Toinen penikkatautiepäily vahvistettu Pirkanmaalla

torstai 22. maaliskuuta 2018
penikkatauti-2

Penikkatauti tarttuu erittäin helposti ja voi johtaa eläimen kuolemaan.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on vahvistanut nyt myös toisen Venäjältä tuodun koiran penikkatautiepäilyn. Sairastunut koira tuli Suomeen alkuvuodesta ja se on ollut kontaktissa useiden suomalaisten koirien kanssa.

Lue Eviran tiedote

Edellisen kerran penikkatauti todettiin Suomessa niin ikään Venäjältä tuodulla koiralla helmikuun lopussa. Lue lisää

– Penikkataudin tyypillisimpiä oireita ovat kuume, sierain- ja silmävuoto, ruoansulatuskanavaoireet, ruokahaluttomuus ja apeus. Ensioireiden jälkeen koiralla voi esiintyä erilaisia hermosto-oireita, kuten lihasnykäyksiä pään tai jalkojen lihaksissa, tuntopuutoksia, halvausoireita sekä kouristuskohtauksia. Vakavat hermosto-oireet johtavat usein koiran lopettamiseen. Penikkatauti myös altistaa koiran bakteeritulehduksille, jotka voivat johtaa eläimen kuolemaan, Evidensian eläinlääketieteellinen johtaja Mirja Kaimio sanoo.

Nykyaikaiset penikkatautirokotteet ovat tehokkaimpia eläimille kehitettyjä rokotteita. Rokottamalla lemmikkimme säännöllisesti varmistamme sen, että Suomen koirapopulaatiossa on riittävä laumaimmuniteetti penikkataudin kaltaisia tarttuvia tauteja vastaan. Onhan sinun koirakaverisi rokotettu? Nelosrokotus penikkatautia, parvoa, tarttuvaa maksatulehdusta ja kennelyskää vastaan vain 39 € kaikilta Evidensia-eläinlääkäriasemilta.

Lue lisää ja varaa aika