Eläinsairaala Evidensia Tammisto

Eläinsairaala Evidensia Tammisto

24h päivystys!

Tänään: Avoinna 24 h

Päivystys

Päivystys 0600 418 730 (1,97 €/min + pvm)

Kissan kilpirauhasen liikatoiminnan hoito radiojodilla 

Tammiston eläinsairaalassa on ainoana Evidensian toimipisteenä tarjolla radiojodihoito kissojen kilpirauhasen liikatoiminnan hoitoon. Kissan kilpirauhasen liikatoiminnan syynä on yleensä kilpirauhaskudoksen liikakasvu tai hyvänlaatuinen kasvain, joka tuottaa liikaa kilpirauhashormonia. Kohonnut kilpirauhashormonipitoisuus aiheuttaa kilpirauhasen liikatoiminnan oireet, joita ovat mm. yliaktiivisuus, laihtuminen, lisääntynyt ruokahalu sekä juominen ja virtsaaminen. 

Radiojodihoitoa pidetään kissojen kilpirauhasen liikatoiminnan ensisijaisena hoitovaihtoehtona.  Leikkaus ja lääkehoito sekä niukkajodinen ruokavalio ovat myös tehokkaita hoitomuotoja. Radiojodi ja leikkaus ovat parantavia hoitoja, kun taas lääkkeillä ja niukkajodisella ruokavaliolla ehkäistään ainoastaan kilpirauhashormonin syntyminen, jolloin sairauden oireet helpottavat, mutta sairaus ei parane. 

Tammistossa radiojodihoidon toteutuksesta vastaa kolmen eläinlääkärin ja neljän klinikkaeläinhoitajan tiimi yhdessä säteilyfyysikon ja röntgenhoitajan kanssa. Radiojodihoidossa kissat tuodaan sairaalaan hoitoviikon maanantaina ja ne kotiutuvat yleensä saman viikon perjantaina. Radiojodihoitoon on sairaalassa erilliset tarkoituksenmukaiset tilat, missä jokaiselle kissalle on oma nelikerroksinen yksiö. Kissat ruokitaan ja hoidetaan kaksi kertaa päivässä, lisäksi radiojodihoitotilassa on ympärivuorokautinen kameravalvonta. 

Radiojodihoidon edut 

Hoito on parantava 95 %:lla potilaista. Kyseessä on tehokas hoito; radiojodihoito vaatii yleensä vain yhden hoidon, joka annetaan kapselina suun kautta kevyessä rauhoituksessa. Vakavat sivuvaikutukset ovat harvinaisia ja hoitoa vaativan kilpirauhasen vajaatoiminnan riski on pieni. 

Pieni osa kissoista (noin 5 %) vaatii toisen hoidon. Näillä kissoilla on yleensä vakava kilpirauhasen liikatoiminta, voimakkaasti koholla oleva kilpirauhashormonipitoisuus ja suuri kilpirauhanen. Pahanlaatuiset kilpirauhasen kasvaimet vastaavat hoitoon huonommin kuin liikakasvu tai hyvänlaatuiset kasvaimet, toisaalta radiojodihoito on ainut hoitovaihtoehto, mikäli kasvain on lähettänyt etäpesäkkeitä. 

Radiojodihoidon haitat 

Radioaktiivisen säteilyn vuoksi kissan pitää olla eläinsairaalassa eristyksessä noin 4 vrk ajan, eikä omistaja saa vierailla kissan luona tänä aikana. Säteilyeristys jatkuu kotona vielä 2 viikkoa, lisäksi omistajan pitää kerätä ja säilyttää kissan jätökset yhteensä n. 6 viikon ajan hoidon jälkeen, ennen kuin ne voi hävittää normaalisti. 

Noin 15 %:lle kissoista aiheutuu tilapäinen kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta jatkuvan lääkityksen tarve on harvinainen. Myös piilevän munuaissairauden oireet voivat pahentua, kun kilpirauhasten toiminta normalisoituu.  

Radiojodihoitoon vaikuttavat tekijät ja etäkonsultaatio 

Hoitopäätökseen vaikuttavat monet tekijät kuten kissan mahdolliset muut sairaudet ja lääkitykset. Kissan yleisvoinnin tulee olla niin hyvä, että se pärjää eristyksissä. Lisäksi kissan täytyy olla luonteeltaan sellainen, että radiojodikapseli voidaan antaa suun kautta turvallisesti. Koska kaikille kissoille radiojodihoito ei sovi, ja hoidon jälkeen tarvitaan erityisjärjestelyjä myös kotona, varataan ennen radiojodihoitoa etäkonsultaatioaika. Etäkonsultaatiossa eläinlääkäri käy asiakkaan kanssa huolellisesti läpi kaikki radiojodihoitoon liittyvät asiat. Etäkonsultaatio ei vielä sido radiojodihoitoon, mutta on välttämätön kaikille radiojodihoitoon tuleville. 

Radiojodihoidon sähköposti: radiojodihoito.tammisto@evidensia.fi

Asiakkaiden arvostelut

Rebekka Jyränen-Partanen

5

Hyvää, erinomaista ja lemmikki ystävällistä palvelua. Pääsee nopeasti lääkärille, ortopedille, silmälääkäreille ym. Palveluihin. Ainoana miinuksena on, että kallis paikka.

Kari Koskinen

5

Kyyn pureman takia jouduimme käyttämään koiran hoidossa ja jatko kontrolleissa, hyvää ja osaavaa hoitoa. Koirakin jälleen kunnossa

Arto Hynynen

5

Hyvää palvelua. Päivystys toimii kuten pitää. Pystytään kertomaan edellinen tapaus ja antamaan arvio odotusajasta. Tähön ei Lahden pisteessä pystytty joten jouduimme ajamaan Vantaalle jotta saimme lemmikkimme asialliseen hoitoon...

Perustuen Google-arvioihin
Päivystys 0600 418 730 (1,97 €/min + pvm)

Puhelinnumero ja aukioloajat

Arkisin klo 7 - 22: 
0300 484 663 (0,42 eur/min + pvm/mpm)
Muina aikoina: 
0600 418 730 (1,97 €/min + pvm)
Viikonloppuisin ja yöaikaan hoitajamme voivat olla varattuina akuuttipotilaiden hoidossa. Olettehan hetken päästä uudelleen yhteydessä, jos ette tavoita meitä puhelimitse.
Kiitos joustavuudestanne!

Olemme auki 24h vuorokaudessa!

Päivystyspotilailta laskutetaan päivystyspotilaan perusmaksu 39€
Huomioithan lisäksi päivystysaikana klinikkamaksun ja eläinlääkärin toimenpidehinnat
- klo 20–22 +50 %
- klo 22–07 +100 %
- lauantaisin klo: 7–22 +50 %
- sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä sekä jouluaattona ja juhannusaattona +100 %
 • Maanantai
  Avoinna 24 h
 • Tiistai
  Avoinna 24 h
 • Keskiviikko
  Avoinna 24 h
 • Torstai
  Avoinna 24 h
 • Perjantai
  Avoinna 24 h
 • Lauantai
  Avoinna 24 h
 • Sunnuntai
  Avoinna 24 h

Työntekijät

Aija Leinonen

Aija Leinonen

Erikoiseläinlääkäri

Aijan erityisosaamiseen kuuluvat silmäsairaudet, viralliset silmätarkastukset, viralliset sydänkuuntelut sekä polvitarkastukset. Aija on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1981 ja on nykyään pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri ja silmätarkastuseläinlääkäri. Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri 1990, silmätarkastuseläinlääkäri 1985, eläinlääketieteen lisensiaatti, Helsingin yliopisto 1981.   Jäsenyydet SOFT (Suomen oftalmogieläinlääkärit) ESVO (European Society of Veterinary Oftalmology) SEP (Eläinlääkäripraktikot)   Kielitaito suomi svenska english   Eläimet Yorkshirenterrieri Nasu   Kiinnostuksen kohteet Silmäsairaudet / Oftalmologia   Työkokemus Evidensia Tammisto 2016- Evidensia Pakila 2016- Animagi Pakila 2013-2015 Univet Lahti Eläinlääkäriasema 2013- Pakilan Eläinlääkäriasema Tikki 2010-2012 Lahden Eläinlääkäriasema 2010–2013 Kuopion yksityinen eläinlääkäriasema 1982-2010
Lue lisää työntekijästämme Aija
Anne Paasikangas

Anne Paasikangas

Eläinlääkäri

Anne valmistui eläinlääketieteen lisensiaattiksi Helsingin Yliopistosta 2014. Hän toimii Tammistossa eläinlääkärinä ja erityisenä mielenkiinnon kohteena hänellä on sisätaudit. Työkokemus: -Animagi Kouvola (ent. Syke) 2013-2015 -Univet Kouvola Eläinsairaala 2015-2016 -Eläinsairaala Evidensia Tammisto 2016- Kielitaito: Suomi English Eläimet Portugalinvesikoira Jemma Taidot Sisätaudit Yleislääketiede
Lue lisää työntekijästämme Anne
Anu Jäminki

Klinikan johtaja, Eläinlääkäriasema HauMau

Anu Jäminki

Eläinlääkäri

Anu on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2005 ja työskennellyt siitä lähtien pieneläinpraktiikassa. Erityisesti mielenkiinnon kohteena on sydänsairaudet, joihin hän on perehtynyt eurooppalaisessa jatkokoulutusohjelmassa. Anu on käynyt eläinlääkäreiden kansainvälisen eläinakupunktiokoulutuksen ja tekee akupunktiohoitoja pieneläimille Tammistossa ja HauMaussa. Kielitaito: Suomi English EläimetKarkeakarvainen mäyräkoira NetteTaidotSydänsairaudet / Kardiologia Yleiskirurgia Sisätaudit Yleislääketiede Akupunktio
Lue lisää työntekijästämme Anu
Anniina Saure

Anniina Saure

Eläinlääkäri

Anniina on valmistunut  eläinlääkäriksi keväällä 2015. Hänen ammatillisia mielenkiinnon kohteita ovat kivunhoito ja sisätaudit. Anniina kuuluu Tammiston päivystystiimiin. Kielitaito: Suomi English EläimetSaksanseisojaShetlanninlammaskoira2 maatiaiskissaa2 Egyptin mau kissaaPitkäkarvainen WeimarinseisojaTaidotSisätauditTehohoito
Lue lisää työntekijästämme Anniina
Työntekijämme

Julkaisumme Facebookissa

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa