Uusi eläinsairaala Evidensia Vettori avataan Raisioon

perjantai 24. marraskuuta 2017
vettori-nettiin

Eläinsairaala avataan kevään aikana 2018.

Evidensian Turun ja Raision eläinlääkäriasemat yhdistävät voimansa ja uusiin tiloihin Raisioon avataan keväällä 2018 Turun seudun suurin, kattavasti varusteltu pieneläinsairaala. Eläinsairaala Evidensia Vettori palvelee lemmikkipotilaita koko Varsinais-Suomen alueelta arjessa ja hädän hetkellä.

– Uusi Evidensia Vettori tarjoaa lemmikeille koko hoitoketjun ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta ensiapuun, vaativiin toimenpiteisiin ja kuntoutukseen. Palvelemme laajoin aukioloajoin ja leikkaussalipotilaat ja tehohoitoa vaativat potilaat voivat tarvittaessa jäädä hoitoon ympäri vuorokauden, kertoo Evidensia Vettoria johtava eläinlääkäri Mikael Granholm.

Uudessa eläinsairaalassa potilaiden hoidosta vastaa Evidensian Raision ja Turun eläinlääkäriasemilta tuttu, osaavista eläinlääkäreistä, hoitajista ja asiakaspalvelijoista koostuva hoitotiimi.

– Henkilökuntamme on pysynyt pitkälti samana jo kymmenen vuotta, ja olemme kokenut ja hyvin yhteen hitsautunut tiimi, jolle on ensisijaisen tärkeää tarjota eläimille aina laadukasta, yksilöllistä hoitoa.

Erityisosaamista ortopediassa, hammassairauksissa ja sisätaudeissa

Uudessa eläinsairaalassa hoitotiloja on yli 900 neliömetriä ja potilaita vastaanottavat kokeneet, asiantuntevat eläinlääkärit, joilla on erityisosaamista muun muassa ortopediassa, hammashoidoissa, sisätaudeissa, iho- ja silmäsairauksissa sekä sydänsairauksissa.

– Teemme ortopedisia tutkimuksia ja leikkauksia kahden eläinlääkärin voimin huippuolosuhteissa huippudiagnostiikalla. Pystymme sairaalaolosuhteissa tarjoamaan nopean hoidon akuuttia apua vaativille, esimerkiksi onnettomuuteen joutuneille tai halvaantuneille potilaille. Käytössämme ovat muun muassa CT- eli tietokonetomografialaite, niveltähystyslaitteisto, kattava ortopedinen välineistö sekä ortopedinen leikkaussali, Granholm kertoo.

Lemmikkien hammashoidot tehdään Evidensia Vettorissa aina turvallisessa anestesiassa suun ja hampaiden sairauksiin kouluttautuneiden eläinlääkärien ja hoitajien toimesta. Sisätautipotilaiden hoitoa tukee Suomen mittakaavassa hyvin kattava diagnostiikkavälineistö: laadukkaat röntgen- ja ultraäänikuvantamislaitteet, CT-laite, tähystyslaitteisto ja oma laboratorio.

Myös hygieniaan kiinnitetään Evidensia Vettorissa erityistä huomiota. Näin pyritään muun muassa estämään antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien lisääntyminen ja leviäminen.

– Hygienia on hyvin tärkeässä osassa meillä kaikissa toimenpiteissä. Uuden sairaalan tilat on suunniteltu niin, että infektiopotilaat, jotka voivat olla tartuntavaarana muille, voidaan hoitaa erillisissä tiloissa. Leikkaustoiminnassa ja välinehuollossa puhtaus on ensisijaisen tärkeää. Meillä on hygieniassa kattava omavalvonta ja panostamme henkilökuntamme koulutukseen ja osaamiseen hygienia-asioissa, Granholm kertoo.

Uuden eläinsairaala Evidensia Vettorin rakennustyöt on aloitettu osoitteessa Purokatu 3. Arvioitu ajankohta sairaalatoiminnan alkamiselle on maalis–huhtikuussa 2018.

Eläinlääkäri tai hoitaja, ota urasi seuraava askel – tule töihin Evidensia Vettoriin! Lue lisää ja jätä hakemuksesi