Pohjois-Suomen Eläinsairaala

Pohjois-Suomen Eläinsairaala

Olemme täällä sinua ja lemmikkiäsi varten 24h!

Tänään: Avoinna 24 h

Päivystys

Päivystys 0600 417 230 (1,97 €/min + pvm)
0300 484 654

(0,42 eur/min+pvm/mpm)

Idealinja 13, 90410 Oulu
4.3
392 Google reviews

Pohjois-Suomen Eläinsairaala

Päivystyspuhelinnumero 24 h: 0600 417 230 ( 1,97 €/min + pvm)
Asiakaspalvelu ja ajanvaraus arkisin 7:00-20:00: 0300 484 654 (0,42 eur/min+pvm/mpm)


Pohjois-Suomen Eläinsairaala on täyden palvelun päivystävä eläinsairaala Oulussa. Palvelemme lemmikkipotilaita laajasti koko Pohjois-Suomen alueella. Eläinsairaalamme tarjoaa lemmikeille koko hoitoketjun ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta ensiapuun ja sairaalahoitoon, hammashoitoihin, vaativiin kirurgisiin toimenpiteisiin ja kuntoutukseen. Vahva osaamisalueemme on turvalliset ja huolellisesti suunnitellut anestesiat sekä lemmikkipotilaan kivunhoito. Otamme vastaan lähetepotilaita.

Kiinnitämme toiminnassamme erityistä huomiota lemmikkiystäväsi kokemukseen käynnistä. Työskentelemme tiiminä lemmikkisi parhaaksi, konsultoimme toisiamme ja tarvittaessa koko verkostomme asiantuntemus on käytettävissä lemmikkisi hyväksi.

Koko eläinsairaalamme tiimi toivottaa sinut ja lemmikkisi lämpimästi tervetulleeksi Pohjois-Suomen Eläinsairaalaan!

Palveluistamme
Perusterveydenhuollon, kuten rokotusten ja terveystarkastusten, lisäksi palveluihimme kuuluvat mm. ortopediset tutkimukset ja leikkaukset sekä urheilukoiraklinikka, pehmytkudoskirurgia, kattavat tähystystutkimukset, vatsaontelon tähystysleikkaukset, monipuoliset hammashoidot, röntgentutkimukset ja tietokonetomografia- eli CT-kuvaus, iho- ja korvasairauksien hoito, silmäsairaudet, sydänsairaudet, sydämen ja vatsaontelon ultraäänitutkimukset, eksoottisten lemmikkien hoito, laserterapia sekä laajat laboratoriopalvelut.

Urheilukoiraklinikallamme tarjoamme eläinlääketieteen palvelut kaikille aktiivisille koirille lajista riippumatta. 

Päivystävä eläinlääkäri ja hoitajat ovat paikalla 24/7 – päivystykseen saa tulla mistä päin tahansa ja milloin tahansa, lähetteellä tai ilman. Suosittelemme soittamaan päivystysnumeroon etukäteen – näin osaamme valmistautua tuloosi. Päivystyksessä hoidamme potilaat aina kiireellisyysjärjestyksessä.

Sairaalaosastollamme voidaan hoitaa sairaala- tai tehohoitoa vaativia potilaita. Osa leikkaus- ja päivystyspotilaista voi jäädä sairaalahoitoon yön yli tai pidemmäksi aikaa, jos se on toipumisen ja hoidon kannalta suositeltavaa. Sairaalassa pystymme valvomaan potilaita tarkasti vuorokauden ympäri, sekä tarjoamaan hoitoa ja lääkityksiä potilaille niiden yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Sairaalassamme on verensiirtovalmius.

Sairaalamme on myönnetty ISFM:n (International Society for Feline Medicin) tunnustuma kultatason kissaystävällinen klinikka sertifikaatti. 

