läheltä klinikkaa.

– Nytkin sain auton 150 metrin päähän, ja sopivasti ulkoilutettua koiran ennen tänne tuloa.

Kotamäki kiittelee asiakkaita ja henkilökuntaa kärsivällisyydestä remontin aikana. Heidän ansiostaan klinikan toimintaa pystyttiin pitämään yllä läpi remontin.

– Tervetuloa asioimaan uusituissa tiloissamme. Jos koronatilanne suinkin sallii, haluamme järjestää kesällä asiakkaillemme avoimet ovet -tapahtuman, lupaa Kotamäki.

Teksti ja kuvat Lea Froloff

Kuusivuotias portugalinpodengo Elli pääsi eläinlääkäri Jens Kraushaarin tutkittavaksi, avustamassa klinikkaeläinhoitaja Jasmin Seilo. Remontin myötä klinikka on saanut kaipaamaansa lisätilaa.