Eläinsairaala Vethaus

Päivätoiminta. Hammashoidot. Kirurgia. Ortopedia. Tähystys. Päivystys. Lemmikistäsi välittäen 24/7/365.

Tänään: Avoinna 24 h

Päivystys

Eläinsairaala Vethaus: kolme osastoa – viisi toiminnallista tiimiä!

Eläinsairaala Vethausissa potilaita hoidetaan kolmella eri osastolla, useamman eri tiimin voimin. Osastoja johtaa tutut ja kokeneet eläinlääkärimme yhdessä rautaisten osastonhoitajiemme kanssa. Lue alta mitä kaikkea osastoillamme tapahtuu!

PÄIVÄTOIMINNAN OSASTO – ”Yhdessä koko matkan!”

Osastonjohtaja, eläinlääkäri Kaisu Vuori yhdessä osastonhoitaja Jenni Uusiautin kanssa huolehtivat päivätoiminnan osastosta. Tämä osasto ottaa vastaan kaikenkarvaiset potilaat ja tarjoavat palvelut pentuajasta aina viimeiselle matkalle saakka. Päivätoiminta onkin Sinun ja lemmikkisi apuna, yhdessä koko matkan! Perusterveydenhuollon palvelujen piiriin kuuluu niin tiineyteen ja pentuaikaan liittyvät käynnit, kuten tiineysultrat, pentuetarkastukset tai pentujen ensimmäiset rokotukset. Heiltä voit varata ajan myös vuosittaisiin perusterveystarkastuksiin, jolloin suunnitellaan niin loishäädöt kuin punkkihäädötkin koko vuodeksi. Tai ehkäpä olette lähdössä matkalle ja lemmikkisi tarvitsee passin?

Päivätoiminnan osastolta saat apua myös silloin, kun epäilet silmä- tai korvavaivoja, iho kutisee tai karvat lähtee. Jos oireena on runsas pissaaminen tai juominen, epäilyttävä pömppövatsaisuus, ulostamisvaikeudet tai epäillään sydän- tai keuhkosairauksia, on ajanvaraus päivätoiminnan eläinlääkäreille paikallaan!

KIRURGIAN OSASTO

Kirurgian osastolla työskentelee ortopediaan, pehmytosakirurgiaan ja erilaisiin tähystysoperaatioihin perehtyneitä eläinlääkäreitä yhdessä kokeneiden ja pitkälle koulutettujen hoitajiemme kanssa. Kirurgian osastolle mahtuu kolme tiimiä: ortopedit, tähystys- ja pehmytosatiimi sekä hammastiimi. Kirurgian osastonjohtajana toimii ELT Juha Virolainen, apunaan osastonhoitaja Tea Sipilä.

Ortopedit – pidämme lemmikkisi liikkeellä!

Ortopedimme ovat apuna silloin, kun kyseessä on tuki- ja liikuntaelimistön vamma tai oire. Ortopedimme tutkivat, diagnosoivat ja hoitavat lemmikkisi tuki- ja liikuntaelinvammat tavoitteenaan mahdollisimman pitkä, kivuton ja toiminnallinen loppuelämä.

Tyypillisiä ortopediemme tekemiä leikkauksia ovat erilaisten murtumien korjaus, ristiside- ja patellaluksaatiokorjaukset, välilevyprolapsit, niveltähystykset, osittaiset jäykistykset, varpaiden ligamenttivauriot, amputaatiot, reisiluunpään poistot. Teemme myös proteesikirurgiaa, ja monen lemmikin toiminnallisuus ja kivuttomuus on pystytty palauttamaan meillä uuden lonkan myötä.

Pehmytosakirurgia ja tähystykset: ”Lemmikkisi hyvinvointi lähtee sisältäpäin – diagnoosista suunnitelmalliseen hoitoon!”

Pehmytosakirurgian puolella otetaan paha pois lähes paikasta kuin paikasta! Meillä tehdään niin pernan, sappirakon, munuaisen, keuhko- tai maksalohkon kuin osittaisia sydänpussin poistojakin. Palveluihin kuuluu myös suoliston ja elinten koepalojen ottaminen. Lisäksi poistamme kasvaimia sekä teemme toki myös perinteistä vatsaontelokirurgiaa ja korjaamme erilaisia tyriä ja haavoja.

Tähystystiimimme Petra Nieminen ja hoitaja Rosa Hakala ovat mestareita tutkimaan skoopin avulla mikä aiheuttaa keuhkoissa kroonista tulehdusta tai miksi lemmikin maha oireilee viikosta toiseen. Keuhkotähystyksen yhteydessä otetaan keuhkohuuhtelu eli BAL-näytteet ja ruoansulatuskanavan tähystyksissä otetaan aina koepalat patologin lausuttavaksi.

Niin sisäelin-, kuin tuki- ja liikuntaelinten vikojen paikallistamiseen käytämme CT-kuvantamislaitetta eli tietokonetomografiaa. Sen avulla halutusta kohteesta saadaan kuvattua ohuen ohuita röntgenkuvaleikkeitä, joista saadaan rakennettua 3D kuva. Tällöin vika pystytään paikallistamaan joka suunnasta. Todella hienot 3D-kuvat toimivat paitsi diagnoosin perustana, myös karttana kirurgille, mahdollisimman turvallisen operaation varmistamiseksi. 

Kirurgian osastolle potilaat otetaan vastaan aina aamulla ja kotiutetaan vasta iltapäivällä täysin heränneinä. Ennen lemmikkisi toimenpideaikaa saat sähköpostilla ohjeet miten valmistautua sairaalakäyntiin, mitä tapahtuu sairaalassa, ja miten ja milloin sinuun ollaan yhteydessä.

Tiimi päättää potilaiden leikkausjärjestyksen eläinten kunnon, iän ja toimenpiteen mukaan. Meillä ennen anestesiaa otettavat verinäytteet kuuluvat hintaan ja otetaan ennen jokaista operaatiota. Näytteet auttavat eläinlääkäreitämme suunnittelemaan mahdollisimman turvallisen anestesian. Ortopedisten leikkausten hintaan kuuluu aina myös yksi fysioterapiakäynti!

Hammastiimi – ”Terve suu – hyvinvoiva lemmikki!”

Hammastiimi aloitti toimintansa kirurgian osaston alla elokuussa 2021, kun saimme rekrytoitua kokoaikaisen hampaisiin perehtyneen eläinlääkärin joukkoomme! Hammastiimissä yhden potilaan käynnistä vastaa aina vähintään 3-henkinen tiimi: eläinlääkäri, hoitaja sekä avustaja. Nyt Vethausin hammashuoneen molemmat pöydät ovat käytössä joka päivä! Meidän tarjoama minimikäynti, niin sanottu Terve Suu – käynti, sisältää laajan yleistutkimuksen ja verinäytteet, joiden perusteella suunnillaan yksilöllinen anestesia, koko suun ja hampaiden tutkimuksen, hampaiden röntgenkuvauksen sekä hammaskiven poiston ja hampaiden kiillotuksen. Tämä kaikki tehdään monitoroidussa inhalaatioanestesiassa. Unta, verenpainetta, sykettä, hengitystä ja happitasapainoa valvoo ammattitaitoinen hoitaja. Hän valvoo potilasta myös heräämisen ajan. Omistaja saa mukaansa hammaskartan ja jatkohoito-ohjeet.

Myös hammastiimin potilaat saapuvat päivän alussa ja kotiutetaan vasta iltapäivällä. Varatessasi ajan p. 0201 800 820, sinulle lähetetään ohjeet miten valmistautua käyntiin. Me huolehdimme potilaan hoidosta ja energiantarpeesta sairaalassaoloaikana.

PÄIVYSTYS- JA SAIRAALAOSASTO – ”Hädän hetkellä, suurella sydämellä, 24/7/365”

Eläinsairaala Vethausin päivystys on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Päivystävä eläinlääkäri ja hoitajat ovat paikalla jatkuvasti. Kuten humaanipuolella, myös meillä päivystys voi joskus ruuhkautua. Hoidamme potilaat aina kiireellisyysjärjestyksessä ja otamme ne tarvittaessa sisään sairaalaosastollemme, jossa niistä pidetään huolta kellon ympäri. 
Sairaalaosastolle jäämistä suositellaan, kun siihen on pätevä syy. Esimerkiksi pitkää nestehoitoa, kipuinfuusioita tai happihoitoa vaativia potilaita on lähes mahdoton päästää kotiin. Vakavat myrkytyspotilaat tai esimerkiksi kriisiytynyt sisätautitapaus vaatii sairaalatason hoitoa, verinäytekontrolleja ja lääkityksiä muutaman tunnin välein. Toisaalta syyksi jäädä sairaalaan riittää pelkästään se, että omistaja ei koe pärjäävänsä sairaan lemmikkinsä kanssa kotona. Sairaalaosastomme vastuuhoitajana toimii Jeanette Nieminen. Sairaalaosasto toimii tiiviissä yhteistyössä päivystyksen kanssa. 
Erittäin vaativaa tehohoitoa vaativat potilaat lähetämme Tammiston Evidensiaan.

Meillä lemmikkisi kanssa asioidaksesi et tarvitse lähetettä, olet meille tervetullut mistä päin tahansa! 
Viihtyisässä aulassamme voi odotellessaan nauttia kupin kahvia tai kaakaota maksuttomasta kahviautomaatistamme, kuunnella rauhoittavaa musiikkia, tai katsoa televisiota. Kissojen omistajille on ovella suljettava erillinen odotustila stressin vähentämiseksi. Ihan naapurissa toimii Tiiriön ABC, josta saa haettua evästä jos odotus venähtää pitkäksi.

Päivystysosaston johtajana toimii eläinlääkäri Jenni Hatakka sekä osastonhoitajat Sini Härkönen, apunaan Reetta-Leena Kokkoniemi ja Sari Rekola.

ASIAKASPALVELU – ”Täällä teitä varten!”

Heti sisään tullessa Sinua tervehtii iloisesti asiakaspalvelijamme – aina valmiina auttamaan! He huolehtivat ajanvarauksista, ohjaavat teidät oikeaan paikkaan odotustilassa, auttavat löytämään oikeita ruokia ja tuotteita lemmikeille, laskuttavat ja pitävät teitä ajan tasalla aikatauluista. Heidän kanssaan on aina mukava jutella ja asioida – kiitos käynnistäsi ja tervetuloa uudelleen!
Asiakaspalvelun esihenkilönä toimii Johanna Nurminen.

Lämpimästi tervetuloa Eläinsairaala Vethausiin!

Tästä pääset suoraan tutustumaan mahtavaan henkilökuntaamme!

 

Asiakkaiden arvostelut

Emmi Nilsen

5

Eläinsairaalassa tehdään hyvää ja tärkeää työtä. Oma koirani sai päivystyksen kautta avun ja lääkkeet. Odotellessani vastaanotossa seurasin samalla miten hienosti sairaat eläimet vastaanotettiin vaikka päivä oli ilmeisen ruuhkainen. Hienoa, että joku eläinklinikka päivystää kaupungissa😊

Aukioloajat

Ajanvaraus klo 7:30-21:00
0201 800 820

Olemme auki 24 h vuorokaudessa!
Päivystysnumero 24 h
0600 550 139 (1,97 €/min + pvm)

Viikonloppuisin ja yöaikaan hoitajamme voivat olla varattuina akuuttipotilaiden hoidossa.
Olettehan hetken päästä uudelleen yhteydessä, jos ette tavoita meitä puhelimitse.
Kiitos joustavuudestanne!

Toimenpiteiden normaalit päivystyshinnat:
 • arkisin klo 20-22 päivystyskorotus +50%
 • arkisin klo 22-07 +100%
 • lauantaisin 07-22 +50%
 • sunnuntaisin koko päivän ajan +100%.
Päivystyskorotus koskee toimenpideosuutta ja klinikkamaksua.
 • Maanantai
  Avoinna 24 h
 • Tiistai
  Avoinna 24 h
 • Keskiviikko
  Avoinna 24 h
 • Torstai
  Avoinna 24 h
 • Perjantai
  Avoinna 24 h
 • Lauantai
  Avoinna 24 h
 • Sunnuntai
  Avoinna 24 h
 • Työntekijät

  Heidi Hiitiö

  Sairaalan johtaja, Clinical Director

  Heidi Hiitiö

  ELT, erikoiseläinlääkäri, yritysneuvoja

  Positiivinen kehittäjä ja kehittyjä, joka motivoituu uusista kohtaamisista ja ihmisten oivalluksista. Toimelias ja aina sanansa mittainen Heidi vastaa kokonaisuudessaan eläinsairaala Vethausin liiketoiminnan, palveluiden ja lääketieteellisen osaamisen kehittämisestä. Myös henkilöstön tukena ja turvana toimiminen on olennainen osa sairaalan johtajan työnkuvaa. Heidillä on vahva yrittäjätausta ja eläinlääkärin koulutuksen lisäksi taskussa myös yritysneuvojan erikoisammattitutkinto. Heidin kotona asustelee kolme jackrusselinterrieriä: yksi energinen juoniori, yksi herttainen keski-ikäinen ja yksi lämpöä ja hitaita aamuja rakastava eläkeläinen. Vapaa-ajalla Heidin löytää todennäköisimmin punttisalilta, lenkiltä tai leipomasta täytekakkuja.
  Lue lisää työntekijästämme Heidi
  Tiia Veko

  Sairaalamanageri, Asiakaspalvelun lähiesimies

  Tiia Veko

  Tiiassa yhdistyy vankka ammattitaito, pitkä työkokemus hoitoalalta, sekä silmiin saakka ulottuva lämpö ja empatia.  Tiia toimii Eläinsairaala Vethausin sairaalamanagerina. Sairaalamanageri toimii sairaalan johtajan työparina sairaalan toiminnan ja talouden suunnittelussa. Tiia on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja kätilö. Lisäksi Tiia on suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon sekä johtamisen erikoistumisopinnot. Tiialla on raudanluja ammattitaito ja kokemus humaanipuolelta, jossa hän on ollut ikääntyneiden palveluissa yrittäjänä sekä työntekijänä esimies- ja johtotehtävissä. Tiia huolehtii siitä, että työt tehdään niin kuin yhdessä on sovittu, ja suunnitelmat toteutuvat aikataulussa. Tiia toimii myös asiakaspalvelun lähiesihenkilönä. Oli kyse sitten yrityksen hallinnollisista kiemuroista tai happikonehuoltajan puhelinnumerosta – sellaista mitä Tiia ei tiedä tai selvitä – ei tarvita! Tiian vapaa-ajasta mielekästä tekevät metsälenkit koiran kanssa, matkustelu, mökkielämä ja musiikki eri muodoissa. 
  Lue lisää työntekijästämme Tiia
  Juha Virolainen

  Osastonjohtaja, Kirurgian osasto

  Juha Virolainen

  Eläinlääkäri, ELT

  Vethausin isähahmo ja perustajajäsen. Tehnyt praktiikkaa jo vuodesta 1997. Tuttu lähes jokaiselle Vethausin asiakkaalle – eikä suotta! Juha on ollut alusta saakka Vethausin vakiokalustoa ja on alkuperäisen Vethausin perustajajäsen. Juhan vastaanotolle voivat hakeutua lemmikit, jotka kaipaavat erikoisosaajaa tuki- ja liikuntaelinsairauksissa (ortopedia), suu- ja hammassairauksissa tai yleislääketieteellisissä pulmissa. Myös lemmikit, jotka hyötyvät röntgen- tai CT-kuvaamisesta, kuuluvat Juhan suosikkeihin. Juhalta onnistuu leikkaussalissa niin tähystys-, pehmytosa- kuin vaativa ortopedinen kirurgia. Vapaa-ajallaan Juha harrastaa mielellään urheilua. Juhan kotona ”jöötä” pitävät kotikissat Tuuma ja Sulfa. Juha ottaa potilaita vastaan ympäri Suomen myös lähetteellä: murtumat polvioperaatiot, ristisidevammat (TPLO, TTA) niveltähystykset välilevyongelmat proteesit ja osaproteesit (kyynärpää, lonkka) brakykefaalisten rotujen hengityselinten avarrusleikkaukset Eläinsairaala Vethaus Ortopedit: ”Pidämme lemmikkisi liikkeellä!”   Kiinnostuksen kohteet Ortopedinen kirurgia Tuki- ja liikuntaelinsairaudet / Ortopedia Suu- ja hammassairaudet Pehmytosakirurgia Yleiskirurgia  
  Lue lisää työntekijästämme Juha
  Ana Navarro-Santana

  Kirurgian osasto

  Ana Navarro-Santana

  Eläinlääkäri

  Ana ottaa haltuun lemmikin ortopediset ongelmat. Pora on tiukasti kädessä paitsi töissä, myös vapaalla. Nauttii remontoinnista ja sisustamisesta. Ana on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2000. Suomessa hän on aloittanut eläinlääkärin työt vuonna 2006. Tällä hetkellä Ana tekee töitä paitsi Vethausissa, myös Toijalan Evidensiassa. Mikäli lemmikkisi ongelma on ortopedinen (mm. murtumaleikkaukset, ristisidevauriot eri menetelmillä, polvilumpioluksaation kirurginen korjaus), tai nelijalkainen ystäväsi tarvitsee kirurgista hoitoa, voisi Ana olla lemmikkisi luottolääkäri. Ana tekee mielellään myös tähystyksiä. Aurinkoinen Ana puhuu sujuvasti suomea, espanjaa ja englantia. Hänen perheeseensä kuuluvat kääpiösnautserit Nano ja Noki, maatiaiskissat Trocito ja Puchina, sekä aviomies Pasi. Kesällä katseet kannattaa kääntää sup-lautailijoihin päin, Ana saattaa hyvinkin löytyä järven selältä heidän joukostaan! Eläinsairaala Vethaus Ortopedit: ”Pidämme lemmikkisi liikkeellä!” Eläimet kääpiösnautserit Nano ja Noki maatiaiskissat Trocito ja Puchina Taidot Ortopedinen kirurgia Tuki- ja liikuntaelinsairaudet / Ortopedia Pehmytosakirurgia Kokemus ja koulutuksia Eläinlääketieteen lisensiaatti, Las Palmas de Gran Canaria yliopisto 2000 Laillistettu Suomessa 2006 Eläinsairaala Vethaus 2021-  
  Lue lisää työntekijästämme Ana
  Työntekijämme

  Julkaisumme Facebookissa