Eläinsairaala Veter

Eläinsairaala Veter

Parasta osaamistamme kaupungin sydämessä 24/7

Tänään: Avoinna 24 h

Päivystys

Arkisin klo 7-20.30: 0300 484 666
Muina aikoina: 0600 417 231 (1,97 €/min + pvm)

Palvelut

Voit tutustua kaikkiin eläinlääkäreihimme sekä heidän erikoisaloihinsa täällä.

Päivystys ja tehohoito
Päivystämme ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Paikalla on aina päivystävä eläinlääkäri, joka ei ota vastaan ajanvarauspotilaita. Potilaat hoidetaan kiireellisyys- ja saapumisjärjestyksessä. Päivystyksessä teemme äkillisen vamman tai sairastumisen edellyttämää välitöntä tutkimusta ja hoitoa, joita ilman potilaan tila voisi huononotua. Suosittelemme soittamaan ennen saapumistasi ja varauduthan odottamaan, pyrimme kertomaan ruuhkatilanteesta aina parhaan tietomme mukaan. Sairaalassa on korkeatasoiset tilat potilaiden sairaala- ja tehohoitoa varten, joten tarvittaessa lemmikkisi voi jäädä meille osastolle sisään.

Pehmytkudoskirurgia
Eläinlääkärimme suorittavat sairaalassamme sekä perustason pehmytkudosleikkauksia (sterilaatiot,  kastraatiot, erilaisten pattien, kasvainten ja ihomuutosten poistot), että haastavaa kirurgiaa. Vaativimpia kirurgisia toimenpiteitä meillä suorittavat pehmytkudoskirurgiaan erikoistuneet Hanna Pihlman ja Virpi Arminen. Meillä on mahdollista tehdä myös maksashunttioperaatioita ja PDA-leikkauksia sekä pitää potilaat tarvittaessa sairaalahoidossa operaation jälkeen. Kysy lisää leikkausmahdollisuuksistamme!

Ortopedia
Eläinlääkärimme Virpi Arminen ja Sari Giraut ottavat sairaalassa vastaan ortopedisiä potilaita, tekevät ontumatutkimuksia sekä röntgen- ja CT-tutkimuksia. Ortopedi Virpi Arminen tekee ortopedisiä leikkauksia, kuten polven ristiside- ja polvilumpioluksaatioleikkauksia, nivelsidevaurioiden korjausleikkauksia, murtumaleikkauksia sekä nivelten tähystysleikkauksia. Sairaalassa hoidamme myös kasvuhäiriöitä sekä eri nivelten irtopala- ja OC-muutoksia.

Hammashoidot
Klinikkamme hampaisiin perehtyneet eläinlääkärit Sonja Flinck, Ilona Kuoppamäki ja Jenni Nystedt tekevät hammaskivenpoistoja sekä laajempia hammashoitoja kirurgisine hampaanpoistoineen. Hammashoidot tehdään inhalaatioanestesiassa ja hoitaja valvoo potilaan vointia koko hoidon ajan. Klinikallamme on hammasröntgen. Hoidamme kissojen ja koirien purukalustojen lisäksi myös esimerkiksi kanien hammaspiikkejä ja frettien hampaita.

Kissapotiaat
Klinikkamme kissapuolella kissa on kingi: kissoille on klinikalla oma odotustila ja tutkimushuoneet. Kaikki eläinlääkärimme hoitavat mielellään kissoja, mutta klinikallamme työskentelee myös kolme kissalääketieteeseen perehtynyttä lääkäriä: Ilona Kuoppamäki, Jenni Nystedt ja Pirita Lahti-Nuuttila.

Lisääntymislääketiede ja spermapankki
Klinikallamme sijaitsee Suomen ensimmäinen koirien spermapankki, joka on perustettu vuonna 1990. Lisääntymistieteiden erikoiseläinlääkäri Tuire Tamminen ottaa vastaan haastaviakin lisääntymispotilaita, tekee keinosiemennyksiä sekä kerää ja pakastaa spermaa. Vastaanotamme kansainvälisiä spermalähetyksiä niiden säilyttämistä tai siementämistä varten ja lähetämme meillä kerättyä tai säilytettyä siementä maailmalle pakastettuna ja jäähdytettynä.

Tuire tekee lisääntymishäiriöiden selvittelyä myös kissoille.

Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto

Sairauksien hoito

Asiakkaiden arvostelut

Tarja Viitanen

5

Ammattitaitoiset lääkärit ja mahdollisuus tehdä tarvittavat tutkimukset. Omalla kohdallani olen erityisesti arvostanut lääkärin rohkeutta kertoa vaihtoehdoista kaunistelematta. Suosittelen.

Sanna Salonen

5

Kissani sai pääsiäisen pyhinä vakavan hengitys vaikeuden ja lähdin häntä viemään päivystykseen jossa hänet otettiin heti teho-osastolle. Reilu vuorokauden mittaisen hoitojakson päätteeksi kissani kotiutui ja parin päivän päästä tehtyjen lisätutkimusten jälkeen hän sai vielä usean kuukauden, jopa vuoden elinajan ennusteen ja lääkittynä elelee kuulemma mukavaa elämää. Ilman ammattitaitoista apua kissani ei olisi seuraavaa päivää nähnyt. Hoito oli ensiluokkaista ja henkilökunta oli huomionut kiireestä huolimatta kissani ihanasti ja seuranneet toipumista tiiviisti. Lämmin kiitos lääkäreille ja hoitajille kissani pelastamisesta ❤️

Sanna Salminen

5

En ole pitkään aikaan käyttänyt Evidensiaa, mutta nyt kissamme kunto romahti sellaiseen tilaan, että oli lähdettävä päivystyksen kautta viimeiselle matkalle. Minusta oli ihanan hienotunteista palvelua ja lemmikin hyvästelyyn sai niin paljon aikaa kuin halusi. Toimenpide myös selostettiin tarkasti. Eutanasia on aina vaikea käsitellä ja kokea. Samalla on kuitenkin huojentunut olo siitä, että lemmikki ei enää kärsi. Kiitos ammattimaisesta palvelusta.

Katja Rosenqvist

4

Joutuu odottamaan, vaikka aikakin olisi varattu...tuntuu siltä, että sielä on aina kiire. Olisiko liian vähän henkilökuntaa?

Perustuen Google-arvioihin

Puhelinnumeromme

Arkisin klo 7-20.30: 0300 484 666
Muina aikoina: 0600 417 231 (1,97 €/min + pvm)

Aukioloajat

Ajanvaraus: 7:30–20:30

Päivystämme 24/7

Toimenpide- ja poliklinikkamaksukorotukset päivystysaikana:
Arkisin klo: 20-22: 50 %
Lauantaisin klo: 7-22: 50 %
Öisin klo: 22-7: 100 %
Sunnuntaisin ja arkipyhinä: 100 %

Hinta määräytyy lemmikin hoito-, ei sisäänkirjausajan mukaan.
 • Maanantai
  Avoinna 24 h
 • Tiistai
  Avoinna 24 h
 • Keskiviikko
  Avoinna 24 h
 • Torstai
  Avoinna 24 h
 • Perjantai
  Avoinna 24 h
 • Lauantai
  Avoinna 24 h
 • Sunnuntai
  Avoinna 24 h
 • Työntekijät

  Hanna Pihlman

  Sairaalan johtaja

  Hanna Pihlman

  Erikoiseläinlääkäri

  Hanna on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2011. Neljä vuotta myöhemmin Hanna valmistui pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi sekä suoritti lisäksi brittiläisen kirurgian lisäkoulutuksen General Practitioner Certificate in Small Animal Surgery. Evidensia Tampereella Hanna on aloittanut vuonna 2014 työskenneltyään sitä ennen muun muassa Yliopistollisen eläinsairaalan kirurgian yksikössä sekä useilla pieneläinklinikoilla pääkaupunkiseudulla. Hannan erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat pehmytosakirurgia, ortopedinen diagnostiikka, anestesiologia ja kivun hoito sekä kasvainsairauksien kirurginen ja lääkkeellinen hoito. Vapaa-aika kuluu matkustelun, musiikin ja väitöskirjatutkimuksen parissa. Taidot   Anestesia Tuki- ja liikuntaelinsairaudet Ortopedia Pehmytosakirurgia Kasvainsairaudet  
  Lue lisää työntekijästämme Hanna
  Tuire Tamminen

  osastonjohtaja

  Tuire Tamminen

  Eläinlääketieteen tohtori

  Eläinlääketieteen tohtori Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri (lisääntymistiede) Dipl ECAR, European Veterinary Specalist in Animal Reproduction (Eurooppalainen eläinten lisääntymistieteen erikoistumistutkinto) EVSSARin (European Veterinary Society for Small Animal Reproduction) johtoryhmän jäsen Tuire on valmistunut eläinlääkäriksi 2005 Helsingin yliopistosta. Kolmivuotisen eurooppalaisen eläinten lisääntymistieteen residenssiohjelman hän sai valmiiksi 2012 ja kansallinen erikoistuminen pieneläinten sairauksiin hyväksyttiin 2013. Tuire väitteli vuonna 2020 koiran synnytysvaikeudesta (Helsingin yliopisto). Hän toimii eurooppalaisen pieneläinten lisääntymistieteen organisaation (EVSSAR) johtoryhmässä osallistuen mm. vuosittaisen kongressin järjestämiseen ja eläinlääkäreiden jatkokouluttamiseen. Eläinsairaala Veterissä Tuire työskentelee seuraavien osa-alueiden parissa: Koirien andrologia, gynekologia, obstetriikka, neonatologia, urogenitaalisairaudet, lisääntymisen endokrinologia, yleinen pehmytosakirurgia. Lisääntymisklinikan yhteydessä toimii kansainvälinen koirien spermapankki, joka on ensimmäinen koirille perustettu spermapankki Suomessa (1990, Tapio Palolahti). Erityisenä mielenkiinnonkohteena ovat tiineyden ja riskisynnyttäjien seuranta. Tuire työskentelee leikkaus- ja hammasosastomme osastonjohtajana. Meneillään olevia tutkimusprojekteja Laaja esiintyvyyskartoitus suomalaisten koirien lisääntymiseen liittyvistä sairauksista ja ongelmista sekä koiranpentujen kehityshäiriöistä kaikissa roduissa. Tutkimus toteutetaan kyselytutkimuksena. Kyselystä on tehty pilottitutkimus kahdella rodulla ja kysely on validointivaiheessa. Linkki Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan eläinten lisääntymisen tutkimuksen fb-sivulle: https://www.facebook.com/AnimalReproductionScience Julkaisut Kansainväliset julkaisut https://orcid.org/0000-0002-3892-7376 Väitöskirja:  Canine dystocia: oxytocin receptors, uterine inertia, and cardiotocography https://helda.helsinki.fi/handle/10138/321945 Taidot Koirien andrologia Gynekologia Obstetriikka Neonatologia Urogenitaalisairaudet Lisääntymisen endokrinologia Yleinen pehmytosakirurgia  
  Lue lisää työntekijästämme Tuire
  Virpi Arminen

  Virpi Arminen

  Erikoiseläinlääkäri

  Virpi on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2000 ja pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi 2021 keskittyen erikoistumisopinnoissaan ortopediaan. Kirurgian kaksivuotisen jatkokoulutuksen (GPCert SAS) hän suoritti vuonna 2014. Virpi on työskennellyt Evidensia eläinklinikoilla vuodesta 2012 keskittyen kirurgiaan ja ortopediaan. Hän on osallistunut lukuisiin ortopedian ja kirurgian jatkokoulutuksiin Suomessa ja ulkomailla. Jäsenyydet Suomen Eläinlääkäripraktikot Suomen Eläinlääkäriliitto Suomen Eläinortopedinen seura ESVOT Euroopan Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology AOVET Foundation Työkokemus Evidensia, Eläinsairaala Veter 2020 – Evidensia, Eläinsairaala Tammisto 4/2019 – 10/2019 Evidensia Nekala (Univet Tampere) 2012 – 2020 Etelä-Tampereen Eläinklinikka 2002 – 2012 Eläinpalveluasema Fedox 2002 Eläinlääkäriasema Veter 2000 – 2002   Taidot Tuki- ja liikuntaelinsairaudet, ortopedia Diagnostinen kuvantaminen Ortopedinen kirurgia Pehmytkudoskirurgia  
  Lue lisää työntekijästämme Virpi
  Salla Leppävuori

  Salla Leppävuori

  Eläinlääkäri

  Salla on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2002 ja aloittanut Evidensia Tampereella vuonna 2012. Salla on perehtynyt erityisesti vaativien sisätautipotilaiden hoitamiseen sekä ultraäänitutkimuksiin ja sydänsairauksien hoitoon. Kotona Sallalla on kaksi koiraa. Taidot Sydänsairaudet, kardiologia Sisätaudit  
  Lue lisää työntekijästämme Salla
  Työntekijämme

  Julkaisumme Facebookissa