Pehmytkudoskirurgia
Sairaalassamme tehdään kattavasti pehmytkudoskirurgisia toimenpiteitä, perustoimenpiteistä vaativampaan kirurgiaan. Yleisiä suorittamiamme toimenpiteitä ovat mm. sterilisaatio, kastraatio, piilokivesleikkaus, virtsakivileikkaus, vierasesine- ja muut suolistoleikkaukset, sappirakon poisto, anaalirauhasten poisto, perineaalityräleikkaus, koepalojen otto sisäelimistä sekä erilaiset kasvainleikkaukset. Sterilisaatio, vatsaontelon piilokivesleikkaus, mahalaukun ennaltaehkäisevä kiinnitys, maksabiopsiat ja virtsakivileikkaukset voidaan suorittaa myös tähystyksellisesti.  

Hammashoidot
Hammasosastollamme onnistuu perushammashoitojen ja leikkauksellisten hampaiden poistojen lisäksi useat erityisosaamista vaativat toimenpiteet, kuten hampaiden paikkaukset, hammaskystien poistot sekä muut suu- ja leukakirurgiset hoidot, sekä monet purentavirheiden hoidot.  Meillä hammashoito sisältää aina laajan suun ja hampaiden tutkimuksen, hammaskartan, hammaskivenpoiston, hampaiden kiillotuksen, koko suun röntgenkuvauksen sekä verinäytteiden ja yleistutkimuksen perusteella yksilöllisesti suunnitellun ja valvotun inhalaatioanestesian.

Ortopedia
Ortopedian osastolle voidaan hakeutua, jos lemmikillä on akuutti tai krooninen ontuma, muuta poikkeavaa liikkumisessa tai jos esimerkiksi harrastuskoiran suorituskyky on alentunut. Ontumatutkimuksen yhteydessä lemmikistä voidaan ottaa röntgenkuvia, nivelnestenäytteitä tai suorittaa CT-tutkimus.  Sairaalassamme tehdään kattavasti erilaisia ortopedisia leikkauksia. Yleisiä suorittamiamme toimenpiteitä ovat ristisidevaurioiden korjaaminen eri menetelmin mm. TPLO ja CBLO, polvilumpion sijoiltaanmenoleikkaukset, murtumien korjaukset. Lisäksi teemme niveljäykistyksiä ja -tähystyksiä sekä nivelsideleikkauksia. 

Anestesiat
Sairaalamme erityinen osaamisalue on turvalliset ja huolellisesti suunnitellut anestesiat sekä lemmikkipotilaan kivunhoito. Leikkaussaleissamme ja hammashoidossa on ventilaattorit turvaamassa nukutetun potilaan hengitystä. Anestesialaitteisto ja koulutetut hoitajat valvovat jokaisen nukutetun potilaan nukutusta ja yleistä hyvinvointia. Lemmikkipotilaan lämpötilasta huolehditaan toimenpiteen valmistelusta alkaen aina heräämiseen asti. Heräämistä valvotaan hoitajan toimesta ja potilaat kotiutuvat vasta silloin, kun ovat varmasti hereillä. Huolellinen anestesian etukäteissuunnittelu eläinlääkärin ja hoitajan yhteistyönä on ensiarvoisen tärkeää. Suunnittelussa huomioidaan potilaan yleinen terveydentila, arvioitu anestesian pituus, mahdollisimman vaivaton herääminen, tarkka kivunhoito anestesian aikana ja heräämisen jälkeen. Useiden potilaiden kohdalla heidän terveydentilansa tarkistetaan etukäteen mm. verikokein. Tämä voin antaa arvokasta lisätietoa nukutusta varten.
IVC Evidensia

Eläinlääkärin puhelinneuvonta - valtakunnallinen palvelu

Eläinlääkäri auttaa neuvontanumerossa! Soita 0600 418 802 (1,97€/min + pvm/mpm).  Eläinlääkäri tekee puhelun aikana ensisijaisesti hoitotarpeen arviointia sekä neuvontaa. Jos klinikkakäynti on tarpeen, eläinlääkäri ohjaa tarvittaessa lähimmälle eläinlääkäriasemalle. Akuuteissa tilanteissa ole yhteydessä suoraan klinikalle. Palvelunumerossa ei voida kirjoittaa tai uusia reseptejä. Soitto 0600-alkuiseen numeroon maksaa 1,97 eur/min + pvm/mpm.

