Uusi 24/7 päivystävä eläinsairaala Espooseen

tiistai 11. syyskuuta 2018
24h-paivystava-elainsairaala-espoo

Finnoon Evidensia-eläinsairaala muuttaa vuoden 2019 alussa uusiin tiloihin Espoon Suomenojalle, jossa se palvelee jatkossa 24/7 päivystävänä eläinsairaalana vanhalla tutulla nimellään Espoon eläinsairaala.

Uudistuva Espoon eläinsairaala tarjoaa lemmikkipotilaille kattavat palvelut ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta vaativiin toimenpiteisiin, päivystykseen ja kuntoutukseen.

– Eläinsairaala tulee olemaan Espoon ensimmäinen ja ainut ympäri vuorokauden palveleva eläinklinikka. Tarjoamme kattavan päivystystoiminnan hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kissapotilaat tullaan uudistuvissa tiloissamme huomioimaan entistä paremmin, ja tulemme tarjoamaan niille omat odotus- ja toimenpidetilat, kertoo eläinsairaalaa johtava eläinlääkäri Tiina Wright muuton mukanaan tuomista uudistuksista.

– Eläinsairaalassa työskentelee noin 50 eläinten hoidon ammattilaista. Kokeneet eläinlääkärimme ovat perehtyneet muun muassa ortopediaan, neurologiaan, silmäsairauksiin (viralliset silmätutkimukset), sydänsairauksiin, hammashoitoihin, kasvainsairauksiin, vaativaan pehmytosakirurgiaan, tähystystoimenpiteisiin, video-otoskopiaan, korkeakenttämagneettitutkimuksiin, akupunktioon ja eksoottisten eläinten, etenkin matelijoiden hoitoon. Uudet, sairaalakäyttöön remontoitavat tilat ovat aiempaa suuremmat ja nykyaikaisemmat ja sen myötä potilastyössä paremmin toimivat, Wright jatkaa.

Espoon eläinsairaala tarjoaa lemmikkipotilaille monen erityisalan erityisosaamista saman katon alla, mikä mahdollistaa lemmikkien kokonaisvaltaisen hoidon. Varustelultaan uusi eläinsairaala tulee olemaan erittäin monipuolinen, ja lemmikkipotilaiden hoitomahdollisuuksia parantavat entisestään modernit laitteistot ja kattava oma laboratorio.

Eläinsairaala tulee tarjoamaan ainoana Espoossa lemmikkien korkeakenttämagneettitutkimukset, jotka ovat hyödyllisiä varsinkin aivojen ja selkäytimen sekä neurologisten sairauksien tutkimisessa ja diagnosoinnissa. Korkeakenttämagneettitutkimuksia voidaan hyödyntää myös nivelten, lihasten, jänteiden ja korvaongelmien tutkimuksissa sekä sairauksien diagnosoinnissa.

Eläinsairaalan yhteyteen avataan kevään kuluessa myös Suomen ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistunut klinikka, jossa maan aktiivisimmista koirista huolehtivat erityisesti urheilevien koirien hoitoon perehtyneet eläinlääkärit.

– Syynä eläinsairaalan muuttoon on yksinkertaisesti vanhojen toimitilojen jääminen liian pieniksi toiminnan laajentuessa. Espoon eläinsairaala on palvellut lemmikkipotilaita samassa osoitteessa jo 26 vuoden ajan, joten haluamme olla lemmikkien ja heidän omistajiensa apuna samalla alueella myös jatkossa, tulevaisuudessa yhä kattavammin palveluin ja aukioloajoin, Wright kertoo.

Uusi eläinsairaala valmistuu kevään 2019 aikana osoitteeseen Kurjenkellontie 14, Espoo.