Uusi 24h päivystävä eläinsairaala avataan Tampereella

torstai 17. lokakuuta 2019
veter-tampere-24h

Perjantaista 18.10. alkaen tamperelaiset lemmikit saavat hädän hetkellä avun omassa kaupungissa – kellonajasta riippumatta.

Tampereen Evidensia-eläinlääkäriasema laajentaa toimintaansa ja palvelee perjantaista 18.10. alkaen ympäri vuorokauden vanhalla tutulla nimellä Eläinsairaala Veter.

– Ympärivuorokautinen aukiolomme mahdollistaa potilaiden hoidon lähes kaikissa tilanteissa. Jatkuvaa hoitoa tai valvontaa vaativat lemmikit voivat jäädä sairaalaan myös yön yli, kertoo eläinsairaalan johtaja, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Hanna Pihlman.

Uusi eläinsairaala työllistää noin 40 eläinlääkäriä ja muuta eläinten hoidon ammattilaista. Sairaala toimii tutussa osoitteessa Peltokadulla, mutta tiloja on vuoden 2019 aikana laajennettu ja remontoitu modernin eläinsairaalan käyttöön sopiviksi. Eläinsairaala Veter palvelee lemmikkejä omistajineen Pirkanmaan lisäksi Pohjanmaalta, Keski-Suomesta ja länsirannikolta sekä ajanvarauksella että lähetteellä. Akuuteissa tilanteissa eläinsairaalan päivystykseen ovat tervetulleita kaikki pieneläimet kotikunnasta riippumatta 24 tuntia vuorokaudessa.

Eläinsairaala Veterin asiantuntijoilta löytyy erikoisosaamista muun muassa sisätaudeissa, sydänsairauksissa, kasvainsairauksissa ja hammashoidoissa sekä monilla muilla eläinlääkinnän osa-alueilla. Eläinsairaalassa toimii koirien spermapankki ja klinikalla on erityisosaamista lemmikkien lisääntymistieteissä. Veter tarjoaa ainoana Tampereella eläinten CT- eli tietokonetomografiatutkimukset.

– CT-tutkimus parantaa hoidon tarkkuutta ja suunnittelua merkittävästi muun muassa murtumien, kasvainten ja kallon alueen vammojen hoidossa, Pihlman kertoo.

Omat odotus- ja hoitotilat kissoille – vähemmän stressiä

– Olemme uusissa tiloissamme panostaneet erityisesti kissaystävällisyyteen. Klinikallamme työskentelee kissojen hoitoon perehtyneitä eläinlääkäreitä, ja helposti stressaantuville kissapotilailla on omat, rauhalliset odotus-, vastaanotto- ja heräämötilat sekä oma sairaalaosasto, eläinsairaalan toinen johtaja, eläinlääkäri Salla Leppävuori kertoo.

Eläinlääkäriasema Veter, yksi Suomen vanhimmista yksityisistä eläinlääkäriasemista, avattiin Tampereella ensimmäisen kerran jo 1978. Vuosien varrella klinikan toimintaa on laajennettu ja kehitetty, ja nyt, toivotun päivystystoiminnan alkaessa, palautetaan käyttöön myös monille asiakkaille jo vuosikymmenten takaa tuttu nimi, Veter.

– Vaikka toimimmekin jatkossa ympäri vuorokauden palvelevana päivystävänä eläinsairaalana, haluamme jatkossakin olla se tuttu, helposti lähestyttävä eläinlääkäriasema, joka olemme monille tamperelaisille lemmikinomistajille olleet jo vuosikymmenten ajan. Panostamme jokaisen lemmikin yksilölliseen hoitosuhteeseen ja lämminhenkisyyteen jatkossakin, lupaa Leppävuori.