Lemmikin hampaat kuntoon Evidensiassa

Paras tapa huolehtia eläinkaverin suun ja hampaiden terveydestä on harjata hampaat päivittäin ja tutkituttaa suu säännöllisesti eläinlääkärin vastaanotolla.

Varaa aika hammastarkastukseen

Hammastarkastuksen ja hammasröntgenkuvauksen avulla voidaan ennaltaehkäistä monien hammasongelmien kehittyminen sekä löytää mm. tulehtuneet tai kipeät hampaat, jotka omistajan on itse lähes mahdotonta huomata.

Anestesiassa tehtävä hammashoito (sis. hammastarkastuksen ja hammaskiven poiston) hinnoitellaan klinikkakohtaisesti. Palvelun lopulliseen hintaan vaikuttavat muun muassa lemmikin koko, hammaskiven määrä ja tehtävät toimenpiteet. Palvelun saatavuus vaihtelee klinikkakohtaisesti.

“Oma koirani on samalla myös paras ystäväni ja haluankin tehdä kaikkeni, että hän saa elää elämänsä niin terveenä kuin mahdollista”, kirjoittaa bloggaaja Annika Ollila.

Ollila pääsi seuraamaan 4-vuotiaan Luka-koiransa hammashoitoa Evidensia Tammistoon. Mitä Lukan suusta paljastui ja mitä ajatuksia hampaiden hoito koiran omistajassa herättää? Lue bloggaajan ajatuksia ja kokemuksia pörröisen kaverin hampaiden hoidosta

Kuusi kysymystä nukutuksesta – Eläinlääkäri vastaa!

Anestesia eli nukutus ja rauhoitus ovat jokapäiväisiä toimenpiteitä eläinlääkäriasemilla ja välttämätön osa laadukasta hammashoitoa. Nukutus ja siihen liittyvät mahdolliset riskit aiheuttavat kuitenkin monissa lemmikinomistajissa huolta. Anestesiaan perehtynyt ja aiheesta väitöskirjatutkimustaan tekevä eläinlääkäri Heta Turunen Evidensia Hattulan eläinsairaalasta vastaa yleisimpiin anestesiaan liittyviin kysymyksiin.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan tästä

Mitä koiran hammastarkastuksessa ja -hoidossa tapahtuu? Katso video!

Milloin eläinkaverisi purukalusto on tarkastettu viimeksi?

Jopa 70–80 prosenttia yli kolmevuotiaista koirista ja kissoista kärsii ientulehduksesta tai parodontiitista omistajan tietämättä. Hoitamattomana suun tulehdukset saattavat heikentää lemmikin yleiskuntoa ja jopa johtaa hampaiden irtoamiseen. Tuo lemmikkisi hammastarkastukseen ennen kuin on liian myöhäistä. Lue lisää hampaidenhoidon palveluistamme ja varaa aika!

Koiran hammastarkastus
Kissan hammastarkastus
Hammasröntgenkuvaus

Hammassairauksien erikoisklinikat apunasi vaativissa hammasongelmissa

Vaativissa hammasongelmissa sinua palvelevat hammassairauksien Evidensia-erikoisklinikat. Erikoisklinikat tarjoavat viimeisimmän osaamisen ja uusimmat menetelmät erikoisosaamista vaativiin suun ja hampaidenhoidon tapauksiin.

Katso lähin Evidensia-erikoisklinikkasi

Myös kanit ja jyrsijät voivat kärsiä hammasvaivoista

Jos lemmikkisi ei halua syödä tai sen syöminen vaikuttaa kivuliaalta, voi syy olla hampaissa. Hammasvaivat ovat yleisiä kaneille, marsuille, chinchilloille ja deguille ja harvinaisempia pienemmille jyrsijöille.

Jyrsijöillä hampaat kasvavat läpi elämän. Joskus purentavika alkaa aiheuttaa ongelmia, kun hampaat kuluvat epätasaisesti ja suuhun pääsee muodostumaan hammaspiikki. Tällöin lemmikin hampaat tulee leikata tai hioa eläinlääkärillä niin, että purenta korjaantuu ja kipu hellittää.

Lue lisää kanin ja jyrsijöiden hammassairauksista

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa