Eläinsairaala Vethaus

Eläinsairaala Vethaus

Päivätoiminta. Hammashoidot. Kirurgia. Ortopedia. Tähystys. Päivystys. Lemmikistäsi välittäen 24/7/365.

Tänään: Avoinna 24 h

Päivystys

Päivystys 0600 550 139 (1,97 €/min + pvm)
0300 484 667

(0,42 €/min + pvm/mpm)

Paroistenraitti 4, 13600 Hämeenlinna
4.2
252 Google reviews

Eläinsairaala Vethaus: kolme osastoa – viisi toiminnallista tiimiä!

Eläinsairaala Vethausissa potilaita hoidetaan kolmella eri osastolla, useamman eri tiimin voimin. Osastoja johtaa tutut ja kokeneet eläinlääkärimme yhdessä rautaisten osastonhoitajiemme kanssa. Lue alta mitä kaikkea osastoillamme tapahtuu!

PÄIVÄTOIMINNAN OSASTO – ”Yhdessä koko matkan!”

Osastonjohtaja, eläinlääkäri Kaisu Vuori yhdessä osastonhoitaja Jenni Uusiautin kanssa huolehtivat päivätoiminnan osastosta. Tämä osasto ottaa vastaan kaikenkarvaiset potilaat ja tarjoavat palvelut pentuajasta aina viimeiselle matkalle saakka. Päivätoiminta onkin Sinun ja lemmikkisi apuna, yhdessä koko matkan! Perusterveydenhuollon palvelujen piiriin kuuluu niin tiineyteen ja pentuaikaan liittyvät käynnit, kuten tiineysultrat, pentuetarkastukset tai pentujen ensimmäiset rokotukset. Heiltä voit varata ajan myös vuosittaisiin perusterveystarkastuksiin, jolloin suunnitellaan niin loishäädöt kuin punkkihäädötkin koko vuodeksi. Tai ehkäpä olette lähdössä matkalle ja lemmikkisi tarvitsee passin?

Päivätoiminnan osastolta saat apua myös silloin, kun epäilet silmä- tai korvavaivoja, iho kutisee tai karvat lähtee. Jos oireena on runsas pissaaminen tai juominen, epäilyttävä pömppövatsaisuus, ulostamisvaikeudet tai epäillään sydän- tai keuhkosairauksia, on ajanvaraus päivätoiminnan eläinlääkäreille paikallaan!

KIRURGIAN OSASTO

Kirurgian osastolla työskentelee ortopediaan, pehmytosakirurgiaan ja erilaisiin tähystysoperaatioihin perehtyneitä eläinlääkäreitä yhdessä kokeneiden ja pitkälle koulutettujen hoitajiemme kanssa. Kirurgian osastolle mahtuu kolme tiimiä: ortopedit, tähystys- ja pehmytosatiimi sekä hammastiimi. Kirurgian osastonjohtajana toimii ELT Juha Virolainen, apunaan osastonhoitaja Tea Sipilä.

Ortopedit – pidämme lemmikkisi liikkeellä!

Ortopedimme ovat apuna silloin, kun kyseessä on tuki- ja liikuntaelimistön vamma tai oire. Ortopedimme tutkivat, diagnosoivat ja hoitavat lemmikkisi tuki- ja liikuntaelinvammat tavoitteenaan mahdollisimman pitkä, kivuton ja toiminnallinen loppuelämä.

Tyypillisiä ortopediemme tekemiä leikkauksia ovat erilaisten murtumien korjaus, ristiside- ja patellaluksaatiokorjaukset, välilevyprolapsit, niveltähystykset, osittaiset jäykistykset, varpaiden ligamenttivauriot, amputaatiot, reisiluunpään poistot. Teemme myös proteesikirurgiaa, ja monen lemmikin toiminnallisuus ja kivuttomuus on pystytty palauttamaan meillä uuden lonkan myötä.

Pehmytosakirurgia ja tähystykset: ”Lemmikkisi hyvinvointi lähtee sisältäpäin – diagnoosista suunnitelmalliseen hoitoon!”

