Eläinsairaala Vethaus

Eläinsairaala Vethaus

Päivätoiminta. Hammashoidot. Kirurgia. Ortopedia. Tähystys. Päivystys. Lemmikistäsi välittäen 24/7/365.

Tänään: Avoinna 24 h

Päivystys

Ravinto ja tarvikkeet

Vethausissa kattava valikoima ravintoa ja tarvikkeita lemmikkisi hoitoon ja hyvinvointiin – murkinat makutakuulla!

Laadukas ravinto on terveen ja tasapainoisen elämän lähtökohta. Tietyissä sairauksissa sopivan ravinnon avulla voidaan ehkäistä, tai jopa vähentää oireita!

Myymälästämme löydät kattavan valikoiman koiran ja kissan ruokia päivittäiseen käyttöön pennuista senioreihin, niin terveyden tueksi kuin sairauden hoitoon. Valikoimistamme löytyy eläinlääkärisarjojen (PurinaHill’s– ja Royal Canin) erikoisruokavalioita mm. ruoka-aineallergioihin, iho-oireisiin, ruoansulatusvaivoihin, nivelten liikkuvuuden tueksi, munuaisoireiden hoitoon sekä painonpudotukseen ja diabeteksen hallintaan. Voit lukea lisää erikoisruokavalioista täältä: Erikoisruokavaliot lemmikkien sairauksien hoidossa

Lisäksi myynnissä on koirille ja kissoille Purinan päivittäissarjan kuivaruokia lemmikin jokaiseen ikävaiheeseen: pennuista senioreihin. Sarjassa on omat ruokansa myös herkästä vatsasta tai helposti reagoivasta ihosta kärsiville koirille. 

Steriloiduilla ja kastroiduilla aikuisilla koirilla ja kissoilla aineenvaihdunta hidastuu usein, etenkin iän myötä. Kilot alkavat karttua kuin huomaamatta, ja siksi asia tulee huomioida ruokinnassa. Ylipaino lisää useiden sairauksien riskiä ja rasittaa niveliä. Diabetes on ylipainoisten lemmikkien elintasosairaus.

Normaalipainoisen lemmikin kylkiluut tuntuvat ohuen rasvakerroksen alta. Tunnustellen voi havaita ennen takajalkoja kapenevan vyötärön ja nousevan vatsalinjan. Säännöllinen punnitseminen on painonvartijan paras työkalu!

Meiltä Eläinsairaala Vethausista ostetuilla ruuilla on makutakuu. Jos ruoka ei maistu, voi vähintään puolillaan olevan pussin tai avaamattomat tölkit ja annospussit palauttaa meille. Hyvitämme palautetun tuotteen hinnan uudesta ruoasta tai saatte rahat takaisin, jos sopivaa korvaajaa palautettavalle ruoalle ei löydy. Ruokamerkistä riippuen meillä on käytössä erilaisia leimakortteja, joilla saat lisäetuja kortin täytyttyä.

Lisäksi löydät meiltä laadukkaita vapaankaupan tuotteita lemmikkisi hoitoon. Hyllyssä on vaihtoehtoja ripulin hoitoon, kuitulisää suoliston hyvinvointiin, lisäravinne maksan toiminnan tukemiseksi, virtsateiden toimintaa tukevat tuotteet, erilaisia shampoita sekä hammasharjat ja hammastahnat koirille ja kissoille. 

Kynsisakset ja kuumemittarit voi ostaa omakseen helposti käynnin yhteydessä. Kausituotteina on sesongin mukaan mm. huomiovaloja, ensiapulaukkuja ja lemmikkien lahjapakkauksia. 

IVC

Asiakkaiden arvostelut

Jarkko Piispanen

5

Toimme koiran tarkastukseen eräänä sunnuntaiaamuna. Saamamme palvelu oli tehokasta mutta samalla ystävällistä. Eräs eläinlääkäri Tampereella antoi väärän diagnoosin koiralle, jonka seurauksena koira olisi voinut mahdollisesti kuolla, ellemme olisi tuoneet sitä Vethausiin (diagnoosina närästys vaikka koiralla oli suolitukos). Jos haluat ammattitaitoista ja nopeaa palvelua, mene Vethausiin.

Miia

4

Hyvä ja nopea palvelu. Miellyttävät ja asuantuntevat hoitajat ja lääkäri

Olavi Toivanen

4

Asiallinen palvelu, mutta lisätestejä määrätään aikas herkästi.

Mika Helminen

4

Hyvä palvelu, mutta kalliit hinnat.

Perustuen Google-arvioihin

Aukioloajat

Ajanvarausnumero:
maanantaisin klo 7:00-21:00
ti-pe klo 7:30-21:00
0300 484 667

Olemme auki 24 h vuorokaudessa!
Päivystysnumero 24 h
0600 550 139 (1,97 €/min + pvm)

Viikonloppuisin ja yöaikaan hoitajamme voivat olla varattuina akuuttipotilaiden hoidossa.
Olettehan hetken päästä uudelleen yhteydessä, jos ette tavoita meitä puhelimitse.
Kiitos joustavuudestanne!

Toimenpiteiden normaalit päivystyshinnat:

 • arkisin klo 20-22 päivystyskorotus +50%
 • arkisin klo 22-07 +100%
 • lauantaisin 07-22 +50%
 • sunnuntaisin koko päivän ajan +100%.
Päivystyskorotus koskee toimenpideosuutta ja klinikkamaksua.
 • Maanantai
  Avoinna 24 h
 • Tiistai
  Avoinna 24 h
 • Keskiviikko
  Avoinna 24 h
 • Torstai
  Avoinna 24 h
 • Perjantai
  Avoinna 24 h
 • Lauantai
  Avoinna 24 h
 • Sunnuntai
  Avoinna 24 h
 • Työntekijät

  Heidi Hiitiö

  Sairaalan johtaja

  Heidi Hiitiö

  ELT, erikoiseläinlääkäri, yritysneuvoja

  Positiivinen kehittäjä ja kehittyjä, joka motivoituu uusista kohtaamisista ja ihmisten oivalluksista. Toimelias ja aina sanansa mittainen Heidi vastaa kokonaisuudessaan eläinsairaala Vethausin liiketoiminnan, palveluiden ja lääketieteellisen osaamisen kehittämisestä. Myös henkilöstön tukena ja turvana toimiminen on olennainen osa sairaalan johtajan työnkuvaa. Heidillä on vahva yrittäjätausta ja eläinlääkärin koulutuksen lisäksi taskussa myös yritysneuvojan erikoisammattitutkinto. Heidin kotona asustelee kolme jackrusselinterrieriä: yksi energinen juoniori, yksi herttainen keski-ikäinen ja yksi lämpöä ja hitaita aamuja rakastava eläkeläinen. Vapaa-ajalla Heidin löytää todennäköisimmin punttisalilta, lenkiltä tai leipomasta täytekakkuja.
  Lue lisää työntekijästämme Heidi
  Tiia Veko

  Sairaalamanageri

  Tiia Veko

  Tiiassa yhdistyy vankka ammattitaito, pitkä työkokemus hoitoalalta, sekä silmiin saakka ulottuva lämpö ja empatia.  Tiia toimii Eläinsairaala Vethausin sairaalamanagerina. Sairaalamanageri toimii sairaalan johtajan työparina sairaalan toiminnan ja talouden suunnittelussa. Tiia on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja kätilö. Lisäksi Tiia on suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon sekä johtamisen erikoistumisopinnot. Tiialla on raudanluja ammattitaito ja kokemus humaanipuolelta, jossa hän on ollut ikääntyneiden palveluissa yrittäjänä sekä työntekijänä esimies- ja johtotehtävissä. Tiia huolehtii siitä, että työt tehdään niin kuin yhdessä on sovittu, ja suunnitelmat toteutuvat aikataulussa. Oli kyse sitten yrityksen hallinnollisista kiemuroista tai happikonehuoltajan puhelinnumerosta – sellaista mitä Tiia ei tiedä tai selvitä – ei tarvita! Tiian vapaa-ajasta mielekästä tekevät metsälenkit koiran kanssa, matkustelu, mökkielämä ja musiikki eri muodoissa. 
  Lue lisää työntekijästämme Tiia
  Petra Nieminen

  Eläinlääketieteellinen asiantuntija

  Petra Nieminen

  Eläinlääkäri

  Eläinlääkäri, jonka kädessä pysyvät niin tähystyslaitteet, kirurginveitsi kuin korvalamppukin. Syttyy kirurgiasta, nauttii vapaa-ajalla koiraharrastuksista. Petra on aina iloinen, eläinlääketieteen rautainen ammattilainen, joka on ylläpitänyt Vethausin rentoa tekemisen meininkiä jo vuodesta 2011. Petra toimii myös Eläinsairaala Vethausin eläinlääketieteellisenä asiantuntijana. Yli kymmenen vuoden kokemuksella hän taitaa erittäin laajalla skaalalla eläinlääketieteen moninaisia saloja. Petra on perehtynyt erityisesti esim. hengitys- ja ruoansulatuskanavan tähystyksiin, pehmytosa- ja yleiskirurgiaan sekä yleislääketieteeseen. Petra ottaa mielellään vastaan myös ihosairaita potilaita. Petran vapaa-ajan pitävät kiireisenä belgianpaimenkoira malinoisien sekä dobermannien kasvatustoiminta. Kodin vakiokalustoon kuuluvat dobermanni Hulk, belgianpaimenkoira malinois Puhti, ja saksanpaimenkoira Dima. Kuten varmasti jo arvaattekin, näiden koirien kanssa ei ”sohvaperunoida”, vaan illat kuluvat tyypillisesti erilaisten vauhdikkaiden koiraharrastusten parissa. Pehmytosakirurgia ja tähystykset: ”Lemmikkisi hyvinvointi lähtee sisältäpäin – diagnoosista suunnitelmalliseen hoitoon!” Kielitaito: Suomi Svenska English Eesti Taidot Ihosairaudet / Dermatologia Pehmytosakirurgia Yleiskirurgia Yleislääketiede Gastroskopia Kokemus ja koulutuksia Eläinlääkäri (Tartto, 2010), ESAVS Dermatology 1-3, polvioikeudet Eläinsairaala Vethaus 2011-  
  Lue lisää työntekijästämme Petra
  Rosa Hakala

  Osastokoordinaattori, Kirurgian osasto

  Rosa Hakala

  Hoitaja

  Vankan ammattitaidon ja hulvattoman huumorin omaava Rosa aloitti työt Vethausissa lokakuussa 2020. Rosa on valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2012 ja sen jälkeen hän on työskennellyt eri Evidensian klinikoilla vuodesta 2013 asti. Rosa on Vethausin johtoryhmän hoitajaedustaja, ja toimii Vethausissa myös yhtenä oppisopimuskouluttajista tuleville klinikkaeläinhoitajille. Lisäksi Rosan työajasta osa kuluu Vethausin osastokoordinaattorin tehtäviin. Osastokoordinaattori kehittää osastojen välistä yhteistyötä ja viestintää, sekä vastaa toiminnan kehittämisestä yhdessä osastonhoitajien, esimiesten ja sairaalan johdon kanssa. Kiinnostuksen kohteikseen Rosa listaa lemmikkien ravitsemuksen ja käyttäytymisen, sekä sisätaudit. Kotoa Rosalta löytyy suomenlampaita, minisika, maatiaiskissa, kaksi pientä espanjan rescue -koiraa ja saksanpaimenkoira. Yhdessä lampaiden kanssa Rosa tekee maisemanhoidollisia tehtäviä, minisian puolestaan huolehtiessa niistä erittäin tärkeistä, työnjohdollisista tehtävistä. Koirat huolehtivat siitä, että kaikki saavat tarpeeksi liikuntaa ja mieli pysyy virkeänä! Silloin, kun Rosa ei puuhastele eläinten kanssa tai rymyä puutarhassa, hän lukee kirjaa tai rentoutuu leipomalla. Pehmytosakirurgia ja tähystykset: ”Lemmikkisi hyvinvointi lähtee sisältäpäin – diagnoosista suunnitelmalliseen hoitoon!”  
  Lue lisää työntekijästämme Rosa
  Työntekijämme

  Julkaisumme Facebookissa