Palvelemme normaalisti. Lue toimintaohje ennen asiointia klinikalla.

Eläinsairaala Vethaus

Kohtaamme tunteella - Hoidamme tieteellä

Tänään: Avoinna ympäri vuorokauden

Eläinsairaala Vethaus: kolme osastoa – viisi toiminnallista tiimiä!

Eläinsairaala Vethausissa potilaita hoidetaan kolmella eri osastolla, useamman eri tiimin voimin. Osastoja johtaa tutut ja kokeneet eläinlääkärimme yhdessä rautaisten osastonhoitajiemme kanssa. Lue alta mitä kaikkea osastoillamme tapahtuu!

PÄIVÄTOIMINNAN OSASTO

Osastonjohtaja, eläinlääkäri Kaisu Vuori yhdessä osastonhoitaja Jenni Uusiautin kanssa huolehtivat päivätoiminnan osastosta. Tämä osasto ottaa vastaan kaikenkarvaiset potilaat ja tarjoavat palvelut pentuajasta aina viimeiselle matkalle saakka. Päivätoiminta onkin Sinun ja lemmikkisi apuna, yhdessä koko matkan! Perusterveydenhuollon palvelujen piiriin kuuluu niin tiineyteen ja pentuaikaan liittyvät käynnit, kuten tiineysultrat, pentuetarkastukset tai pentujen ensimmäiset rokotukset. Heiltä voit varata ajan myös vuosittaisiin perusterveystarkastuksiin, jolloin suunnitellaan niin loishäädöt kuin punkkihäädötkin koko vuodeksi. Tai ehkäpä olette lähdössä matkalle ja lemmikkisi tarvitsee passin?

Päivätoiminnan osastolta saat apua myös silloin, kun epäilet silmä- tai korvavaivoja, iho kutisee tai karvat lähtee. Jos oireena on runsas pissaaminen tai juominen, epäilyttävä pömppövatsaisuus, ulostamisvaikeudet tai epäillään sydän- tai keuhkosairauksia, on ajanvaraus päivätoiminnan eläinlääkäreille paikallaan!

KIRURGIAN OSASTO

Kirurgian osastolla työskentelee ortopediaan, pehmytosakirurgiaan ja erilaisiin tähystysoperaatioihin perehtyneitä eläinlääkäreitä yhdessä kokeneiden ja pitkälle koulutettujen hoitajiemme kanssa. Kirurgian osastolle mahtuu kolme tiimiä: ortopedit, tähystys- ja pehmytosatiimi sekä hammastiimi. Kirurgian osastonjohtajana toimii ELT Juha Virolainen, apunaan osastonhoitaja Tea Sipilä.

Ortopedit – pidämme lemmikkisi liikkeellä!

Ortopedimme ovat apuna silloin, kun kyseessä on tuki- ja liikuntaelimistön vamma tai oire. Ortopedimme tutkivat, diagnosoivat ja hoitavat lemmikkisi tuki- ja liikuntaelinvammat tavoitteenaan mahdollisimman pitkä, kivuton ja toiminnallinen loppuelämä.

Tyypillisiä ortopediemme tekemiä leikkauksia ovat erilaisten murtumien korjaus, ristiside- ja patellaluksaatiokorjaukset, välilevyprolapsit, niveltähystykset, osittaiset jäykistykset, varpaiden ligamenttivauriot, amputaatiot, reisiluunpään poistot. Teemme myös proteesikirurgiaa, ja monen lemmikin toiminnallisuus ja kivuttomuus on pystytty palauttamaan meillä uuden lonkan myötä.

Pehmytosakirurgia ja tähystykset

Pehmytosakirurgian puolella otetaan paha pois lähes paikasta kuin paikasta! Meillä tehdään niin pernan, sappirakon, munuaisen, keuhko- tai maksalohkon kuin osittaisia sydänpussin poistojakin. Palveluihin kuuluu myös suoliston ja elinten koepalojen ottaminen. Lisäksi poistamme kasvaimia sekä teemme toki myös perinteistä vatsaontelokirurgiaa ja korjaamme erilaisia tyriä ja haavoja.

Tähystystiimimme Petra Nieminen ja hoitaja Rosa Hakala ovat mestareita tutkimaan skoopin avulla mikä aiheuttaa keuhkoissa kroonista tulehdusta tai miksi lemmikin maha oireilee viikosta toiseen. Keuhkotähystyksen yhteydessä otetaan BAL-näytteet ja ruoansulatuskanavan tähystyksissä otetaan aina koepalat patologin lausuttavaksi.

