Eläinlääkäriasema Kannelmäki

Eläinlääkäriasema Kannelmäki

Eläinlääkäri lähellä sinua!

Tänään: 08:00 ­- 19:30

0300 484 744

(0,42 €/min + pvm/mpm)

Soittajantie 1, 00420 Helsinki
4.2
248 Google reviews

Ennen käyntiä

Hyvä tietää ennen käyntiä

Tutustu ohjeisiin, peruutusehtoihin ja maksutapoihin täältä.

Klinikkakäynnit kivoiksi

Eläinlääkärin vastaanotto on usealle lemmikille jännitystä tai jopa pakokauhua aiheuttava paikka. Pelko ja huonot kokemukset eivät pelkästään vaikeuta hoidettavana olemista, mutta myös lisäävät eläimen kokemaa negatiivista stressiä. Oman lemmikin kiihtyminen ja ahdistus siirtyy usein myös ihmiseen, jolloin eläinlääkärikäynti muuttuu epämiellyttäväksi jopa itse omistajalle.

Onneksi on kuitenkin olemassa useita tapoja, joiden avulla koiran oloa voi helpottaa jo klinikalle saapumisesta lähtien, sekä edesauttaa stressaavasta käynnistä palautumista. Kun asiaan on kiinnitetty huomiota esimerkiksi heti pennun ensimmäisistä rokotuskerroista saakka, eläinlääkäripelkoa ei välttämättä pääse edes muodostumaan.

Lue alta vinkit rennompaan eläinlääkärikäyntiin!
1. Ota eläimen kokemus vakavasti, vaikka itse tiedätkin ettei tilanteessa ole mitään hätää. Koiralle ei voi järkeillä tai puhuen selittää kaiken olevan hyvin, vaan eläin reagoi tilanteisiin aikaisempien kokemustensa sekä muun oppimishistoriansa pohjalta. Jos siis huomaat lemmikkisi olevan stressaantunut, on tilanteeseen syytä reagoida.

2. Ennakoi! Mitkä tilanteet klinikalla aiheuttavat koirassasi jännitystä? Onko se aulassa odottaminen ja siellä toisten koirien näkemien, tutkimushuoneeseen siirtyminen vai itse tutkittavana oleminen? Tee mielessäsi toimintasuunnitelma siitä, miten autat lemmikkiäsi aina klinikalle saapumisesta kotiinlähtöön saakka ja miten erilaisia jännittäviä tilanteita kannattaa lähestyä. Ei myöskään kannata jäädä odottamaan, että koiralle ehtii syntyä negatiivinen mielikuva jostakin tilanteesta. Ennakoimalla vältytään huonoilta kokemuksilta alun alkaen.

3. Tuo eläinlääkäriin mukaan koirasi lempinameja sekä lelu! Jos lemmikillesi ei ole neuvottu paastoa käyntiä varten, kannattaa koiran iloinen ruokapalkkaaminen aloittaa heti klinikalle saapuessa. Herkkujen avulla koiran ohjaaminen vaa'alle sekä mikrosirun lukeminen onnistuu helpommin, samoin kun aulassa odottelu. Namittelu onnistuu myös tiettyjen toimenpiteiden aikana tai heti niiden jälkeen; yleensä koira ei välttämättä edes huomaa esimerkiksi rokotusta, kun se saa samalla syödä omistajan kädestä ruokaa. Jos koiran täytyy olla paastolla tai se ei innostu ruoasta, on lelulla yhdessä leikkiminen myös hyvä tapa palkita ja rentouttaa koiraa.

4. Tarjoa rauhoittavia virikkeitä. Jos koiran elimistö käy kovilla kierroksilla, tarvitaan usein lisäapua viretilan säätelyyn sekä rauhoittumiseen. Koirille rauhoittavaa tekemistä on esimerkiksi haistelu, nuoleminen, pureskelu ja muu pitkäaikainen syöminen. Klinikalle on helppo ottaa mukaan vaikkapa nuusku- tai nuolumatto, täytetty aktivointilelu tai luu, jonka parissa koira voi puuhailla omaa vuoroaan odottaessa tai kun toimenpiteiden välissä on pieni tauko. Kassalta on myös mahdollista saada nuolumatto lainaan käynnin ajaksi.

