Eläinsairaala Evidensia Tammisto

Eläinsairaala Evidensia Tammisto

24h päivystys!

Tänään: Avoinna 24 h

Päivystys

Päivystys 0600 418 730 (1,97 €/min + pvm)

Eläinsairaala Tammisto osallistuu ylpeänä koirien veripankkitoimintaan. 

Veripankkitoiminnan tavoite on tuottaa korkeatasoisia ja turvallisia verituotteita eläinpotilaillemme. Evidensian veripankkipalvelu on voittoa tavoittelematonta toimintaa. Koirien veripankkipalvelu mahdollistaa vakavasti sairaiden tai traumapotilaiden korkeatasoisen hoidon ja monessa tapauksessa pelastaa koiran hengen.

Luovuttajakoirilta kerättävä veri voidaan käyttää kokoverenä tai se voidaan jakaa kahteen osaan: punasoluiksi ja plasmaksi. Kokoverta käytetään verenvuototapauksissa. Punasoluja annetaan pääasiassa aneemisille vakavasti sairaille potilaille, joiden elimistö hajottaa omia punasolujaan. Plasmaa käytetään pääsääntöisesti hyytymishäiriöissä. 

Välittömästi saatavissa oleva veri mahdollistaa traumapotilaiden sekä muiden vakavasti sairaiden potilaiden korkeatasoisen hoidon. 

Tammiston veripankki huolehtii oman sairaalan tarpeiden lisäksi Kouvolan Eläinsairaalan, Mevetin ja Espoo Eläinsairaalan verituotteiden saatavuudesta. 

Löytyykö teiltä seuraava sankarikoira? 

Vakituiseen luovutusohjelmaan tulevat sitoutuvat luovutukseen 3 krt vuodessa. Kiitokseksi sankarikoiratoiminnasta tarjoamme verenluovuttajakoirille maksuttomat terveystarkastukset ja laajat laboratoriotutkimukset luovutuskäyntien yhteydessä, nelois- ja rabiesrokotteen rokotusohjelman mukaisesti, sekä 6 kk punkkilääkkeet. Lisäksi yhteistyökumppanimme Purina lahjoittaa ruokasäkin luovutuksien yhteydessä. 

Tarvitsemme myös hätäluovuttajia, joten jos koirasi soveltuu toimintaan, mutta et pysty sitoutumaan säännöllisiin luovutuksiin, myös yksittäiset luovutukset ovat mahdollisia. Näistä koira saa palkkioksi ruokasäkin. 

Verenluovuttajakoiran vaatimukset 

 • Luovuttajan tulee olla 1–6 vuoden ikäinen 
 • Koiran paino vähintään 30 kg 
 • Luovuttaja on madotettu ja rokotettu suositusten mukaisesti 
 • Luovuttaja ei ole itse saanut verensiirtoa 
 • Luovuttaja on syntynyt Suomessa, eikä ole matkustanut ulkomailla Ruotsia tai Norjaa lukuun ottamatta 
 • Luovuttajan tulee olla luonteensa puolesta veripankkitoimintaan soveltuva eli rauhallinen ja helposti käsiteltävissä 
 • Luovuttajan tulee olla perusterve, ei pysyviä lääkityksiä (ml. kemiallinen kastraatio) tai sairauksia 
 • Luovuttaja ei saa olla luovutushetkellä tiine 

Mikäli koirasi täyttää kriteerit ja olet kiinnostunut toiminnastamme, ota yhteyttä sähköpostilla veripankki.tammisto@evidensia.fi tai täyttämällä nettisivuilta löytyvä hakukaavake.

Ensikäynnillä tarkastamme koirasi sopivuuden luovuttajaksi terveystarkastuksella ja veriryhmämäärityksellä. Varsinainen verenluovutus tapahtuu vasta erillisellä jatkokäynnillä, joka sovitaan yhdessä. Tammistossa kerätään verta joka torstai. 

Verenluovuttaja voi pelastaa jonkun toisen hengen. Ojenna auttava tassu ja tee yhdessä meidän kanssamme hyvää! 

Miten verenluovutus käytännössä tapahtuu? Käy kurkkaamassa video verenluovuttaja Osmon päivästä.  
Mitä verenluovutuskäynnillä tapahtuu: katso tästä! 

Asiakkaiden arvostelut

Rebekka Jyränen-Partanen

5

Hyvää, erinomaista ja lemmikki ystävällistä palvelua. Pääsee nopeasti lääkärille, ortopedille, silmälääkäreille ym. Palveluihin. Ainoana miinuksena on, että kallis paikka.

Kari Koskinen

5

Kyyn pureman takia jouduimme käyttämään koiran hoidossa ja jatko kontrolleissa, hyvää ja osaavaa hoitoa. Koirakin jälleen kunnossa

Arto Hynynen

5

Hyvää palvelua. Päivystys toimii kuten pitää. Pystytään kertomaan edellinen tapaus ja antamaan arvio odotusajasta. Tähön ei Lahden pisteessä pystytty joten jouduimme ajamaan Vantaalle jotta saimme lemmikkimme asialliseen hoitoon...

Perustuen Google-arvioihin
Päivystys 0600 418 730 (1,97 €/min + pvm)

Puhelinnumero ja aukioloajat

Arkisin klo 7 - 22: 
0300 484 663 (0,42 eur/min + pvm/mpm)
Muina aikoina: 
0600 418 730 (1,97 €/min + pvm)
Viikonloppuisin ja yöaikaan hoitajamme voivat olla varattuina akuuttipotilaiden hoidossa. Olettehan hetken päästä uudelleen yhteydessä, jos ette tavoita meitä puhelimitse.
Kiitos joustavuudestanne!

Olemme auki 24h vuorokaudessa!

Päivystyspotilailta laskutetaan päivystyspotilaan perusmaksu 39€
Huomioithan lisäksi päivystysaikana klinikkamaksun ja eläinlääkärin toimenpidehinnat
- klo 20–22 +50 %
- klo 22–07 +100 %
- lauantaisin klo: 7–22 +50 %
- sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä sekä jouluaattona ja juhannusaattona +100 %
 • Maanantai
  Avoinna 24 h
 • Tiistai
  Avoinna 24 h
 • Keskiviikko
  Avoinna 24 h
 • Torstai
  Avoinna 24 h
 • Perjantai
  Avoinna 24 h
 • Lauantai
  Avoinna 24 h
 • Sunnuntai
  Avoinna 24 h

Työntekijät

Aija Leinonen

Aija Leinonen

Erikoiseläinlääkäri

Aijan erityisosaamiseen kuuluvat silmäsairaudet, viralliset silmätarkastukset, viralliset sydänkuuntelut sekä polvitarkastukset. Aija on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1981 ja on nykyään pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri ja silmätarkastuseläinlääkäri. Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri 1990, silmätarkastuseläinlääkäri 1985, eläinlääketieteen lisensiaatti, Helsingin yliopisto 1981.   Jäsenyydet SOFT (Suomen oftalmogieläinlääkärit) ESVO (European Society of Veterinary Oftalmology) SEP (Eläinlääkäripraktikot)   Kielitaito suomi svenska english   Eläimet Yorkshirenterrieri Nasu   Kiinnostuksen kohteet Silmäsairaudet / Oftalmologia   Työkokemus Evidensia Tammisto 2016- Evidensia Pakila 2016- Animagi Pakila 2013-2015 Univet Lahti Eläinlääkäriasema 2013- Pakilan Eläinlääkäriasema Tikki 2010-2012 Lahden Eläinlääkäriasema 2010–2013 Kuopion yksityinen eläinlääkäriasema 1982-2010
Lue lisää työntekijästämme Aija
Anne Paasikangas

Anne Paasikangas

Eläinlääkäri

Anne valmistui eläinlääketieteen lisensiaattiksi Helsingin Yliopistosta 2014. Hän toimii Tammistossa eläinlääkärinä ja erityisenä mielenkiinnon kohteena hänellä on sisätaudit. Työkokemus: -Animagi Kouvola (ent. Syke) 2013-2015 -Univet Kouvola Eläinsairaala 2015-2016 -Eläinsairaala Evidensia Tammisto 2016- Kielitaito: Suomi English Eläimet Portugalinvesikoira Jemma Taidot Sisätaudit Yleislääketiede
Lue lisää työntekijästämme Anne
Anu Jäminki

Klinikan johtaja, Eläinlääkäriasema HauMau

Anu Jäminki

Eläinlääkäri

Anu on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2005 ja työskennellyt siitä lähtien pieneläinpraktiikassa. Erityisesti mielenkiinnon kohteena on sydänsairaudet, joihin hän on perehtynyt eurooppalaisessa jatkokoulutusohjelmassa. Anu on käynyt eläinlääkäreiden kansainvälisen eläinakupunktiokoulutuksen ja tekee akupunktiohoitoja pieneläimille Tammistossa ja HauMaussa. Kielitaito: Suomi English EläimetKarkeakarvainen mäyräkoira NetteTaidotSydänsairaudet / Kardiologia Yleiskirurgia Sisätaudit Yleislääketiede Akupunktio
Lue lisää työntekijästämme Anu
Anniina Saure

Anniina Saure

Eläinlääkäri

Anniina on valmistunut  eläinlääkäriksi keväällä 2015. Hänen ammatillisia mielenkiinnon kohteita ovat kivunhoito ja sisätaudit. Anniina kuuluu Tammiston päivystystiimiin. Kielitaito: Suomi English EläimetSaksanseisojaShetlanninlammaskoira2 maatiaiskissaa2 Egyptin mau kissaaPitkäkarvainen WeimarinseisojaTaidotSisätauditTehohoito
Lue lisää työntekijästämme Anniina
Työntekijämme

Julkaisumme Facebookissa

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa