Eläinsairaala Vethaus

Eläinsairaala Vethaus

Päivätoiminta. Hammashoidot. Kirurgia. Ortopedia. Tähystys. Päivystys. Lemmikistäsi välittäen 24/7/365.

Tänään: Avoinna 24 h

Päivystys

Päivystys 0600 550 139 (1,97 €/min + pvm)
0300 484 667

(0,42 €/min + pvm/mpm)

Paroistenraitti 4, 13600 Hämeenlinna
4.2
269 Google reviews

Eläinsairaala Vethaus: kolme osastoa – viisi toiminnallista tiimiä!

Eläinsairaala Vethausissa potilaita hoidetaan kolmella eri osastolla, useamman eri tiimin voimin. Osastoja johtaa tutut ja kokeneet eläinlääkärimme yhdessä rautaisten osastonhoitajiemme kanssa. Lue alta mitä kaikkea osastoillamme tapahtuu!

PÄIVÄTOIMINNAN OSASTO – ”Yhdessä koko matkan!”

Osastonjohtaja, eläinlääkäri Kaisu Vuori yhdessä osastonhoitaja Jenni Uusiautin kanssa huolehtivat päivätoiminnan osastosta. Tämä osasto ottaa vastaan kaikenkarvaiset potilaat ja tarjoavat palvelut pentuajasta aina viimeiselle matkalle saakka. Päivätoiminta onkin Sinun ja lemmikkisi apuna, yhdessä koko matkan! Perusterveydenhuollon palvelujen piiriin kuuluu niin tiineyteen ja pentuaikaan liittyvät käynnit, kuten tiineysultrat, pentuetarkastukset tai pentujen ensimmäiset rokotukset. Heiltä voit varata ajan myös vuosittaisiin perusterveystarkastuksiin, jolloin suunnitellaan niin loishäädöt kuin punkkihäädötkin koko vuodeksi. Tai ehkäpä olette lähdössä matkalle ja lemmikkisi tarvitsee passin?

Päivätoiminnan osastolta saat apua myös silloin, kun epäilet silmä- tai korvavaivoja, iho kutisee tai karvat lähtee. Jos oireena on runsas pissaaminen tai juominen, epäilyttävä pömppövatsaisuus, ulostamisvaikeudet tai epäillään sydän- tai keuhkosairauksia, on ajanvaraus päivätoiminnan eläinlääkäreille paikallaan!

KIRURGIAN OSASTO

Kirurgian osastolla työskentelee ortopediaan, pehmytosakirurgiaan ja erilaisiin tähystysoperaatioihin perehtyneitä eläinlääkäreitä yhdessä kokeneiden ja pitkälle koulutettujen hoitajiemme kanssa. Kirurgian osastolle mahtuu kolme tiimiä: ortopedit, tähystys- ja pehmytosatiimi sekä hammastiimi. Kirurgian osastonjohtajana toimii ELT Juha Virolainen, apunaan osastonhoitaja Tea Sipilä.

Ortopedit – pidämme lemmikkisi liikkeellä!

Ortopedimme ovat apuna silloin, kun kyseessä on tuki- ja liikuntaelimistön vamma tai oire. Ortopedimme tutkivat, diagnosoivat ja hoitavat lemmikkisi tuki- ja liikuntaelinvammat tavoitteenaan mahdollisimman pitkä, kivuton ja toiminnallinen loppuelämä.

Tyypillisiä ortopediemme tekemiä leikkauksia ovat erilaisten murtumien korjaus, ristiside- ja patellaluksaatiokorjaukset, välilevyprolapsit, niveltähystykset, osittaiset jäykistykset, varpaiden ligamenttivauriot, amputaatiot, reisiluunpään poistot. Teemme myös proteesikirurgiaa, ja monen lemmikin toiminnallisuus ja kivuttomuus on pystytty palauttamaan meillä uuden lonkan myötä.

Pehmytosakirurgia ja tähystykset: ”Lemmikkisi hyvinvointi lähtee sisältäpäin – diagnoosista suunnitelmalliseen hoitoon!”

Pehmytosakirurgian puolella otetaan paha pois lähes paikasta kuin paikasta! Meillä tehdään niin pernan, sappirakon, munuaisen, keuhko- tai maksalohkon kuin osittaisia sydänpussin poistojakin. Palveluihin kuuluu myös suoliston ja elinten koepalojen ottaminen. Lisäksi poistamme kasvaimia sekä teemme toki myös perinteistä vatsaontelokirurgiaa ja korjaamme erilaisia tyriä ja haavoja.

