24h päivystävä eläinsairaala ja Suomen ensimmäinen urheilevien koirien klinikka on avattu Espooseen

maanantai 7. lokakuuta 2019
espoon-elainsairaala-urheilukoiraklinikka

Lemmikeillä on nyt mahdollisuus ympärivuorokautiseen sairaalahoitoon myös Espoossa. Uudistunut Espoon Eläinsairaala on tänään aloittanut päivystystoiminnan Suomenojalla, osoitteessa Kurjenkellontie 14. Uudistuneen eläinsairaalan yhteydessä toimii myös Euroopan ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistunut klinikka.

– Nykyaikaisten tilojemme ja asiantuntijoidemme laajan osaamisen ansiosta voimme tarjota avun kaikkiin eläimen vaivoihin pennun ensi hetkistä aina viimeiseen palvelukseen saakka, ja kaikkeen sillä välillä, kertoo eläinlääkäri, eläinsairaalan johtaja Tiina Wright.

Uudistuneessa Espoon Eläinsairaalassa (entinen Evidensia Finnoo) työskentelee noin 60 eläinlääketieteen ja eläinten hoidon ammattilaista.

– Uudessa eläinsairaalassa toimii ympärivuorokautinen päivystys sekä teho-osasto, jonne voivat jäädä intensiivisempää hoitoa tai tarkkailua vaativat potilaat. Päivystyspalvelua on pyydetty meiltä vuosien varrella usein, ja on ilo voida nyt vastata pyyntöön, Wright sanoo.

Suomessa ja maailmalla tunnetut asiantuntijat aktiivisten koirien apuna

Eläinsairaalan yhteydessä toimii myös Suomen ja koko Euroopan ainoa urheilevien koirien hoitoon erikoistunut eläinlääketieteen yksikkö. Urheilukoiraklinikalla aktiivisten koirien hoidosta vastaavat kokeneet ortopedian erikoisosaajat, jotka ovat perehtyneet nimenomaan harrastus-, käyttö- ja työkoirien yleisimpiin vaivoihin ja niiden hoitoon sekä hyvän kunnon ylläpitoon. Urheilukoiraklinikkaa luotsaa maailmallakin mainetta niittänyt italialainen huippuortopedi Alessandro Piras.

– Aktiivisimmat koirat ovat fysiikaltaan kuin huippu-urheilijoita. Niiden tyypillisten vaivojen asianmukaiseen hoitamiseen tarvitaan erityistä osaamista ja eri harrastuslajien ja rotujen laajaa tuntemusta, kommentoi Wright.

Pitkät perinteet paikallisten lemmikkien apuna

Eläinlääkärit Maija ja Jan Räihä perustivat Espoon Eläinsairaalan Finnoontielle jo 27 vuotta sitten. Vuosien kuluessa eläinsairaalan toiminta on laajentununut ja kehittynyt, ja nyt vanhojen tilojen käytyä ahtaiksi toiminta on siirtynyt uusiin, varta vasten sairaalakäyttöön remontoituihin tiloihin. Samalla palautettiin käyttöön eläinsairaalan vanha tuttu nimi.

– Espoon Eläinsairaalan uudet ja nykyaikaiset tilat antavat meille aiempaan verrattuna täysin eri luokan mahdollisuudet tarjota korkealaatuista apua ja hoitoa kaikille lemmikeille koirista ja kissoista matelijoihin kellonajasta ja päivästä riippumatta, sanoo Wright.

Eläinsairaalan moderneista tiloista löytyy useita leikkaussaleja, kattava tähystysvälineistö, oma laaja laboratorio, sekä Espoon ainoa korkeakenttämagneetti, jonka avulla asiakkaille voidaan tarjota entistä kattavampia magneettikuvauksia ja kuvata myös suuria koiria, joiden kuvaaminen matalakenttämagneetilla on haastavaa. Rauhaa rakastaville ja helposti stressaantuville kissapotilaille löytyy sairaalasta omat odotustilat, toimenpidehuoneet ja heräämö.