Uusi 24/7 päivystävä eläinsairaala avataan Tampereelle

torstai 1. marraskuuta 2018
Tampere-Evidensia

Tampereen Evidensia-eläinlääkäriasema laajentaa toimintaansa ja avaa keväällä 2019 ympäri vuorokauden palvelevan pieneläinsairaalan.

Ympärivuorokautinen aukiolo mahdollistaa potilaiden monipuolisen hoidon sekä ennaltaehkäisevästi että hädän hetkellä. Sairaalahoitoa vaativat potilaat sekä leikkaussalipotilaat voivat tarvittaessa jäädä hoitoon myös yöksi.

Uudessa eläinsairaalassa tulee työskentelemään noin 40 eläinlääkinnän ja eläinten hoidon ammattilaista. Sairaalan tilat tulevat olemaan noin 940 neliömetriä. Uusi pieneläinsairaala palvelee Tampereen talousalueen lisäksi lähetepotilaita ja sairaalahoitoa vaativia lemmikkejä Pohjanmaalta, Keski-Suomesta sekä länsirannikolta.

Uudistuvassa Tampereen Evidensiassa on erikoisosaamista sisätaudeissa, sydänsairauksissa, ultraäänitutkimuksissa, tähystystutkimuksissa ja -leikkauksissa, pehmytosakirurgiassa, kasvainsairauksissa sekä hammashoidoissa. Klinikalla on myös koirien spermapankki ja erityisosaamista lemmikkien lisääntymistieteissä. Eläinlääkäriasemalla tehdään jo nyt CT- eli tietokonetomografiatutkimuksia ainoana Tampereella.

Tampereen Evidensiassa on panostettu kissaystävällisyyteen, ja myös uusissa tiloissa kissat on huomioitu omana tärkeänä potilasryhmänään. Klinikalla työskentelee useampia kissalääketieteeseen perehtyneitä eläinlääkäreitä.

– Kissapotilaille on uudessa eläinsairaalassa omien odotus-, vastaanotto- ja heräämötilojen lisäksi oma sairaalaosasto ympärivuorokautista hoitoa varten. Eriytetyillä tiloilla pyritään vähentämään kissojen kokemaa stressiä hoidon aikana, klinikan johtaja, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Hanna Pihlman kertoo.

Tampereen Evidensian tuttu henkilökunta on myös sairaalan auettua alueen lemmikinomistajien apuna arjen iloissa, pienemmissä murheissa sekä luopumisen hetkellä.

– Panostamme jatkossakin jokaisen lemmikin yksilölliseen hoitosuhteeseen ja lämminhenkiseen ympäristöön, klinikan toinen johtaja, eläinlääkäri Salla Leppävuori kertoo.

Uusi, moderni eläinsairaala tulee toimimaan vanhassa tutussa osoitteessa Tampereen Peltokadulla. Evidensia Tampereen tilat tullaan uudistuksen myötä remontoimaan ja laajentamaan sairaala- ja päivystystyöhön sopiviksi. Uudessa sairaalassa asiakkaille on maksuton asiakaspysäköinti pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Toiminta jatkuu remontista huolimatta Tampereen klinikan tiloissa toistaiseksi normaalisti.

Lisätietoa remontin hankkeen etenemisestä saat seuraamalla Evidensia Tampereen Facebook-sivua.