PÄIVYSTYSPUHELIN 0600 417 230

Olemme auki 24h vuorokaudessa- meillä on aina henkilökuntaa paikalla.

Viikonloppuisin ja yöaikaan henkilökuntamme voivat olla varattuina akuuttipotilaiden hoidossa. Jos emme vastaa niin soitattehan hetken päästä uudelleen. Kiitos joustavuudestanne!

Asiakkaiden arvostelut

Salme Mäyrä

5

Tänne kannattaa mennä silloin kun eläimellä on jotain epäselvempää vaivaa, täällä saadaan sitten tehtyä kaikki tarpeelliset tutkimukset, verikokeet, CT-kuvaukset, röntgenkuvaukset) yhdellä käynnillä toisin kuin jossain pienemmällä klinikalla jossa ei kaikkia mahdollisuuksia ole.

inception drages

4

Hyvä palvelu tosin hieman hintavempi muihin nähden. Työntekijä oli todella mukava

soosa007

5

Oman kokemuksen mukaan mahtava työporukka. Kissan vaiva saatiin selville ja vaikka kissani on hieman temperamenttisempi tapaus oli erittäin hyvin siihen varauduttu ja asiantuntevasti käsitelty. Anettiin myös hyvin vinkkejä mitä tuotteita hankkimalla voisin ennalta ehkäistä ettei kisuni vatsa enää ummettaisi niin tajuttoman pahasti että menisi uudelleen tukkoon. Kyseisestä pisteestä voi huolestunut lemmikin omistaja saada helposti selville onko omalla kullalla kaikki okei aina veritesteistä röntkenkuviin.

Perustuen Google-arvioihin
Päivystys 0600 417 230 (1,97 €/min + pvm)

Aukioloajat

Päivystämme 24 h!
Päivystyspuhelin 24/7:
0600 417 230 (1,97 €/min + pvm)

Päivystyspotilailta laskutetaan päivystyspotilaan perusmaksu 39€
Huomioithan lisäksi päivystysaikana klinikkamaksun ja eläinlääkärin toimenpidehinnat
- klo 20–22 +50 %
- klo 22–07 +100 %
- lauantaisin klo: 7–22 +50 %
- sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä sekä jouluaattona ja juhannusaattona +100 %
 • Maanantai
  Avoinna 24 h
 • Tiistai
  Avoinna 24 h
 • Keskiviikko
  Avoinna 24 h
 • Torstai
  Avoinna 24 h
 • Perjantai
  Avoinna 24 h
 • Lauantai
  Avoinna 24 h
 • Sunnuntai
  Avoinna 24 h

Työntekijät

Pia Jokivirta

Sairaalan johtaja

Pia Jokivirta

Minulla on kaupallisen alan koulutus ja lähes kymmenen vuoden kokemus eläinlääkäriliiketoiminnasta. Haluan työssäni hyödyntää oman osaamiseni eläinystävien, niiden omistajien ja lemmikkien kanssa työskentelevien alan ammattilaisten hyväksi. Tärkeää työssäni minulle on henkilökuntamme hyvinvointi ja asiakkaidemme tyytyväisyys. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni työssäni ja varmistaa sairaalamme toiminnan jatkuva kehittyminen. Vapaa-ajallani olen mukana mm. Oulun Läänin Pelastuskoirayhdistyksessä. Koirani Mango on hälytysryhmässä toimiva pelastuskoira ja toinen koirani Kiiwi on aloittanut harjoittelun. Kirjoitan myös koira-aiheista blogia tassutieto.fi.   EläimetAustraliankelpie Mango
Lue lisää työntekijästämme Pia
default avatar