5. Älä rankaise koiraa. Kieltäminen tai hihnasta nyppiminen vain lisää koiran kokemaa negatiivista mielentilaa, jolloin eläinlääkäripelko saattaa vahvistua entisestään. Rankaiseminen ei yleensä myöskään auta epätoivottujen käytösten vähentämisessä, vaan tilanne täytyy purkaa toisella tavalla. On tärkeä muistaa, että eläin ei pysty esittämään pelokasta tai muutenkaan aiheuta ihmiselle mielipahaa tahallaan, vaan kyseessä on aito tunnereaktio.

6. Harjoittele koiran kanssa tukitaitoja. Kaikki temput ja muut vahvaksi harjoitellut käytökset ovat mainioita tapoja rentouttaa koiraa sekä ohjata eläimen huomiota muualle. Esimerkiksi kuonokosketuksen avulla koiraa voi pyytää siirtymään tai liikkumaan ilman, että tarvitsee käyttää hihnaa tai muuten fyysisesti manipuloida koiraa. Tärkeintä on, että käytöstä on harjoiteltu myös jännittävissä ympäristöissä ja koira tekee tehtävän mielellään. Myös kuonokopan opettaminen koiralle miellyttäväksi on tärkeää eläinlääkärikäyntejä ajatellen.

7. Mahdollista tehokas palautuminen. Kun eläinlääkärikäynti on ohi, kannattaa koiralle tarjota heti jotakin palauttavaa tekemistä. Jos mahdollista, voi klinikalta lähteä suoraan rauhalliselle nuuskuttelulenkille tai jos kuljette autolla, voi takakontissa odottaa esimerkiksi luu tai nuolumatto. Kotona voi tarjota vielä jonkin rauhoittavan virikkeen ja sen jälkeen järjestää ympäristö niin, että koira pääsee vetäytymään levolle. Kuormittavat tilanteet väsyttävät koiraa, jonka takia lepo on iso osa palautumista sekä koiran hyvinvoinnin ylläpitämistä.

Jos eläinlääkäripelko on niin vakava, että koira menettää esimerkiksi kokonaan toimintakykynsä, se ei pysty syömään tai leikkimään klinikalla, tai reagoi käsittelyyn pelkoaggressiivisesti, kannattaa olla yhteydessä ammattitutkinnon suorittaneeseen eläintenkouluttajaan. Myös klinikkahenkilökunta neuvoo ja ohjeistaa teitä mielellään, jotta käynneistä saadaan kaikille mahdollisimman miellyttäviä.

Tervetuloa klinikalle!
 

Viralliset tutkimukset

Kennelliiton sähköinen ennakkolähete

Vuoden 2022 alusta alkaen koiran omistajan tulee aina tilata sähköinen ennakkolähete ennen virallisia terveystutkimuksia tai eläinlääkäritodistusta.

Omistaja tilaa lähetteen Kennelliiton Omakoira-palvelusta tai Omakoira-mobiilisovelluksesta. Lähetteen tilaaminen ei vaadi Kennelliiton jäsenyyttä.

Ohjeet lähetteen tilaamiseen löytyy Kennelliiton verkkosivuilta osoitteesta: www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimus.

 

Maksutavat

Meillä voit maksaa käteisellä ja yleisimmillä maksukorteilla. Emme myy palveluitamme laskulla.

Vakuutusyhtiöiden suorakorvauspalvelut

Eläinlääkäriasemallamme ovat käytössä If Vakuutusyhtiön, LähiTapiolan, Agrian ja OP Pohjolan suorakorvauspalvelut.
Lue lisää

Norion Bankin tarjoama Walley-rahoituspalvelu

Myönteisen luottopäätöksen saatuasi Norion Bankin tarjoama luotto mahdollistaa ostoksesi rahoittamisen yhdessä tai useammassa erässä.

Lue lisää

 

 

Asiakkaiden arvostelut

Susan Leong

5

Hyvä sijainti (junan läheisyydessä) vaikka tulinkin kauempaa Espoosta ja autolle on hyvin pysäköintitilaa. Monipuolinen osaaminen ja hyvin varusteltu lääkäriasema, ammattitaitoinen henkilökunta. Tulimme kiireellisessä asiassa kissan kanssa joka ei enää syönyt eikä juonut. On nyt entisensä, riehakas ja sosiaalinen. Suosittelen paikkaa!

