Urheilukoiraklinikka ja Suomen Agilityliitto yhteistyöhön

maanantai 20. huhtikuuta 2020
Urheilukoiraklinikka2

SAGI ja Evidensia-verkostoon kuuluvan Urheilukoiraklinikka ovat solmineet yhteistyösopimuksen kuluvalle kaudelle.

Yhteistyön tavoitteena on edesauttaa agilitykoirien terveyttä ja hyvinvointia sekä mahdollistaa terve ja pitkä elinkaari koiramaailman huippu-urheilijoille. Yhteistyökumppanina Urheilukoiraklinikka haluaa tarjota myös ohjausta ja neuvontaa liiton jäsenille kaikissa harrastuskoiran terveyteen liittyvissä asioissa.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme Urheilukoiraklinikan kaltaisen edistyksellisen toimijan yhteistyökumppaniksemme. Odotamme alkavalta yhteistyöltä vaikuttavuutta ja konkreettista apua urheilijoiden tueksi. Haluamme erityisesti lisätä agilityurheilijoiden tietämystä urheilukoirien asiallisesta hoidosta ja edistää vammojen ennaltaehkäisyä, kommentoi Suomen Agilityliiton varapuheenjohtaja Jessi Landen.

Agilitykoirat ovat koiramaailman huippu-urheilijoita. Niiden tyypillisten vaivojen asianmukaiseen hoitamiseen tarvitaan erityistä osaamista ja lajin sekä rotujen laajaa tuntemusta. Urheilukoiraklinikalla urheilukoiria palvellaan etenkin tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä sekä ortopedisessä kirurgiassa. Urheilukoiraklinikalla maan aktiivisimmista koirista huolehtivat erityisesti urheilevien koirien hoitoon perehtyneet eläinlääkärit. Tahtotila on tukea harrastuskoiran koko elinkaarta pennusta eläkeikään.

– Agilitykoirat ovat klinikallamme tuttuja kävijöitä, ja olemme innoissamme yhteistyöstä. Jaamme liiton kanssa yhteiset arvot koirien kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä, kertoo Urheilukoiraklinikan johtaja, erikoiseläinlääkäri Laura Hakala.

2019 avautunut Urheilukoiraklinikka on Suomen ja koko Euroopan ainoa urheilevien koirien hoitoon erikoistunut eläinlääketieteen yksikkö. Urheilukoiraklinikalla aktiivisten koirien hoidosta vastaavat kokeneet ortopedian erikoisosaajat, jotka ovat perehtyneet nimenomaan harrastus-, käyttö- ja työkoirien yleisimpiin vaivoihin ja niiden hoitoon sekä hyvän kunnon ylläpitoon. Diagnostiikassa on käytössä myös muun muassa askelvoima-analyysimittaus, jota käytetään esimerkiksi lievien ontumien havaitsemiseen, askeleen epäsymmetrian havaitsemiseen tai kuntoutumisen seurantaan. Klinikalla on myös kattavat palvelut kuntoutukseen, kuten fysioterapiapalvelut ja allas vesijuoksumattoharjoitteluun.

Kehittynyttä diagnostiikkaa koiramaailman huippu-urheilijoille. Askelanalyysimittausta käytetään esimerkiksi lievien ontumien havaitsemiseen, askeleen epäsymmetrian havaitsemiseen tai kuntoutumisen seurantaan.

Lue lisää Urheilukoiraklinikasta täältä  ja SAGIN toiminnasta täältä.