Pohjois-Suomen ensimmäinen 24h päivystävä eläinsairaala Ouluun

torstai 25. heinäkuuta 2019
pohjois-suomen-elainsairaala-tiedote

Huippuvarusteltu Pohjois-Suomen Eläinsairaala palvelee lemmikkipotilaita maanantaista 29.7.2019 alkaen ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Pohjoisen Suomen alueella on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla sairaalatasoista hoitoa lemmikkieläimille kellonajasta riippumatta, vuoden kaikkina päivinä. Uudistuneen Pohjois-Suomen Eläinsairaalan (entinen Eläinsairaala Evidensia Oulu) laajennetut tilat on remontoitu varta vasten moderniin eläinsairaalatoimintaan sopiviksi, ja ne otetaan virallisesti käyttöön maanantaina 29.7. Eläinsairaala palvelee potilaita koko pohjoisen Suomen alueelta.

– Tarjoamme kattavat palvelut kaikille lemmikeille kaikkiin tilanteisiin ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta ensiapuun, vaativiin leikkauksiin ja kuntoutukseen. Eläinsairaalassamme on useita leikkaussaleja ja erilliset heräämötilat kissoille ja koirille. Paikalla on aina eläinlääkäri ja hoitaja, mikä mahdollistaa tarkkailua tarvitsevien potilaiden valvonnan ja hoidon tarvittaessa myös yöaikaan, esimerkiksi kyynpurematapauksissa, kertoo eläinsairaalan johtaja, eläinlääkäri Katalin Damljanovic.

Eläinsairaala työllistää 11 eläinlääkäriä ja noin 25 osaajan verran muuta henkilökuntaa, kuten hoitajia ja ongelmakoirakouluttajan. Eläinsairaalassa työskentelee paitsi päivystys- ja tehohoitoon, myös mm. ortopediaan, vaativaan pehmytosakirurgiaan ja tähystykseen sekä ihotauteihin perehtyneitä asiantuntijoita. Uudistuksen myötä sairaalaan saadaan elokuun aikana myös pohjoisen Suomen ensimmäinen eläinten hoidossa käytettävä CT-laite.

CT-kuvaus parantaa monissa tapauksissa hoidon suunnittelua ja tarkkuutta. Laitteella saatavien tarkkojen viipalekuvien ansiosta voidaan nähdä esimerkiksi luiden ja nivelten sisälle, mikä helpottaa esimerkiksi metsästäville koirille tyypillisten murtumien hoitoa, kertoo Damljanovic.

– Pohjoisen Suomen alueella ei ole aiemmin ollut tarjolla sairaalatasoista päivystystä yöaikaan. Olemme aloittaneet iltapäivystyksen arkisin sekä ympärivuorokautisen päivystyksen viikonloppuisin jo muutamaa kuukautta sitten, ja potilaita on riittänyt aina pohjoista Ruotsia myöden.

Uudistuneessa Pohjois-Suomen Eläinsairaalassa on kiinnitetty erityistä huomiota myös hygieniaan jo tilojen suunnittelussa: tarttuvia tauteja sairastavat potilaat hoidetaan omissa, erillisissä tiloissaan. Näin voidaan estää matkustamisen myötä lisääntyvien tarttuvien sairauksien leviäminen.

Pohjois-Suomen Eläinsairaala
Idealinja 13, 90410 Oulu
p. 0201 750 170
Avoinna 24 h