Rescue-eläinten ja matkustavien lemmikkien hoitoon keskittynyt eläinlääkäriasema Evidensiaan

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017
rescue-klinikka-evidensia

Eläinlääkäri Tanja Hakkaraisen vetämä klinikka aloittaa toimintansa syksyllä Evidensia Karhupuiston tiloissa.

– Rescue-eläimillä on erityisiä tarpeita, joihin haluamme vastata yhä paremmin, kertoo hanketta vetävä eläinlääkäri Tanja Hakkarainen. Tällä hetkellä Munkkivuoren Evidensiassa toimiva Hakkarainen siirtyy Helsingin Kalliossa sijaitsevaan Karhupuistoon syksyllä, mutta jatkaa aluksi myös Munkkivuoren toimipisteessä muutamina päivinä viikossa.

– Erityisen tärkeää on paitsi asiantuntijuus, myös empaattinen suhtautuminen tuontieläimiin. Karhupuiston tilat ovat sopivan intiimit ja koko hoitohenkilökunta ymmärtää pelokkaitakin potilaita. Tarjoamme erityisosaamista muun muassa tarttuvien tautien, vanhojen vammojen ja käytösongelmien hoitoon, Hakkarainen jatkaa.

Ulkomailta tuotavien lemmikkien – erityisesti koirien – määrä Suomessa kasvaa jatkuvasti. Erinäiset yhdistykset tuovat Suomeen vuosittain jopa 2000 rescue-koiraa muun muassa Romaniasta, Espanjasta, Virosta, Kreikasta ja Venäjältä. Rescue-lemmikkien lisäksi uuden klinikan kohderyhmää ovat matkustavat lemmikit.

– Ulkomailta tuotavien lemmikkien määrä on lisääntynyt ja toisaalta myös suomalaiset lemmikit otetaan yhä useammin mukaan matkalle myös ulkomaille. Haluamme vastata yhä kasvavaan kysyntään ja tarjota parasta hoitoa myös tuontieläimille ja matkustaville lemmikeille, Evidensian eläinlääketieteellinen johtaja Anssi Tast sanoo.

– Tavoitteenamme on tehdä yhteistyötä kattavasti ulkomaisten kollegojen, eri yhdistysten sekä viranomaisten kanssa, kertoo itsekin rescue-aktiivi, neljä Espanjasta adoptoitua galgoa omistava Hakkarainen.

Rescue-klinikan osaaminen tulee olemaan kaikkien Evidensian eläinlääkäreiden ja potilaiden käytettävissä. Myös muut kuin rescue-taustaiset, uudet ja vanhat potilaat ovat jatkossakin tervetulleita Karhupuistoon.