Lisää tilaa ja palveluja Eläinsairaala Evidensia Tammistoon

torstai 5. elokuuta 2021

Eläinsairaala Evidensia Tammisto laajenee noin 1800-neliöiseksi.

  • 24/7
  • Eläinsairaala Evidensia Tammisto
  • Kemppainen ja Thomson
  • radiojoditerapia

Suomen suurin yksityinen eläinsairaala, Eläinsairaala Evidensia Tammisto, laajenee. Laajennus tuo kaivattua lisätilaa kovan kysynnän vuoksi hieman ahtaaksi käyneelle sairaalalle. Remontti valmistuu näillä näkymin lokakuussa. Laajennusremontti ei aiheuta katkoksia tai muutoksia eläinasiakkaiden hoitoon ja sairaalan päivittäiseen toimintaan.

Eläinsairaala Evidensia Tammiston toiminta on kasvanut nopeasti. Asiakkaita tulee paitsi lähikunnista, myös ympäri Suomea pitkänkin matkan takaa. Suomen suurin yksityinen eläinsairaala tarjoaa kaikki erikoisalan hoidot ja erikoisosaajat asiakkaille lukuun ottamatta neurologiaan ja lisääntymistieteeseen liittyvää toimintaa. Neurologiasta huolehtii Espoon Eläinsairaala ja lisääntymistieteestä Eläinsairaala Veter Tampereella.

– Olemme avoinna 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa, joten pystymme ottamaan tänne eläimiä tehohoitoon viikonloppuinakin. Toki tehohoitoa ja ympärivuorokautinen aukioloaika on muuallakin kuin Tammistossa, mutta monilla klinikoilla ei ole tarjottavana arkisin kaikkia niitä erikoispalveluita, joita meillä on saatavilla, sanoo äitiyslomalle ja hoitovapaalle hiljan jäänyt sairaalan johtaja, erikoiseläinlääkäri Anne Kemppainen.

Tällä hetkellä sairaalaa johtaa eläinlääketieteen tohtori Katariina Thomson.

– Tähän mennessä remontti on edennyt toivotulla tavalla ja jo valmistuneet tilat ovat hyvät ja toimivat. Remontin on arvioitu valmistuvan lokakuussa, Katariina Thomson kertoo.

Sairaalan johtaja Anne Kemppainen (oikealla) ja asiakaspalvelija Satu Laakkonen eläinsairaalan vastaanotossa.

Lisätilaa lemmikeille

Eläinsairaala Evidensia Tammisto valmistui Vantaalle vuonna 2014 tiloiltaan 500 neliön kokoiseksi. Kävijämäärän nopean kasvun vuoksi ensimmäinen laajennus tehtiin jo parin vuoden kuluttua, jolloin tilaa tuli tuhat neliötä lisää. Tilojen käytyä jälleen ahtaiksi tuli tarve vielä 300 lisäneliölle. Tammiston eläinsairaalan kokonaispinta-alaksi tulee siis noin 1800 neliötä. Sairaala pysyy yksikerroksisena.

Laajennusremontin valmistuttua eläinsairaalassa on isompi välinehuolto, laajemmat vastaanottotilat, yksi leikkaussali lisää, enemmän tutkimushuoneita ja paremmat varasto-, sosiaali- ja toimistotilat.

Eksoottiset lemmikit saavat oman ja paremmin äänieristetyn odotustilan sekä oman toimenpidehuoneen tutkimushuoneen lisäksi. Tammistossa käy paljon eksoottisiksi lemmikeiksi luokiteltuja pieneläimiä, kuten kaneja, lintuja, matelijoita ja jyrsijöitä, lemmikkikanojakin.

Kahdeksanvuotiaalla Jayla-kanilla on sierainontelossa paise. Tutkimassa eksoottisten eläinten erikoiseläinlääkäri Delphine Laniesse.

Radiojoditerapiaa kissoille

Kokonaan uusi ja odotettu palvelu on kissojen radiojoditerapia, joka on kissojen kilpirauhasen liikatoiminnan hoitoon käytettävä hoitomuoto.

Kilpirauhasen liikatoiminta on yksi varsinkin iäkkäämpien kissojen yleisimmistä sairauksista, joka hoitamattomana aiheuttaa monia erilaisia ongelmia. Valtaosa kissoista hoidetaan nykyisin lääkkeillä tai joissakin tapauksissa kirurgialla.

– Radiojoditerapia on kuitenkin suositeltavin hoitovaihtoehto, mutta tällä hetkellä sitä saa Suomessa vain Tampereella. Laajennuksen myötä pääsemme vihdoin tarjoamaan tätä palvelua myös Tammistossa, Kemppainen iloitsee.

Vuoden ikäinen siperiankissa Paavo tuli viralliseen sydäntutkimukseen omistajansa Ilkka Saarisen kanssa. Kissaa tutkii pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Elisa Välimäki.

Välinehuolto laajenee remontin myötä. Välinehuoltaja Maria Kemppainen työssään.

Lisää lääkäreitä ja hoitajia

Tällä hetkellä Tammistossa on noin sata vakituista työntekijää, mutta osa-aikaiset ja tuntityöntekijät huomioiden henkilökunnan määrä on kaiken kaikkiaan noin 150. Laajennusremontin myötä ja ruuhkien purkamiseksi henkilöstötarve kasvaa, joten sairaala rekrytoi useampia uusia eläinlääkäreitä ja hoitajia.

Asiakkaita saattaa mietityttää, miten remonttityöntekijöiden kulkeminen sairaalassa ja remontista tulevat äänet vaikuttavat sairaalan toimintaan. Anne Kemppainen kertoo, että remontti on sovittu hoidettavaksi niin, että sairaalan toiminta voi jatkua koko ajan ennallaan.

– Remonttia on tehty yksi pieni osa-alue kerrallaan, joka alue on pölyeristetty. Sairaalaa ei siis räjäytetä kerralla, vaan remontti tehdään 17 eri osassa. Siksi se toki kestää hieman normaalilaajennusta kauemmin. Koko sairaalan toiminta jatkuu normaalisti remonttiääniä lukuun ottamatta. Remontti valmistunee lokakuussa.

Kahdeksan viikkoa vanhalla, harmaa norjanhirvikoira Retulla on viivästynyt allerginen kohtaus. Vierellä klinikkaeläinhoitaja Anna Hämäläinen.

Tammiston eläinlääkärit pitävät kuukausittain lehtikatsauksen.

Teksti Riitta Nikkola ja kuvat Jarno Kuusinen