Sairaalamanageri

Johanna Hatunen

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja minulla on useiden vuosien työkokemus erilaisista työtehtävistä kaupalliselta sekä finanssialalta. Olen aina viihtynyt eläinten parissa, joten nautin siitä, että saan työskennellä eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Asiakkaidemme, niin eläinten kuin omistajien, tyytyväisyys on minulle tärkeää ja haluan työpanoksellani edistää sekä tukea tätä. Haluan myös auttaa meillä toimivia alansa ammattilaisia menestymään työssään ja luoda työyhteisön, jossa jokainen viihtyy. Minulle on tärkeää, että saan kehittää omaa toimintaani ja ymmärrän muutosvalmiuden merkityksen sairaalamme menestymiselle. Töiden ulkopuolella minut pitää aktiivisena keskikokoinen villakoira Ninni, jonka kanssa viihdymme luonnossa. Harrastan tämän lisäksi myös kuntosalilla käyntiä sekä kirjallisuutta. EläimetKeskikokoinen villakoira Ninni
Lue lisää työntekijästämme Johanna
Sirkka Sepp

sairaalan eläinlääketieteellinen asiantuntija ja päivystysosaston johtaja

Sirkka Sepp

Eläinlääkäri

Sirkka on valmistunut eläinlääkäriksi Viron Maatalousyliopistossa vuonna 2018. Hän on suorittanut Graduate Academy jatkokoulutuksen IVC Evidensiassa 2018-2020 sekä anestesia- ja tehohoidon internshipin Eläinsairaala Evidensia Tammistossa vuonna 2020. Hän tekee tällä hetkellä työn ohessa pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoa (Helsingin Yliopisto). Sirkka on erityisesti kiinnostunut kissojen ja koirien akuutti- ja tehohoidosta. Hän toimii Pohjois-Suomen eläinsairaalassa eläinlääketieteellisenä asiantuntajana sekä päivystysosaston osastonjohtajana. Koulutukset: ESAVS Emergency and Critical Care I ESAVS Emergency and Critical Care II ESAVS Anaesthesia, Pain Medicine and Critical Care RECOVER Basic Life Support and Advanced Life Support Kielitaito: suomi, english, viro Perehteyneisyys: akuutti- ja tehohoito, anestesia   Eläimet kotikissa Mane kotikissa Siiri kotikissa Jeekim kotikissa Maša
Lue lisää työntekijästämme Sirkka
Sari Haikola

Leikkausosasto

Sari Haikola

Erikoiseläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2000 ja pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi 2006.  Aloitin työt heti valmistumisen jälkeen ja olen hoitanut pieneläimiä Oulun alueella siitä lähtien. Hoidan mielelläni kaikenlaisia koira- ja kissapotilaita, mutta erityisesti teen sekä peruskirurgiaa että haastavampia leikkauksia. Vatsaontelon tähystysleikkauksia olen tehnyt vuodesta 2012 lähtien. Lisäksi teen tähystystutkimuksia; mm korvien video-otoskooppihoidot, nenäontelon tähystykset, ruuansulatuskanavan vierasesinetähystykset jne. Olen käynyt säännöllisesti jatkokouluttautumassa erilaisilla kursseilla Suomessa ja ulkomailla. Viimeisimpänä ESAVSin (European School for Advanced Veterinary Studies) pehmytkudoskirurgian kurssit (Surgery I  2018 Wien ja III 2023 Cremona) sekä endoskopiakurssi (Internal Medicine Endoscopy Course Using Natural Orificies 2019, Beichlingen). Kielitaito Suomi English   Kiinnostuksen kohteet Anestesia Pehmytosakirurgia Yleiskirurgia Yleislääketiede
Lue lisää työntekijästämme Sari
Työntekijämme

Julkaisumme Facebookissa