Pehmytosakirurgian puolella otetaan paha pois lähes paikasta kuin paikasta! Meillä tehdään niin pernan, sappirakon, munuaisen, keuhko- tai maksalohkon kuin osittaisia sydänpussin poistojakin. Palveluihin kuuluu myös suoliston ja elinten koepalojen ottaminen. Lisäksi poistamme kasvaimia sekä teemme toki myös perinteistä vatsaontelokirurgiaa ja korjaamme erilaisia tyriä ja haavoja.

Tähystystiimimme Petra Nieminen ja hoitaja Rosa Hakala ovat mestareita tutkimaan skoopin avulla mikä aiheuttaa keuhkoissa kroonista tulehdusta tai miksi lemmikin maha oireilee viikosta toiseen. Keuhkotähystyksen yhteydessä otetaan keuhkohuuhtelu eli BAL-näytteet ja ruoansulatuskanavan tähystyksissä otetaan aina koepalat patologin lausuttavaksi.

Niin sisäelin-, kuin tuki- ja liikuntaelinten vikojen paikallistamiseen käytämme CT-kuvantamislaitetta eli tietokonetomografiaa. Sen avulla halutusta kohteesta saadaan kuvattua ohuen ohuita röntgenkuvaleikkeitä, joista saadaan rakennettua 3D kuva. Tällöin vika pystytään paikallistamaan joka suunnasta. Todella hienot 3D-kuvat toimivat paitsi diagnoosin perustana, myös karttana kirurgille, mahdollisimman turvallisen operaation varmistamiseksi. 

Kirurgian osastolle potilaat otetaan vastaan aina aamulla ja kotiutetaan vasta iltapäivällä täysin heränneinä. Ennen lemmikkisi toimenpideaikaa saat sähköpostilla ohjeet miten valmistautua sairaalakäyntiin, mitä tapahtuu sairaalassa, ja miten ja milloin sinuun ollaan yhteydessä.

Tiimi päättää potilaiden leikkausjärjestyksen eläinten kunnon, iän ja toimenpiteen mukaan. Meillä ennen anestesiaa otettavat verinäytteet kuuluvat hintaan ja otetaan ennen jokaista operaatiota. Näytteet auttavat eläinlääkäreitämme suunnittelemaan mahdollisimman turvallisen anestesian. Ortopedisten leikkausten hintaan kuuluu aina myös yksi fysioterapiakäynti!

Hammastiimi – ”Terve suu – hyvinvoiva lemmikki!”

Hammastiimi aloitti toimintansa kirurgian osaston alla elokuussa 2021, kun saimme rekrytoitua kokoaikaisen hampaisiin perehtyneen eläinlääkärin joukkoomme! Hammastiimissä yhden potilaan käynnistä vastaa aina vähintään 3-henkinen tiimi: eläinlääkäri, hoitaja sekä avustaja. Nyt Vethausin hammashuoneen molemmat pöydät ovat käytössä joka päivä! Meidän tarjoama minimikäynti, niin sanottu Terve Suu – käynti, sisältää laajan yleistutkimuksen ja verinäytteet, joiden perusteella suunnillaan yksilöllinen anestesia, koko suun ja hampaiden tutkimuksen, hampaiden röntgenkuvauksen sekä hammaskiven poiston ja hampaiden kiillotuksen. Tämä kaikki tehdään monitoroidussa inhalaatioanestesiassa. Unta, verenpainetta, sykettä, hengitystä ja happitasapainoa valvoo ammattitaitoinen hoitaja. Hän valvoo potilasta myös heräämisen ajan. Omistaja saa mukaansa hammaskartan ja jatkohoito-ohjeet.

Myös hammastiimin potilaat saapuvat päivän alussa ja kotiutetaan vasta iltapäivällä. Varatessasi ajan p. 0300 484 667, sinulle lähetetään ohjeet miten valmistautua käyntiin. Me huolehdimme potilaan hoidosta ja energiantarpeesta sairaalassaoloaikana.

PÄIVYSTYS- JA SAIRAALAOSASTO – ”Hädän hetkellä, suurella sydämellä, 24/7/365”

Eläinsairaala Vethausin päivystys on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Päivystävä eläinlääkäri ja hoitajat ovat paikalla jatkuvasti. Kuten humaanipuolella, myös meillä päivystys voi joskus ruuhkautua. Hoidamme potilaat aina kiireellisyysjärjestyksessä ja otamme ne tarvittaessa sisään sairaalaosastollemme, jossa niistä pidetään huolta kellon ympäri. 
Sairaalaosastolle jäämistä suositellaan, kun siihen on pätevä syy. Esimerkiksi pitkää nestehoitoa, kipuinfuusioita tai happihoitoa vaativia potilaita on lähes mahdoton päästää kotiin. Vakavat myrkytyspotilaat tai esimerkiksi kriisiytynyt sisätautitapaus vaatii sairaalatason hoitoa, verinäytekontrolleja ja lääkityksiä muutaman tunnin välein. Toisaalta syyksi jäädä sairaalaan riittää pelkästään se, että omistaja ei koe pärjäävänsä sairaan lemmikkinsä kanssa kotona. Sairaalaosastomme vastuuhoitajana toimii Jeanette Nieminen. Sairaalaosasto toimii tiiviissä yhteistyössä päivystyksen kanssa. 
Erittäin vaativaa tehohoitoa vaativat potilaat lähetämme Tammiston Evidensiaan.

Meillä lemmikkisi kanssa asioidaksesi et tarvitse lähetettä, olet meille tervetullut mistä päin tahansa! 
Viihtyisässä aulassamme voi odotellessaan nauttia kupin kahvia tai kaakaota maksuttomasta kahviautomaatistamme, kuunnella rauhoittavaa musiikkia, tai katsoa televisiota. Kissojen omistajille on ovella suljettava erillinen odotustila stressin vähentämiseksi. Ihan naapurissa toimii Tiiriön ABC, josta saa haettua evästä jos odotus venähtää pitkäksi.

Päivystyosaston johtajana toimii eläinlääkäri Jenni Hatakka sekä osastonhoitaja Sini Härkönen, apunaan Sari Rekola.


ASIAKASPALVELU – ”Täällä teitä varten!”

Heti sisään tullessa Sinua tervehtii iloisesti asiakaspalvelijamme – aina valmiina auttamaan! He huolehtivat ajanvarauksista, ohjaavat teidät oikeaan paikkaan odotustilassa, auttavat löytämään oikeita ruokia ja tuotteita lemmikeille, laskuttavat ja pitävät teitä ajan tasalla aikatauluista. Heidän kanssaan on aina mukava jutella ja asioida – kiitos käynnistäsi ja tervetuloa uudelleen!
Asiakaspalvelun esihenkilönä toimii Johanna Nurminen.

Lämpimästi tervetuloa Eläinsairaala Vethausiin!

Tästä pääset suoraan tutustumaan mahtavaan henkilökuntaamme!

 

Asiakkaiden arvostelut

Antti

5

Helppo saapua hyvien liikenneyhteyksien ja laajan paikoitusalueen johdosta. Automaattiovet tekevät kulkemisen helpoksi lemmikin ja mahdollisten kuljetuskoppien kanssa. Aulassa erittäin selvä rakenne, asiakaspalvelua ei tarvitse etsiä, se on juurikin siinä sisään astuessa. Monta vastaanottajaa käytettävissä, jotta sisäänkirjautuminen onnistuu jouheasti ja odottamatta. Sovittuna aikana lemmikit pääsivät kukin omiin toimenpiteisiinsä, kun ensin oli kiireettömästi käyty läpi niiden perustiedot ja käynnin tavoitteet. Miellyttävää ja toimivaa.

Timi Kruth

5

Käytiin täällä yöllä saattamassa meidän koira viimeiselle matkalle. Palvelu oli todella hienovaraista ja ystävällistä.parempaa en olisi voinut kuvitella. Nyt kuukausi tapahtuneesta, postissa tupsahti kortti joka kosketti meitä syvästi.Lämmin kiitos henkilökunnalle. ❤️

Perustuen Google-arvioihin
Päivystys 0600 550 139 (1,97 €/min + pvm)

Aukioloajat

Ajanvarausnumero:
ma-pe klo 7:30-21:00
0300 484 667 (0,42 €/min + pvm/mpm)

Olemme auki 24 h vuorokaudessa!
Päivystysnumero 24 h
0600 550 139 (1,97 €/min + pvm)

Viikonloppuisin ja yöaikaan hoitajamme voivat olla varattuina akuuttipotilaiden hoidossa.
Olettehan hetken päästä uudelleen yhteydessä, jos ette tavoita meitä puhelimitse.
Kiitos joustavuudestanne!

Toimenpiteiden normaalit päivystyshinnat:

 • arkisin klo 20-22 päivystyskorotus +50%
 • arkisin klo 22-07 +100%
 • lauantaisin 07-22 +50%
 • sunnuntaisin koko päivän ajan +100%.
Päivystyskorotus koskee toimenpideosuutta ja klinikkamaksua.
 • Maanantai
  Avoinna 24 h
 • Tiistai
  Avoinna 24 h
 • Keskiviikko
  Avoinna 24 h
 • Torstai
  Avoinna 24 h
 • Perjantai
  Avoinna 24 h
 • Lauantai
  Avoinna 24 h
 • Sunnuntai
  Avoinna 24 h

Työntekijät

Heidi Hiitiö

Sairaalan johtaja

Heidi Hiitiö

ELT, erikoiseläinlääkäri, yritysneuvoja

Positiivinen kehittäjä ja kehittyjä, joka motivoituu uusista kohtaamisista ja ihmisten oivalluksista. Toimelias ja aina sanansa mittainen Heidi vastaa kokonaisuudessaan eläinsairaala Vethausin liiketoiminnan, palveluiden ja lääketieteellisen osaamisen kehittämisestä. Myös henkilöstön tukena ja turvana toimiminen on olennainen osa sairaalan johtajan työnkuvaa. Heidillä on vahva yrittäjätausta ja eläinlääkärin koulutuksen lisäksi taskussa myös yritysneuvojan erikoisammattitutkinto. Heidin kotona asustelee kolme jackrusselinterrieriä: yksi energinen juoniori, yksi herttainen keski-ikäinen ja yksi lämpöä ja hitaita aamuja rakastava eläkeläinen. Vapaa-ajalla Heidin löytää todennäköisimmin punttisalilta, lenkiltä tai leipomasta täytekakkuja.
Lue lisää työntekijästämme Heidi
Petra Nieminen

Eläinlääketieteellinen asiantuntija

Petra Nieminen

Eläinlääkäri

Eläinlääkäri, jonka kädessä pysyvät niin tähystyslaitteet, kirurginveitsi kuin korvalamppukin. Syttyy kirurgiasta, nauttii vapaa-ajalla koiraharrastuksista. Petra on aina iloinen, eläinlääketieteen rautainen ammattilainen, joka on ylläpitänyt Vethausin rentoa tekemisen meininkiä jo vuodesta 2011. Petra toimii myös Eläinsairaala Vethausin eläinlääketieteellisenä asiantuntijana. Yli kymmenen vuoden kokemuksella hän taitaa erittäin laajalla skaalalla eläinlääketieteen moninaisia saloja. Petra on perehtynyt erityisesti esim. hengitys- ja ruoansulatuskanavan tähystyksiin, pehmytosa- ja yleiskirurgiaan sekä yleislääketieteeseen. Petra ottaa mielellään vastaan myös ihosairaita potilaita. Petran vapaa-ajan pitävät kiireisenä belgianpaimenkoira malinoisien sekä dobermannien kasvatustoiminta. Kodin vakiokalustoon kuuluvat dobermanni Hulk, belgianpaimenkoira malinois Puhti, ja saksanpaimenkoira Dima. Kuten varmasti jo arvaattekin, näiden koirien kanssa ei ”sohvaperunoida”, vaan illat kuluvat tyypillisesti erilaisten vauhdikkaiden koiraharrastusten parissa. Pehmytosakirurgia ja tähystykset: ”Lemmikkisi hyvinvointi lähtee sisältäpäin – diagnoosista suunnitelmalliseen hoitoon!” Kielitaito: Suomi Svenska English Eesti Taidot Ihosairaudet / Dermatologia Pehmytosakirurgia Yleiskirurgia Yleislääketiede Gastroskopia Kokemus ja koulutuksia Eläinlääkäri (Tartto, 2010), ESAVS Dermatology 1-3, polvioikeudet Eläinsairaala Vethaus 2011-  
Lue lisää työntekijästämme Petra
Rosa Hakala

Osastokoordinaattori, Kirurgian osasto

Rosa Hakala

Hoitaja

Vankan ammattitaidon ja hulvattoman huumorin omaava Rosa aloitti työt Vethausissa lokakuussa 2020. Rosa on valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2012 ja sen jälkeen hän on työskennellyt eri Evidensian klinikoilla vuodesta 2013 asti. Rosa on Vethausin johtoryhmän hoitajaedustaja, ja toimii Vethausissa myös yhtenä oppisopimuskouluttajista tuleville klinikkaeläinhoitajille. Lisäksi Rosan työajasta osa kuluu Vethausin osastokoordinaattorin tehtäviin. Osastokoordinaattori kehittää osastojen välistä yhteistyötä ja viestintää, sekä vastaa toiminnan kehittämisestä yhdessä osastonhoitajien, esimiesten ja sairaalan johdon kanssa. Kiinnostuksen kohteikseen Rosa listaa lemmikkien ravitsemuksen ja käyttäytymisen, sekä sisätaudit. Kotoa Rosalta löytyy suomenlampaita, minisika, maatiaiskissa, kaksi pientä espanjan rescue -koiraa ja saksanpaimenkoira. Yhdessä lampaiden kanssa Rosa tekee maisemanhoidollisia tehtäviä, minisian puolestaan huolehtiessa niistä erittäin tärkeistä, työnjohdollisista tehtävistä. Koirat huolehtivat siitä, että kaikki saavat tarpeeksi liikuntaa ja mieli pysyy virkeänä! Silloin, kun Rosa ei puuhastele eläinten kanssa tai rymyä puutarhassa, hän lukee kirjaa tai rentoutuu leipomalla. Pehmytosakirurgia ja tähystykset: ”Lemmikkisi hyvinvointi lähtee sisältäpäin – diagnoosista suunnitelmalliseen hoitoon!”  
Lue lisää työntekijästämme Rosa
Juha Virolainen

Kirurgian osasto

Juha Virolainen

Osaston vastaava eläinlääkäri, ELT

Vethausin isähahmo ja perustajajäsen. Tehnyt praktiikkaa jo vuodesta 1997. Tuttu lähes jokaiselle Vethausin asiakkaalle – eikä suotta! Juha on ollut alusta saakka Vethausin vakiokalustoa ja on alkuperäisen Vethausin perustajajäsen. Juhan vastaanotolle voivat hakeutua lemmikit, jotka kaipaavat erikoisosaajaa tuki- ja liikuntaelinsairauksissa (ortopedia), suu- ja hammassairauksissa tai yleislääketieteellisissä pulmissa. Myös lemmikit, jotka hyötyvät röntgen- tai CT-kuvaamisesta, kuuluvat Juhan suosikkeihin. Juhalta onnistuu leikkaussalissa niin tähystys-, pehmytosa- kuin vaativa ortopedinen kirurgia. Vapaa-ajallaan Juha harrastaa mielellään urheilua. Juhan kotona ”jöötä” pitävät kotikissat Tuuma ja Sulfa. Juha ottaa potilaita vastaan ympäri Suomen myös lähetteellä: murtumat polvioperaatiot, ristisidevammat (TPLO, TTA) niveltähystykset välilevyongelmat proteesit ja osaproteesit (kyynärpää, lonkka) brakykefaalisten rotujen hengityselinten avarrusleikkaukset Eläinsairaala Vethaus Ortopedit: ”Pidämme lemmikkisi liikkeellä!”   Kiinnostuksen kohteet Ortopedinen kirurgia Tuki- ja liikuntaelinsairaudet / Ortopedia Suu- ja hammassairaudet Pehmytosakirurgia Yleiskirurgia  
Lue lisää työntekijästämme Juha
Työntekijämme

Julkaisumme Facebookissa