Janne Hulkko

5

Hyvä palvelu. Henkilökunta oli osaavaa ja teki homman niin kuin pitikin. 😊

Suvi Maria Kaasinen

5

Koira sai hyvää hoitoa ja voi nyt hyvin. Klinikalla rauhallinen tunnelma.

Tapani Leinonen

5

Hyvät ja asiantuntevat eläinlääkärit. Ollaan käyty jo monta vuotta, niin koiran kuin kanienkin kanssa. Suosittelen lämpimästi omalta osaltani. Hintataso ei halvin mutta hyvä asiakaspalvelu.

Perustuen Google-arvioihin

Aukioloajat

  • Maanantai
    08:00 ­- 19:30
  • Tiistai
    08:00 ­- 19:30
  • Keskiviikko
    08:00 ­- 19:30
  • Torstai
    08:00 ­- 19:30
  • Perjantai
    08:00 ­- 19:30
  • Lauantai
    Suljettu
  • Sunnuntai
    Suljettu

Työntekijät

Beatrice Cleve

Klinikan johtaja

Beatrice Cleve

Eläinlääkäri

Valmistuin eläinlääkäriksi vuonna 1994. Olen siitä lähtien ollut Kannelmäen Eläinlääkärit Oy:n osakkaana ja Evidensiaan yhdistymisen jälkeen jatkoin Kannelmäessä eläinlääkärinä. Ammatillisesti minua kiinnostavat etenkin sisätaudit, iho-ongelmat ja pehmytosakirurgia. Kuvailisin itseäni ”vanhan ajan” yleispraktikoksi. Arvostan erityisen paljon sitä, että saan olla tekemisissä sekä eläinten että ihmisten kanssa ja sitä, kun vastaanotolle tulee seuraavan sukupolven edustaja – oli se sitten lemmikki tai omistaja! Vapaa-aikani kuluu perheen parissa, johon kuuluu mies, kaksi aikuista poikaa sekä valkoinen kääpiösnautseri Stidi. Kaunokirjallisuus on tärkeä osa elämääni. Sekä luonnossa liikkuminen että pitkät kaupunkikävelyt Helsingissä virkistävät mieltä. Ja syksyisin tietysti sienestys! Kielitaito: Suomi Svenska English EläimetKääpiösnautseri Stidi
Lue lisää työntekijästämme Beatrice
Johanna Rissanen

Johanna Rissanen

Eläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2001 Helsingin yliopistosta ja tästä lähtien olen työskennellyt pieneläinpraktiikassa pääkaupunkiseudulla. Ammatillisia mielenkiinnonkohteitani ovat suun ja hampaiden sairaudet sekä päivystyspraktiikka. Kielitaito: suomi english EläimetBordercollieitaTaidotHammassairaudet
Lue lisää työntekijästämme Johanna
Sandra Holmström

vanhempainvapaalla

Sandra Holmström

Eläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2017. Vuodesta 2016 lähtien olen työskennellyt pieneläinten parissa Lappeenrannassa ja pääkaupunkiseudulla. Vuodesta 2019 vuoteen 2022 työskentelin Kissaklinikka Felinassa hoitaen sisätautipotilaita sekä hammaspotilaita. Ammatillisia mielenkiinnon kohteitani ovat pehmytosakirurgia, hampaiden ja suun sairaudet sekä sisätaudit. En tällä hetkellä hoida kissoja enkä tee kirurgisia toimenpiteitä. Kaikki koirapotilaat ovat lämpimästi tervetulleita Sandran vastaanotolle. Kielitaito: suomi, svenska, English, eesti
Lue lisää työntekijästämme Sandra
Sonja Alaskewicz

Sonja Alaskewicz

Eläinlääkäri

Sonja on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi 2008 Helsingin Yliopistosta. Sonjan kiinnostuksen kohteena on pehmytkudoskirurgia, kissojen ja koirien sisätaudit sekä hammassairaudet. Jatkokoulutukset suu- ja hammassairauksissa 2013 ESAVS Dentistry I 2014 ESAVS Dentistry II Kielitaito: suomi ja englanti Eläimet Basenjit Samba ja Hippu Taidot Yleiskirurgia Yleislääketiede Suu- ja hammassairaudet
Lue lisää työntekijästämme Sonja
Työntekijämme

Julkaisumme Facebookissa