Tähystystiimimme Petra Nieminen hoitajineen ovat mestareita tutkimaan skoopin avulla mikä aiheuttaa keuhkoissa kroonista tulehdusta tai miksi lemmikin maha oireilee viikosta toiseen. Keuhkotähystyksen yhteydessä otetaan keuhkohuuhtelu eli BAL-näytteet ja ruoansulatuskanavan tähystyksissä otetaan aina koepalat patologin lausuttavaksi.

Niin sisäelin-, kuin tuki- ja liikuntaelinten vikojen paikallistamiseen käytämme CT-kuvantamislaitetta eli tietokonetomografiaa. Sen avulla halutusta kohteesta saadaan kuvattua ohuen ohuita röntgenkuvaleikkeitä, joista saadaan rakennettua 3D kuva. Tällöin vika pystytään paikallistamaan joka suunnasta. Todella hienot 3D-kuvat toimivat paitsi diagnoosin perustana, myös karttana kirurgille, mahdollisimman turvallisen operaation varmistamiseksi. 

Kirurgian osastolle potilaat otetaan vastaan aina aamulla ja kotiutetaan vasta iltapäivällä täysin heränneinä. Ennen lemmikkisi toimenpideaikaa saat sähköpostilla ohjeet miten valmistautua sairaalakäyntiin, mitä tapahtuu sairaalassa, ja miten ja milloin sinuun ollaan yhteydessä.

Tiimi päättää potilaiden leikkausjärjestyksen eläinten kunnon, iän ja toimenpiteen mukaan. Meillä ennen anestesiaa otettavat verinäytteet kuuluvat hintaan ja otetaan ennen jokaista operaatiota. Näytteet auttavat eläinlääkäreitämme suunnittelemaan mahdollisimman turvallisen anestesian. Ortopedisten leikkausten hintaan kuuluu aina myös yksi fysioterapiakäynti!

Hammastiimi – ”Terve suu – hyvinvoiva lemmikki!”

Hammastiimi aloitti toimintansa kirurgian osaston alla elokuussa 2021, kun saimme rekrytoitua kokoaikaisen hampaisiin perehtyneen eläinlääkärin joukkoomme! Hammastiimissä yhden potilaan käynnistä vastaa aina vähintään 3-henkinen tiimi: eläinlääkäri, hoitaja sekä avustaja. Nyt Vethausin hammashuoneen molemmat pöydät ovat käytössä joka päivä! Meidän tarjoama minimikäynti, niin sanottu Terve Suu – käynti, sisältää laajan yleistutkimuksen ja verinäytteet, joiden perusteella suunnillaan yksilöllinen anestesia, koko suun ja hampaiden tutkimuksen, hampaiden röntgenkuvauksen sekä hammaskiven poiston ja hampaiden kiillotuksen. Tämä kaikki tehdään monitoroidussa inhalaatioanestesiassa. Unta, verenpainetta, sykettä, hengitystä ja happitasapainoa valvoo ammattitaitoinen hoitaja. Hän valvoo potilasta myös heräämisen ajan. Omistaja saa mukaansa hammaskartan ja jatkohoito-ohjeet.

Myös hammastiimin potilaat saapuvat päivän alussa ja kotiutetaan vasta iltapäivällä. Varatessasi ajan p. 0300 484 667, sinulle lähetetään ohjeet miten valmistautua käyntiin. Me huolehdimme potilaan hoidosta ja energiantarpeesta sairaalassaoloaikana.

PÄIVYSTYS- JA SAIRAALAOSASTO – ”Hädän hetkellä, suurella sydämellä, 24/7/365”

Eläinsairaala Vethausin päivystys on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Päivystävä eläinlääkäri ja hoitajat ovat paikalla jatkuvasti. Kuten humaanipuolella, myös meillä päivystys voi joskus ruuhkautua. Hoidamme potilaat aina kiireellisyysjärjestyksessä ja otamme ne tarvittaessa sisään sairaalaosastollemme, jossa niistä pidetään huolta kellon ympäri. 
Sairaalaosastolle jäämistä suositellaan, kun siihen on pätevä syy. Esimerkiksi pitkää nestehoitoa, kipuinfuusioita tai happihoitoa vaativia potilaita on lähes mahdoton päästää kotiin. Vakavat myrkytyspotilaat tai esimerkiksi kriisiytynyt sisätautitapaus vaatii sairaalatason hoitoa, verinäytekontrolleja ja lääkityksiä muutaman tunnin välein. Toisaalta syyksi jäädä sairaalaan riittää pelkästään se, että omistaja ei koe pärjäävänsä sairaan lemmikkinsä kanssa kotona. Sairaalaosastomme vastuuhoitajana toimii Jeanette Nieminen. Sairaalaosasto toimii tiiviissä yhteistyössä päivystyksen kanssa. 
Erittäin vaativaa tehohoitoa vaativat potilaat lähetämme Tammiston Evidensiaan.

Meillä lemmikkisi kanssa asioidaksesi et tarvitse lähetettä, olet meille tervetullut mistä päin tahansa! 
Viihtyisässä aulassamme voi odotellessaan nauttia kupin kahvia tai kaakaota maksuttomasta kahviautomaatistamme, kuunnella rauhoittavaa musiikkia, tai katsoa televisiota. Kissojen omistajille on ovella suljettava erillinen odotustila stressin vähentämiseksi. Ihan naapurissa toimii Tiiriön ABC, josta saa haettua evästä jos odotus venähtää pitkäksi.

Päivystyosaston johtajana toimii eläinlääkäri Jenni Hatakka sekä osastonhoitaja Sini Härkönen, apunaan Sari Rekola.


ASIAKASPALVELU – ”Täällä teitä varten!”

Heti sisään tullessa Sinua tervehtii iloisesti asiakaspalvelijamme – aina valmiina auttamaan! He huolehtivat ajanvarauksista, ohjaavat teidät oikeaan paikkaan odotustilassa, auttavat löytämään oikeita ruokia ja tuotteita lemmikeille, laskuttavat ja pitävät teitä ajan tasalla aikatauluista. Heidän kanssaan on aina mukava jutella ja asioida – kiitos käynnistäsi ja tervetuloa uudelleen!
Asiakaspalvelun esihenkilönä toimii Johanna Nurminen.

Lämpimästi tervetuloa Eläinsairaala Vethausiin!

Tästä pääset suoraan tutustumaan mahtavaan henkilökuntaamme!

 

Asiakkaiden arvostelut

Carita Kaukinen

5

Ei oo epäselvää mihin suuntaamme jatkossa Tampereelta mikäli päivystykseen täytyy koiran kanssa mennä. Aivan ihana palvelu, jossa asiantunteva henkilökunta, jotka otti pienen potilaan ripeästi tutkimuksiin ja hoitoon. Mikä helpotus omistajille. Tästä käynnistä tuli niin hyvä mieli ihan kaikesta. Tuntui heti, että nyt tultiin sellaiseen paikkaan missä eläimien hyvinvointi on ykkösasia. Saatiin koira asianmukaisiin tutkimuksiin, apua, hoitoa, lisättiin lääkitystä ja saimme myös keinon, välineet ja ruuan jolla ruokkia meiän hauvaa, joka ei ärhäkältä suolistobakteerilta tahtonut vapaa-ehtoisesti syödä. Oltiin edellisenä yönä Tampereen Veterissä ja sieltä jäi todella ikävä fiilis käteen, olisi pitänyt ymmärtää ottaa koira kainaloon ja nostaa kytkintä ja lähteä heti Hämeenlinnaan Vethauseen. Edellisenä yönä olimme päivystyksessä ainakin 12h Veterissä ja siellä lopulta hoitoon päästyämme ei hoito vastannut läheskään Vethausen hoitoa. Vethausessa tuntui siltä, että näillä eväillä koira saadaan kuntoon oikealla hoidolla ja pystyi lähtemään kotiin levollisemmin mielin pienen potilaan kanssa. Kiitos siitä! ❤️

Antti

5

Helppo saapua hyvien liikenneyhteyksien ja laajan paikoitusalueen johdosta. Automaattiovet tekevät kulkemisen helpoksi lemmikin ja mahdollisten kuljetuskoppien kanssa. Aulassa erittäin selvä rakenne, asiakaspalvelua ei tarvitse etsiä, se on juurikin siinä sisään astuessa. Monta vastaanottajaa käytettävissä, jotta sisäänkirjautuminen onnistuu jouheasti ja odottamatta. Sovittuna aikana lemmikit pääsivät kukin omiin toimenpiteisiinsä, kun ensin oli kiireettömästi käyty läpi niiden perustiedot ja käynnin tavoitteet. Miellyttävää ja toimivaa.

Marja Saarelainen

5

Koiramme lävisti nivusensa keppiin ja se kursittiin kasaan yöpäivystyksessä. Erittäin mukava ja ammattitaitoinen henkilökunta, koira sai tarvitsemansa avun heti, ja haava parani hienosti.

Tarja Putkonen

5

Loistava koiran ja omistajien kohtaaminen vastaanottotilanteessa. Omistajien huoli otettiin tosissaan ja hoidon vaihtoehdot käytiin läpi ymmärrettävästi. Koira sai hyvän hoidon ja kohtelun. Eläinlääkäri asiantunteva ja myötätuntoinen niin koiraa kuin ihmisiä kohtaan. Aikataulut pitivät kuten oli sovittu. Kiitos!

Perustuen Google-arvioihin
Päivystys 0600 550 139 (1,97 €/min + pvm)

Aukioloajat

Ajanvarausnumero:
ma-pe klo 7:30-21:00
0300 484 667 (0,42 €/min + pvm/mpm)

Olemme auki 24 h vuorokaudessa!
Päivystysnumero 24 h
0600 550 139 (1,97 €/min + pvm)

Viikonloppuisin ja yöaikaan hoitajamme voivat olla varattuina akuuttipotilaiden hoidossa.
Olettehan hetken päästä uudelleen yhteydessä, jos ette tavoita meitä puhelimitse.
Kiitos joustavuudestanne!

Toimenpiteiden normaalit päivystyshinnat:

 • arkisin klo 20-22 päivystyskorotus +50%
 • arkisin klo 22-07 +100%
 • lauantaisin 07-22 +50%
 • sunnuntaisin koko päivän ajan +100%.
Päivystyskorotus koskee toimenpideosuutta ja klinikkamaksua.
 • Maanantai
  Avoinna 24 h
 • Tiistai
  Avoinna 24 h
 • Keskiviikko
  Avoinna 24 h
 • Torstai
  Avoinna 24 h
 • Perjantai
  Avoinna 24 h
 • Lauantai
  Avoinna 24 h
 • Sunnuntai
  Avoinna 24 h

Työntekijät

Petra Nieminen

Eläinlääketieteellinen asiantuntija

Petra Nieminen

Eläinlääkäri

Eläinlääkäri, jonka kädessä pysyvät niin tähystyslaitteet, kirurginveitsi kuin korvalamppukin. Syttyy kirurgiasta, nauttii vapaa-ajalla koiraharrastuksista. Petra on aina iloinen, eläinlääketieteen rautainen ammattilainen, joka on ylläpitänyt Vethausin rentoa tekemisen meininkiä jo vuodesta 2011. Petra toimii myös Eläinsairaala Vethausin eläinlääketieteellisenä asiantuntijana. Yli kymmenen vuoden kokemuksella hän taitaa erittäin laajalla skaalalla eläinlääketieteen moninaisia saloja. Petra on perehtynyt erityisesti esim. hengitys- ja ruoansulatuskanavan tähystyksiin, pehmytosa- ja yleiskirurgiaan sekä yleislääketieteeseen. Petra ottaa mielellään vastaan myös ihosairaita potilaita. Petran vapaa-ajan pitävät kiireisenä belgianpaimenkoira malinoisien sekä dobermannien kasvatustoiminta. Kodin vakiokalustoon kuuluvat dobermanni Hulk, belgianpaimenkoira malinois Puhti, ja saksanpaimenkoira Dima. Kuten varmasti jo arvaattekin, näiden koirien kanssa ei ”sohvaperunoida”, vaan illat kuluvat tyypillisesti erilaisten vauhdikkaiden koiraharrastusten parissa. Pehmytosakirurgia ja tähystykset: ”Lemmikkisi hyvinvointi lähtee sisältäpäin – diagnoosista suunnitelmalliseen hoitoon!” Kielitaito: Suomi Svenska English Eesti Taidot Ihosairaudet / Dermatologia Pehmytosakirurgia Yleiskirurgia Yleislääketiede Gastroskopia Kokemus ja koulutuksia Eläinlääkäri (Tartto, 2010), ESAVS Dermatology 1-3, polvioikeudet Eläinsairaala Vethaus 2011-  
Lue lisää työntekijästämme Petra
Juha Virolainen

Kirurgian osasto

Juha Virolainen

Osaston vastaava eläinlääkäri, ELT

Vethausin isähahmo ja perustajajäsen. Tehnyt praktiikkaa jo vuodesta 1997. Tuttu lähes jokaiselle Vethausin asiakkaalle – eikä suotta! Juha on ollut alusta saakka Vethausin vakiokalustoa ja on alkuperäisen Vethausin perustajajäsen. Juhan vastaanotolle voivat hakeutua lemmikit, jotka kaipaavat erikoisosaajaa tuki- ja liikuntaelinsairauksissa (ortopedia), suu- ja hammassairauksissa tai yleislääketieteellisissä pulmissa. Myös lemmikit, jotka hyötyvät röntgen- tai CT-kuvaamisesta, kuuluvat Juhan suosikkeihin. Juhalta onnistuu leikkaussalissa niin tähystys-, pehmytosa- kuin vaativa ortopedinen kirurgia. Vapaa-ajallaan Juha harrastaa mielellään urheilua. Juhan kotona ”jöötä” pitävät kotikissat Tuuma ja Sulfa. Juha ottaa potilaita vastaan ympäri Suomen myös lähetteellä: murtumat polvioperaatiot, ristisidevammat (TPLO, TTA) niveltähystykset välilevyongelmat proteesit ja osaproteesit (kyynärpää, lonkka) brakykefaalisten rotujen hengityselinten avarrusleikkaukset Eläinsairaala Vethaus Ortopedit: ”Pidämme lemmikkisi liikkeellä!”   Kiinnostuksen kohteet Ortopedinen kirurgia Tuki- ja liikuntaelinsairaudet / Ortopedia Suu- ja hammassairaudet Pehmytosakirurgia Yleiskirurgia  
Lue lisää työntekijästämme Juha
Tea Sipilä

Kirurgian osasto

Tea Sipilä

Osastonhoitaja

Tarkkasilmäinen ja tunnollinen Tea on ollut osa Vethausin vakiokalustoa jo yli kymmenen vuoden ajan. Klinikkaeläinhoitajana työskentelevä Tea on tärkeä osa kirurgian tiimiä. Hän omaa valtavan tietotaidon myös välinehuollosta sekä eläinsairaalan hygienia-asioista. Lisäksi Tea huolehtii kirurgian osaston työvuorosuunnittelusta. Hänelle kuuluu osastonhoitajan ominaisuudessa paljon muitakin vastuita. Tean kotona asustelee kaksi bordercollieta, joiden kanssa hän harrastaa aktiivisesti agilityä ja tokoa. ”Pidämme lemmikkisi liikkeellä!”
Lue lisää työntekijästämme Tea
Milja Rantanen

Kirurgian osasto, Päivätoiminnan osasto, Äitiyslomalla

Milja Rantanen

Eläinlääkäri

Päivätiimin hymyileväinen moniosaaja, joka tyynnyttää ammattitaitoisesti huolestuneen omistajan ja selättää lemmikin murheet aina korvavaivoista ontumiin. Milja edustaa eläinlääkäreidemme ammattitaitoista rivistöä päivätoiminnan puolella. Milja on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 2019. Eläinlääketieteellisesti Miljaa kiinnostavat erityisesti pehmytosakirurgia sekä ontumatutkimukset. Lemmikkisi pääsee Miljan taitaviin käsiin, jos tarvetta on esimerkiksi sterilaatiolle tai kastraatiolle, tai jos lemmikkisi on alkanut ontua. Tulevaisuudessa Miljan haaveena on perehtyä entistä enemmän ortopedian pariin. 12-vuotias shetlanninlammaskoira Sara on Miljan luottoystävä. Sara on ollut kisakaverina agilityssä. Nykyisin Sara on jo eläkkeellä, ja sen myötä harrastus on vaihtunut rauhallisiin päiväkävelyihin. Eläinsairaala Vethaus, Päivätoiminnan osasto: ”Yhdessä koko matkan!”   Eläimet shetlanninlammaskoira Sara Kokemus ja koulutuksia Eläinlääketieteen lisensiaatti Helsingin yliopisto 2019. Eläinsairaala  Vethaus 2019-  
Lue lisää työntekijästämme Milja
Työntekijämme

Julkaisumme Facebookissa

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa