Kuopioon avataan uusi 24/7-päivystävä Eläinsairaala Savon Murre

maanantai 21. kesäkuuta 2021
IMG_0716

Eläinsairaala Savon Murren johtaja Karoliina Nyyssönen ja bordercollie Ronja odottelevat innolla uuden sairaalan rekrytointien alkua. Eläinsairaalaan palkataan yli 50 uutta työntekijää.

  • 24/7
  • CT
  • Eläinsairaala Savon Murre
  • Karoliina Nyyssönen
  • Kuopio
  • urheilukoira

Kuopioon avataan uusi täydenpalvelun eläinsairaala. Tämä Evidensia-verkoston yhdeksäs 24/7-päivystävä sairaala tulee olemaan alueen suurin toimija eläinlääkintäalalla. Eläinsairaala Savon Murre tulee työllistämään yli 50 alan ammattilaista. Asiakkaiden ja työntekijöiden viihtyisyyteen panostavassa sairaalassa tullaan hoitamaan lemmikkejä sydämellä ja kokonaisvaltaisesti. Sairaalaan ovat tervetulleita kaikki pieneläimet olivat sitten vaivat pieniä tai niitä suurimpia.

 – Meillä panostetaan asiakkaan viihtyvyyteen, unohtamatta rautaista ammattitaitoa ja asiantuntevaa asiakaspalvelua. Lemmikin omistaja voi tehdä meillä rauhassa vaikkapa töitään odotellessaan lemmikkiä hoidosta, ottaa kupposen kuumaa, löytää kirjanvaihtopisteestä pokkarin luettavaksi ja mukaan otettavaksi. Lapsille löytyy oma alue, jossa perheen pienimmät voivat leikkiä odotellessaan lemmikkinsä tutkimusta, Eläinsairaala Savon Murren johtaja Karoliina Nyyssönen kuvailee.

Kissoille on oma rauhallinen odotustila ja tutkimushuoneet, joissa on huomioitu lajityypilliset käyttäytymistarpeet. Koirien kanssa odottelu sujuu omassa kolossa ilman kuonokontakteja toisiin karvakavereihin. Kaikki asiakastilat ovat esteettömiä, ja aulasta löytyy tilava wc.

– Valoisasta aulasta löytyy myös myymäläosasto, josta löytää sairauden hoitoon tarkoitetut tukivalmisteet ja ruuat sekä sidetarpeet ja oheistarvikkeet. Tarvittavat lääkkeet ja reseptit saa mukaan käynniltä. Ulkona on lisäksi merkitty alue, jossa koirat voivat käydä lukemassa päivän postit ja päivittää sosiaalista mediaa, Nyyssönen kertoo pilke silmäkulmassa.

Palvelua saatavissa ympäri vuorokauden

Eläinsairaalan käyttöön remontoidaan yli 900 neliötä. Tavoitteena on saada kaikki tarvittavat palvelut saman katon alle.

Parkkitilat löytyvät suoraan sisäänkäynnin edestä ja tarvittaessa parkkiruutuja löytyy lisää viereisestä parkkihallista. Sisään päästyä asiakasta odottaa iso odotusaula. Kissoille on paitsi oma odotustila ja tutkimushuone myös erilliset tilat leikkaussalissa ja teho-osastolla.

Teho-osaston kainalosta löytyy akuuttihoitotilat ja tutkimushuoneet. Leikkaussaleja on kolme ja niille erillinen valmistelutila. Diagnostisessa yksikössä on ultraääni, suoradigiröntgen ja CT-laite – ainoa laatuaan eläinsairaalan toimialueella. Se tuo alueelle aivan uuden ulottuvuuden kuvantamiseen. Diagnosointi tarkentuu ja helpottuu.

Ortopedin ja eläinfysioterapeutin huoneesta pääsee suoraan ontumatutkimuskäytävälle. Kuntoutusta varten on erillinen vesiterapia-allas.

Sisätautien puolelta löytyy erillinen tähystyshuone, jossa tehdään korvatähystyksiä sekä maha-suolikanavan tähystyksiä. Tähystyslaitteet löytyvät myös leikkaussalin puolelta, joiden ansiosta esimerkiksi tähystyssterilaatiot ja niveltähystykset mahdollistuvat.

Eristyspotilaille on oma huone erillisellä sisäänkäynnillä ja kameravalvonnalla. Hammaspotilaille on oma tilansa asianmukaisella varustuksella.

Oma kattava laboratorio mahdollistaa nopeat näytetulokset. Myös välinehuoltoon panostetaan. Lisäksi sairaalassa on luentosali, jossa voidaan pitää luentoesityksiä ja käytännön koulutusta asiakkaille ja sidosryhmille.

– Meille voi tulla ajanvarauksella tai päivystysluonteisesti koska tahansa. Toivomme aina soittoa ajanvaraus- tai päivystysnumeroon, jotta voimme varautua tulevaan potilaaseen ja välttää pahimmat ruuhkat odotustiloissa. Puhelinpalvelussa määritetään, onko hoidontarve kiireinen vai voiko se odottaa ajanvarausaikaa, Karoliina Nyyssönen selvittää.

