Tarjolla rikkaita kokemuksia sekä työ, jolla on merkitys: Seinäjoen Eläinsairaala aloitti rekrytoinnit

perjantai 8. tammikuuta 2021
Into Evidensia some-1web

Sairaanhoitaja-taustainen pieneläinhoitaja Sari Saari on viihtynyt ammatissaan jo 23 vuotta. Vuonna 2019 hän aloitti erikoisammattitutkinto-opinnot tutkinnon pilottiryhmässä. Tässä työssä ja työpaikassa on mahdollisuus kehittyä jatkuvasti. Kuvaaja Henri Saranpää.

Uudessa eläinsairaalassa Seinäjoella on paikkoja auki varsinkin klinikkaeläinhoitajille ja asiakaspalvelijoille, mutta myös eläinlääkäreitä tarvitaan lisää.

Seinäjoella toimintansa aloittavaan Evidensian eläinsairaalaan rekrytoidaan parhaillaan työntekijöitä. Eläinlääkäreistä suurin osa on jo valittu, ja nyt on haku päällä klinikkaeläinhoitajista sekä asiakaspalvelijoista.

– Tällä hetkellä keskitymme ensisijaisesti rekrytoimaan klinikkaeläinhoitajia ja asiakaspalvelijoita, mutta olemme avoimia kuulemaan kiinnostuneista hakijoista kaikilta eläinlääketieteen osa-alueilta: Myös eläinlääkärien tai vaikkapa välinehuoltajien hakemukset ovat tervetulleita, kertoo sairaalan johtaja, eläinlääkäri Okko Sukura.

Klinikkaeläinhoitajiksi valittavilta henkilöiltä odotetaan joko klinikkaeläinhoitajan tai sairaanhoitajan koulutusta, ja eläinlääkäreiltä eläinlääketieteen lisensiaatin tutkintoa.

– Asiakaspalvelijoiden osalta hakemukset arvioidaan tapauskohtaisesti, kertoo Sukura, jonka mukaan uusi eläinsairaala tarjoaa tekijöilleen mahdollisuuden työskennellä laaja-alaisessa ja positiivisesti haastavassa työympäristössä, ympärivuorokautisen sairaalan sykkeessä.

– Työn luonne tarjoaa rikkaita kokemuksia. Oman työn merkityksen pääsee näkemään konkreettisesti, sillä tässä työssä pelastetaan henkiä!

24/7-eläinsairaala avataan Seinäjoella kesään 2021 mennessä. Kyseessä on jo Evidensian kahdeksas eläinsairaala. Seinäjokea lähinnä olevat sairaalat toimivat Oulussa, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Moderni, pieneläinten hoitoon erikoistunut sairaala tulee palvelemaan alueen lemmikkejä ympärivuorokautisesti vuoden jokaisena päivänä. Se toimii Ravitie 8:ssa, samassa tutussa osoitteessa, jossa Eläinlääkäriasema Evidensia Seinäjoki on palvellut asiakkaita vuodesta 2014 lähtien. Tiloja laajennetaan ja uudistetaan parhaillaan.

Tällä hetkellä eläinlääkäriasemalla työskentelee 14 henkilöä. Uudessa sairaalassa tekijöitä tarvitaan kaksinkertainen määrä. Sairaalan avautuessa uusia työpaikkoja syntyy 15-20, ja kun sairaalatoiminta laajenee, henkilökunnan määrä kasvaa vielä muutamilla kymmenillä.

– Haemme henkilöstöä ensisijaisesti ympärivuorokautiseen sairaalatoimintaan, mutta pidemmän tähtäimen tavoite on laajentaa ja lisätä myös päiväsairaalan toimintaa.

Evidensia aloitti loppiaisena rekrytointikampanjan yhdessä Into Seinäjoen kanssa.

Klinikkaeläinhoitajan työssä pelastetaan jopa henkiä. Klinikkaeläinhoitaja Merle Lang on korvaamaton apu leikkaavalle eläinlääkärille huolehtiessaan lemmikistä. Kuvaaja Mika Alavesa.

Parasta sairaanhoitoa lemmikeille

Seinäjoella avattava eläinsairaala ottaa vastaan kaikenlaisia ja kaikenlaista hoitoa vaativia seura- ja lemmikkieläimiä, lukuun ottamatta hevosia, jotka tuotantoeläimien ohella hoidetaan jatkossakin kuntien toimesta.

Nykyiseen klinikkaan verrattuna uuteen sairaalaan saadaan lisää leikkauskapasiteettia sekä uudistetut tilat akuuttihoidolle ja hammashoitotoimenpiteille. Lisäksi yksikköön tulee tehohoito-osasto. Potilaat voivat jäädä sairaalaan tarvittaessa myös yön ajaksi.

Lemmikkipotilaille tarjotaan saman katon alla monen erityisalan erikoisosaamista: Seinäjoen Eläinsairaalan eläinlääkäreillä on erityisosaamista muun muassa ortopediasta, niveltähystyksistä, silmä-, iho- ja sydänsairauksista, hammashoidosta sekä pehmytosakirurgiasta.

– Sairaalaan saadaan myös tietokonetomografiset kuvantamislaitteet, mikä tulee parantamaan hoidon suunnittelua ja tarkkuutta entisestään, Okko Sukura mainitsee.

Asiakaspalveluhenkilö, klinikkaeläinhoitaja Marja Vainionpään työ on monipuolista ja antoisaa. Oman työn merkityksen näkee konkreettisesti. On aina ilo nähdä paranemistarinoita.