Urheilukoiraklinikka

Olemme Suomen ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistunut eläinklinikka Espoon Suomenojalla. Urheilukoiraklinikalla maan aktiivisimmista koirista huolehtivat erityisesti urheilevien koirien hoitoon perehtyneet eläinlääkärit. Urheilukoiraklinikalla toimimme edelläkävijänä urheilukoirien terveyden ja sairauden hoidossa.

Tarjoamme eläinlääketieteen palvelut kaikille aktiivisille koirille lajista riippumatta. Tavoitteenamme on mahdollistaa terve ja pitkä elinkaari koiramaailman urheilijoille pennusta eläkeikään. Urheilukoiraklinikalla on monipuoliset tutkimus-, toimenpide- ja leikkausmahdollisuudet.

Urheilukoiraklinikalla sinua palvelevat erityisesti urheilukoirien hoitoon perehtynyt ammattilaistiimi. Huolehdimme, että harrastuskoirasi saa nopean ja oikean hoidon sekä ohjausta ja neuvontaa kaikissa harrastuskoiran terveyteen liittyvissä asioissa.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat mm.

 • Ennaltaehkäisevät hoitokäynnit (rokotukset, pikkupentujen tarkastukset)
 • Kasvavan koiran tutkimukset kasvuhäiriöiden varalta
 • Ontumatutkimukset
 • Askelvoima-analyysit
 • Röntgenkuvaukset
 • Jänteiden ja lihasten ultraäänitutkimukset
 • Magneettikuvaukset
 • Niveltähystykset
 • Ortopedinen kirurgia
 • Traumatologia
 • Tähystyksellä tehtävät vatsaonteloleikkaukset
 • PRP- ja kantasoluhoidot
 • Fysioterapia
 • Akupunktio

Tarjoamme ortopedisia palveluita kaikille lemmikeille. Hoidamme joustavasti myös akuutit traumat: murtumat, haavat ja jännevauriot.

Yhteistyössä Suomen Agilityliiton kanssa

Asioithan klinikallamme vain terveenä!

Voit asioida meillä lemmikkisi kanssa turvallisin mielin. Noudatamme yhä joitakin varotoimia eläinlääkäriasemillamme, jotta voimme turvata lemmikkien normaalin hoidon sekä asiakkaidemme ja eläinlääkinnän ammattilaisten terveyden myös jatkossa.
IVC Evidensia

Eläinlääkärin maksuton puhelinneuvonta - valtakunnallinen palvelu

Eläinlääkäri auttaa neuvontanumerossa vain puhelumaksun hinnalla!
Soita 020 1800 900. Etäeläinlääkäri tekee ensisijaisesti hoitotarpeen arviointia sekä neuvontaa. Jos klinikkakäynti on tarpeen, eläinlääkäri ohjaa tarvittaessa lähimmälle eläinlääkäriasemalle. Akuuteissa tilanteissa ole yhteydessä suoraan klinikalle. Palvelunumerossa ei voida kirjoittaa tai uusia reseptejä.

Soitto 020-alkuiseen numeroon maksaa kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 8,35 snt/min ja matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 23,00 snt/min.
IVC Evidensia

Punkkikausi on meneillään - Suojaa perheenjäsenesi

Punkkien torjunta on tärkeä osa lemmikin – ja samalla omistajan – perusterveydestä huolehtimista. Puutiaisia eli punkkeja esiintyy lähes kaikkialla Suomessa aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Asiakkaiden arvostelut

Jani Taavitsainen

5

Aivan mahtava palvelu ja osaava lääkäri Simona ja hoitaja jonka nimen unohdin, pahoittelen sitä, koska olit aivan upea ihminen. Kiitos myös infon porukalle, kun päästittite mut välillä käymään ulkona. Eerik varmasti on samaa mieltä teistä kaikista ihanista ihmisistä. Kiitos :)

J. P.

5

Loistava palvelu ollut aina kun ollaan käyty ja asiat hoituu sovitusti

jukka laiho

5

Aivan loistava paikka.

Tero Leppänen

5

Parsonpoika Attu Pattunen ja hänen palvelijansa kiittävät Espoon Eläinsairaalaa ja Urheilukoiraklinikkaa erinomaisesta ja ystävällisestä palvelusta. Jalkapotilaan matka oli pitkä, mutta tuki ja apu olivat ammattimaista ja ensiluokkaista. #Ortopedia #Urheilukoiraklinikka #EspoonElainsairaala #AttuTheDog #SportingDogClinic #parsonrussellinterrieritry

Perustuen Google-arvioihin

Aukioloajat

 • Maanantai
  07:30 - 20:00
 • Tiistai
  07:30 - 20:00
 • Keskiviikko
  07:30 - 20:00
 • Torstai
  07:30 - 20:00
 • Perjantai
  07:30 - 20:00
 • Lauantai
  Suljettu
 • Sunnuntai
  Suljettu
 • Työntekijät

  Simona Lilius-Lappalainen

  Osastonjohtaja, URHEILUKOIRAKLINIKKA

  Simona Lilius-Lappalainen

  Eläinlääkäri

  Koulutus & erityisosaaminen: Estonian University of Life Sciences, Tarto 2008 Työhistoria: Evidensia Espoon Eläinsairaala, 1995-2015 Reviiri, Tampere 2008-2011 Evidensia Kouvola, 2009-2011 Amiedu 2008 -> OpVet, Opaskoirakoulu Vantaa 2012 -> Eläinklinikka Avec, Porvoo 2011 -> Evidensia Eläinsairaala Tammisto 2015 -2018 Eläinsairaala Evidensia Finnoo 2018 > Jäsenyydet: Suomen Eläinlääkäripraktikot Suomen Eläinlääkäriliitto Kielitaito: Suomi Svenska English EläimetLabradorinnoutajaParsonjackrusselinterrieriTaidotTuki- ja liikuntaelinsairaudet / OrtopediaOrtopedinen kirurgiaYleiskirurgia
  Lue lisää työntekijästämme Simona
  Laura Hakala Hjerppe ​(ent. Hakala)

  Laura Hakala Hjerppe ​(ent. Hakala)

  Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri

  Laura on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2006. Erikoistumisopintonsa Laura suoritti keskittyen ortopediaan. Lauran julkaisu polvilumpioluksaation korjauksesta käyttämällä polven telauraproteesia julkaistiin Suomen Eläinlääkärilehdessa vuonna 2013. Yliopistollisessa eläinsairaalassa työskennellessä Laura teki potilastyön ja opiskelijoiden opettamisen lisäksi tutkimusta kroonisen lonkkakivun hoidosta lonkan tekonivelleikkauksella. Potilaille suoritettiin tekonivelleikkaus, jonka jälkeen kuntoutumista seurattiin askelvoimamatolla, voimalevyllä ja fysioterapeuttien kanssa yhteistyössä mm. liikelaajuus- ja lihasmassamittauksien avulla. Laura on suorittanut jatko-opintoja ortopediasta ja urheilukoirien vaurioista laajasti osallistumalla useille kansainvälisille kursseille ja kongresseihin ja suorittanut AOVET Fellowship ohjelman Italiassa ja Irlannissa urheilukoiraklinikoilla. Hän myös luennoi aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla. Erityisinä kiinnostuksen kohteina Lauralla ovat niveltähystykset, akuutit traumat ja murtumat sekä varpaiden vauriot. Lauran kiinnostus urheilukoirien hoitamiseen juontaa juurensa jo 90-luvulta, aloitettuaan tuolloin silloisen koiransa kanssa toko- ja agilityharrastuksen. Vapaa-aika kuluu kolmen lapsen ja koirien Snöden, Sulon ja Kirsikan parissa. Evidensia Suomen Clinical Board jäsen (ortopedia) AOVET Foundation Faculty member Suomen Pieneläinortopedian Seuran puheenjohtaja Suomen eläinlääkäripraktikot, pieneläinjaoston sihteeri Suomen Eläinlääkäriliiton jäsen Kielitaito: Suomi English EläimetGreyhound SnödeVillakoira SuloKääpiövillakoira KirsikkaTaidotTuki- ja liikuntaelinsairaudet / OrtopediaOrtopedinen kirurgiaKokea2019- Urheilukoiraklinikka; Erikoiseläinlääkäri, ortopedia ja ortopedinen kirurgia 2018-2019 Evidensia Finnoo, Malmin Eläinklinikka Apex: Erikoiseläinlääkäri, ortopedia ja ortopedinen kirurgia 2015-2018 Eläinsairaala Aisti: Erikoiseläinlääkäri, ortopedia ja kirurgia 2011- 2015 Yliopistollinen eläinsairaala kirurgian osasto: Sairaalaeläinlääkäri, ortopediaan erikoistuminen 2009-2010 Eläinsairaala Aisti: Päivystävä eläinlääkäri 2005-2010 Kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia ja päivystystä Nurmijärvi, Tuusula, Vantaan kaupunki
  Lue lisää työntekijästämme Laura
  Tiiu Toijala

  URHEILUKOIRAKLINIKKA

  Tiiu Toijala

  Eläinlääkäri

  Tiiu on opiskellut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistossa, ja aloittanut eläinlääkärin työt vuonna 2002. Tällä hetkellä Tiiu suorittaa työn ohessa erikoistumistutkintoa urheilukoirien hoidossa ja kuntoutuksessa (American College of Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation). Eläinlääkärin työssä Tiiu nauttii etenkin urheilukoirien hoidoista, kuntoutuksesta ja kirurgiasta. Urheilukoirien pehmytkudosvammojen diagnosointi, hoito ja ennaltaehkäisy ovat myös lähellä sydäntä. Tiiu on laajasti kouluttautunut ja kokenut tuki-ja liikuntaelinten ultraäänitutkimuksien osalta. Tiiu on intohimoinen opiskelija, ja hän on kouluttautunut vuosien varrella monipuolisesti sekä ulkomailla että Suomessa järjestetyissä jatkokoulutuksissa. Urheilukoirien hoitoon Tiiu kouluttautunut kattavasti, ja oma urheilutausta sekä koirien kanssa että ilman lisäävät tietoa ja ymmärrystä urheilukoirien hoitoon ja kuntoutukseen liittyen. Koulutus & erityisosaaminen Eläinlääkäri, Sertifioitu koirien kuntoutuseläinlääkäri (CCRT), Residentti l. Erikoistuva eläinlääkäri (American College of Sports Medicine and Rehabilitation) Työhistoria: Länsi-Vantaan Eläinklinikka 2002–2007 Eläinlääkäri/yrittäjä Eläinsairaala Syke Kouvola 2007–2014 Eläinlääkäriasema Mevet 2015–2018 Evidensia Finnoo 2018-> Jäsenyydet: Suomen Eläinlääkäripraktikot ry American Assosiation of Rehabilitation Veterinarians Suomen bordercolliet ja australiankelpiet ry Suomen Agilityliitto EläimetBordercollie MilkaBordercollie JengaBordercollie DesBordercollie LimitTaidotTuki- ja liikuntaelinsairaudet / OrtopediaDiagnostinen kuvantaminenSuu- ja hammassairaudetPehmytosakirurgia
  Lue lisää työntekijästämme Tiiu
  Emmi Syrjänen

  URHEILUKOIRAKLINIKKA

  Emmi Syrjänen

  Eläinlääkäri

  Eläinlääketieteen lisensiaatti, Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta, 2014 Erikoistuva eläinlääkäri, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärin tutkinto (ortopedia, kirurgia), Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta, 2017 – Eurooppalainen pieneläinkirurgian jatkotutkinto GPCert(SAS), 2019 Erityiset kiinnostuksen kohteet: Ortopedia, kirurgia sekä urheilukoiran terveys ja hyvinvointi Jäsenyydet: Suomen Eläinlääkäriliitto r.y.Suomen Eläinlääkäripraktikot r.y. Työkokemus: Kunnaneläinlääkäripäivystyksiä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksessa 2013-2014Eläinlääkäriasemat Remedium Oy 2014Eläinlääkäriasema Teravet Oy 2014, Animagi Eläinklinikat Oy (HauMau, Karhupuisto, Tikkurila, Munkkivuori ja Pikku-Huopalahti) 2014, Eläinsairaala Evidensia Tammisto 2014 – 2019, Urheilukoiraklinikka 2019-. Jatkokoulutus: ESAVS Soft Tissue Surgery I, 2015 AOVET Principles of Small Animal Fracture Management, 2016 Evidensia Akatemia Lennart Sjöström School, ortopedian ja kirurgian jatkokoulutusohjelma, 2016-2017 AOVET Master Course – Canine Sports Medicine Orthopedics & Traumatology, 2018 Evidensian käytännön TPLO-kurssi, 2018 Kielitaito: Suomi English EläimetWhippet NannaWhippet MusuWhippet TilliTaidotTuki- ja liikuntaelinsairaudet / OrtopediaOrtopedinen kirurgiaPehmytosakirurgiaYleiskirurgia
  Lue lisää työntekijästämme Emmi
  Työntekijämme

  Julkaisumme Facebookissa