Kuopioon syntyy yli 50 uutta työpaikkaa

Eläinsairaala Savon Murre aloittaa pian rekrytoinnin. Sen myötä Kuopioon syntyy yli 50 uutta työpaikkaa. Työpaikkailmoitukset tulevat löytymään muun muassa Evidensian työpaikkasivustolta sekä useista ammattiryhmän työnhakukanavista.

– Pyrkimyksemme on toimia lähialueen eläinlääkäreille läheteklinikkana, jossa hoituvat vaativat toimenpiteet ja tutkimukset sekä ympärivuorokautinen tehohoito. Meille voi hakeutua suoraan tai lähetteellä. Toivomme myös laajaa yhteistyötä alueella vaikuttavien, urheilukoiriin liittyvien toimijoiden kanssa.

Eläinsairaalan avajaisia vietetään näillä näkymin lokakuussa.

– Haluamme tuoda tullessamme viimeisimmät eläinlääkinnän tuulahdukset ja hoitomuodot kaikkien ulottuville. Uudet, hyvin varustellut tilamme mahdollistavat kattavat tutkimukset ja hoidot saman katon alla. Rautainen tiimimme on varustautunut palvelemaan yötä päivää lemmikkien parhaaksi. Tervetuloa tutustumaan meihin ja toimitiloihimme syksyllä, Eläinsairaala Savon Murren johtaja Karoliina Nyyssönen toivottaa.

Kuopioon avattavan uuden Eläinsairaala Savon Murren johtajaksi on nimitetty Karoliina Nyyssönen. Nyyssönen omaa laajan koulutuksen ja kokemuksen eläinlääketieteestä ja on myös eläintenkouluttaja. Kuvan kaksivuotias bordercollie Ronja on Karoliina Nyyssösen oma harrastuskaveri. Tähän liikunnalliseen kaksikkoon voi törmätä paimennuksen, rally-tokon ja agilityn parissa.

Eläinsairaala Savon Murrea johtaa Karoliina Nyyssönen

Eläinsairaala Savon Murrea johtamaan on valittu eläinlääketieteen lisensiaatti, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Karoliina Nyyssönen. Hän on suorittanut kaksivuotisen eurooppalaisen pieneläinkirurgian jatkotutkinnon GPCert(SAS). Nyyssönen on myös sertifioitu akupunktioeläinlääkäri, eläintenkouluttaja ja kauppatieteiden ylioppilas.

– Olen aina halunnut kehittää itseäni ja osaamistani eläinalalla. Etenkin leikkaussalityöskentely kaikkine osa-alueineen anestesiasta vaativaan pehmytosakirurgiaan ja opettamiseen on sydäntäni lähellä. Monipuolisten koiraharrastusten myötä olen myös hakenut lisäoppia sekä urheilukoiralääketieteeseen että eläinten kouluttamiseen, jotta minulla olisi vahva pohja ymmärtää lajien erityisvaatimuksia. Myös eläinten kuntoutus ja kivunhallinta ovat minulle tärkeitä. Viimeisimpänä aloitin opiskelemaan liiketoimintaosaamista ja johtamista, jotta saisin hyvän pohjan sairaalanjohtajan toimenkuvaani, Karoliina Nyyssönen listaa.

Nyyssönen harjoitti valmistuttuaan monipuolista kuntapraktiikkaa, jonka jälkeen hän ryhtyi perehtymään pieneläinsairauksiin ja pehmytosakirurgiaan. Ylipistollisessa eläinsairaalassa hän työskenteli vuosina 2011 – 13 pieneläinpuolella ​tehden aluksi vuoden mittaisen internship-jatkokouluttautumisen, jonka jälkeen hän työskenteli päivystys- ja teho-osastolla. Vuosina 2013 – 17 ​Karoliina Nyyssönen teki Espoon Eläinsairaalassa pehmytosakirurgiaa, tähystysleikkauksia, ​ortopedisia tutkimuksia, kivunhoitoa ja akupunktiota, minkä jälkeen Kuopio ja Omaeläinsairaala kutsuivat. Vuosina 2018 – 21 hän on keskittynyt mainitun sairaalan kirurgisen toiminnan kehittämiseen, vaativaan pehmytosakirurgiaan, anestesiaan, kivunhallintaan ja ortopediaan.

– Odotan innolla tulevan sairaalakokonaisuuden avaamista. On käynnissä mielenkiintoinen hanke täysin uuden 24/7-sairaalan suunnittelussa laitteineen ja palveluineen. Uskon, että hyvin suunniteltujen tilojen ja monipuolisten koulutusmahdollisuuksien avulla herätämme kiinnostusta ja houkuttelemme erikoisalojen osaajia riveihimme, Nyyssönen kertoo.

– Suunnitelmissa on laajentaa alueen eläinlääketieteellistä osaamista etenkin urheilukoiralääketieteen saralle ja mahdollistaa ortopedinen tutkimus, kuvantaminen​, hoito sekä kuntoutus saman katon alla, ​Karoliina Nyyssönen kaavailee.

Teksti Virpi Perälä, kuvat Mirka Jantunen