Vikojen paikallistamiseen käytämme CT-kuvantamislaitetta eli tietokonetomografiaa. Sen avulla lemmikistä otetaan ohuita leikkeitä, joista vikaa voidaan paikallistaa. CT-kuvista rakentuu myös hienot 3D kartat kirurgien avuksi ja mahdollisimman turvallisen operaation varmistamiseksi. 

Kirurgian osastolle potilaat otetaan vastaan aina aamulla ja kotiutetaan vasta iltapäivällä täysin heränneinä. Jos olet asioinut kirurgian osastolla tämän syksyn aikana, oletkin saanut sähköpostilla ohjeet miten valmistautua sairaalakäyntiin, mitä tapahtuu sairaalassa ja miten ja milloin sinuun ollaan yhteydessä.

Tiimi päättää potilaiden leikkausjärjestyksen eläinten kunnon, iän ja toimenpiteen mukaan. Meillä ennen anestesiaa otettavat verinäytteet kuuluvat hintaan ja otetaan ennen jokaista operaatiota. Näytteet auttavat eläinlääkäreitämme suunnittelemaan mahdollisimman turvallisen anestesian. Ortopedisten leikkausten hintaan kuuluu aina myös yksi fysioterapiakäynti!

Hammastiimi

Hammastiimi aloitti toimintansa kirurgian osaston alla elokuussa 2021, kun saimme rekrytoitua kokoaikaisen hampaisiin perehtyneen eläinlääkärin joukkoomme! Hammastiimissä yhden potilaan käynnistä vastaa aina vähintään 3-henkinen tiimi: eläinlääkäri, hoitaja sekä avustaja. Nyt Vethausin hammashuoneen molemmat pöydät ovat käytössä joka päivä! Meidän tarjoama minimikäynti, niin sanottu Terve Suu – käynti, sisältää laajan yleistutkimuksen ja verinäytteet, joiden perusteella suunnillaan yksilöllinen anestesia, koko suun ja hampaiden tutkimuksen, hampaiden röntgenkuvauksen sekä hammaskiven poiston ja hampaiden kiillotuksen. Tämä kaikki tehdään monitoroidussa inhalaatioanestesiassa. Unta, verenpainetta, sykettä, hengitystä ja happitasapainoa valvoo ammattitaitoinen hoitaja. Hän valvoo potilasta myös heräämisen ajan. Omistaja saa mukaansa hammaskartan ja jatkohoito-ohjeet.

Myös hammastiimin potilaat saapuvat päivän alussa ja kotiutetaan vasta iltapäivällä. Varatessasi ajan p. 0201 800 820, sinulle lähetetään ohjeet miten valmistautua käyntiin. Me huolehdimme potilaan hoidosta ja energiantarpeesta sairaalassaoloaikana.

PÄIVYSTYSOSASTO

Eläinsairaala Vethausin päivystys on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Päivystävä eläinlääkäri ja hoitajat ovat paikalla jatkuvasti. Kuten humaanipuolella, myös meillä päivystys voi joskus ruuhkautua. Hoidamme potilaat aina kiireellisyysjärjestyksessä ja otamme ne tarvittaessa sisään sairaalaosastollemme, jossa niistä pidetään huolta kellon ympäri. Erittäin vaativaa tehohoitoa vaativat potilaat lähetämme Tammiston Evidensiaan.

Et tarvitse lähetettä ja olet tervetullut mistä päin tahansa! Viihtyisässä aulassamme voi odotellessaan nauttia kupin kahvia tai kaakaota maksuttomasta kahviautomaatistamme ja kuunnella rauhoittavaa musiikkia. Kissojen omistajille on ovella suljettava erillinen odotustila stressin vähentämiseksi. Ihan naapurissa toimii Tiiriön ABC, josta saa haettua evästä jos odotus venähtää pitkäksi.

Päivystysosaston johtajana toimii eläinlääkäri Petra Nieminen sekä osastonhoitajat Reetta-Leena Kokkoniemi ja Sari Rekola.

ASIAKASPALVELU

Heti sisään tullessa Sinua tervehtii iloisesti asiakaspalvelijamme – aina valmiina auttamaan! He huolehtivat ajanvarauksista, ohjaavat teidät oikeaan paikkaan odotustilassa, auttavat löytämään oikeita ruokia ja tuotteita lemmikeille, laskuttavat ja pitävät teitä ajan tasalla aikatauluista. Heidän kanssaan on aina mukava jutella ja asioida – kiitos käynnistäsi ja tervetuloa uudelleen!

Asiakaspalvelun esimiehenä toimii sairaalamanageri Laura Ahlström.

Lämpimästi tervetuloa Eläinsairaala Vethausiin!

Tästä pääset suoraan tutustumaan mahtavaan henkilökuntaamme!