Perustottelevaisuuden opettelu

Koiranpennun perustottelevaisuuden opettelu on olennainen ja tärkeä osa sen kasvatusta ja koulutusta. Varhainen aloittaminen on avainasemassa, sillä pennut ovat vastaanottavaisimpia uusille asioille ja omaksuvat nopeasti uusia asioita. 

Positiivinen vahvistaminen koulutuksen perusteena

Käytä koulutuksessa positiivista vahvistamista, joka tarkoittaa palkitsemista herkuilla, kehuilla tai leikeillä aina kun pentu tekee halutun käytöksen. Johdonmukaisuus ja palkan ajoittaminen on tärkeää oppimisen kannalta. 

Aloita yksinkertaisista asioista, kuten istumisesta tai luokse tulosta ja etene vähitellen monimutkaisempiin tehtäviin. Pidä harjoitukset lyhyinä ja hauskoina, jotta pentu pysyy motivoituneena ja kiinnostuneena. Muista myös, että jokainen koira oppii omassa tahdissaan, joten ole kärsivällinen ja anna pennulle aikaa oppia. 

Sosiaalistaminen on myös osa tottelevaisuuskoulutusta

Varmista, että pentu tutustuu asteittain erilaisiin ihmisiin, eläimiin, alustoihin ja ympäristöihin, jotta se oppii käyttäytymään asianmukaisesti erilaisissa tilanteissa ja tottuu erilaisiin tilanteisiin ja asioihin. 

Tee kouluttamisesta rutiini

Koulutus tulisi olla osa päivittäistä rutiinia, ja sen tulisi olla positiivinen ja rakentava kokemus sekä pennulle että omistajalle. Muista, että johdonmukainen harjoittelu ja positiivinen vahvistaminen luovat vahvan perustan koiranpennun koulutukselle.

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan