Klinikkakyyti eläinlääkäriin – tarjoamme ilmaisen kuljetuksen riskiryhmäläisten lemmikeille

keskiviikko 29. huhtikuuta 2020
Evidensia Klinikkakyyti 29042020
  • korona

Koronaepidemian aikana asiointi eläinlääkärissä on vaikeutunut etenkin riskiryhmiin kuuluville lemmikinomistajille. Turvataksemme lemmikkien pääsyn eläinlääkäriin, käynnistimme maksuttoman lemmikkien kuljetuspalvelun. Palvelua testataan aluksi pääkaupunkiseudulla yhdellä lemmikkikuljetuksiin soveltuvalla tila-autolla. 

Klinikkakyydin avulla halutaan mahdollistaa, että myös riskiryhmiin kuuluvien lemmikit saavat tarvittaessa eläinlääkärin hoitoa. Riskiryhmäläisten lemmikit voivat nyt saada veloituksettoman kyydin kotiovelta klinikalle ja takaisin kotiin. Palvelun avulla omistajan ei tarvitse asioida klinikalla lainkaan, vaan lemmikki matkustaa klinikalle ilman omistajaa. Asiakas osallistuu lemmikin hoidon suunnitteluun ja klinikkakäynnin tapahtumiin puhelimitse.

Evidensia Klinikkakyyti on käytettävissä THL:n määritelmän mukaisille koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden lemmikeille. Palvelu on käytössä arkisin 9–15 välillä. Eläinlääkärin vastaanottoaika ja klinikkakyyti varataan keskitetystä ajanvarausnumerosta 0201 750 200, viimeistään edellisenä arkipäivänä.

– Olemme kaikilla klinikoillamme pyrkineet kaikin keinoin varmistamaan henkilöstömme ja asiakkaidemme turvallisuuden koronaepidemian aikana. Lähtökohtaisesti pyydämme omistajia odottamaan klinikan ulkopuolella ja hoidamme lemmikkien tutkimuksia ja hoitotoimenpiteitä ilman omistajan läsnäoloa, jotta voimme minimoida kontakteja. Olemme myös avanneet ilmaisen eläinlääkärin neuvontanumeron, jotta eläinlääkärin kanssa asiointi olisi mahdollisimman vaivatonta myös poikkeusoloissa, kertoo Evidensian toimitusjohtaja Jukka Toivanen.

– Lisäksi haluamme nyt kuljetuspalvelun avulla varmistaa, että riskiryhmien lemmikit pääsevät eläinlääkärin vastaanotolle, silloin kun lemmikin vointi sitä vaatii. Tässä ajassa ihmisillä on nyt huolia riittämiin, ja osaltamme haluamme varmistaa, ettei eläinlääkäriin pääsy ole yksi murhe lisää, Toivanen jatkaa.

Kuljetuspalvelua testataan ja kehitetään ensin Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella ja sitä laajennetaan mahdollisuuksien mukaan muualle Suomeen, kun kokemuksia on saatu tarpeeksi. Evidensia tuottaa palvelun itse.

Palvelua tarjotaan 31.7.2020 asti.

Lisätietoja Evidensia Klinikkakyydistä antaa toimitusjohtaja Jukka Toivanen, puhelin 050 1764, sähköposti jukka.toivanen@evidensia.fi

Korona-aikana apuna on myös veloitukseton eläinlääkärin neuvontanumero

Aiemmin olemme myös avanneet valtakunnallisen eläinlääkärin neuvontanumeron 020 1800 900. Poikkeusolojen aikana neuvonnasta ei veloiteta erikseen, vaan eläinlääkärin konsultaatiota saa pelkän puhelinmaksun hinnalla. Evidensia haluaa huolehtia siitä, että lemmikit eivät koronaepidemian ja siitä johtuvien rajoitustoimien vuoksi jää ilman eläinlääkärin apua. Lue lisää palvelusta täällä.